misiakow Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Kurczę, widzę, że zanim człowiek się będzie załatwiał to trzeba będzie okop zrobić i ufortyfikować go dla bezpieczeństwa czterech liter :-F Pozdrawiam :) Link to post Share on other sites
Sally Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Warto zabrać ze sobą w Strefę jakąś gazetkę. Będzie co poczytać a po wszystkim można spożytkować inaczej ;-) Alternatywą do okopywania się przed załatwieniem potrzeb, jest pomalowanie tyłka w barwy maskujące :lol: Poza tym proponuję nie zagłębiać się w ten temat za bardzo, bo można zabłądzić w jelitach :-P Link to post Share on other sites
soldat Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Warto zabrać ze sobą w Strefę jakąś gazetkę. Będzie co poczytać a po wszystkim można spożytkować inaczej ;-) Od takich rzeczy jest lokalnie wydawane czasopismo POPROMIENNIK - do kupienia na terenie całej Zony. Co jak co ale macie rację, "miny poślizgowe" to jedno wielu zagrożeń czyhających w krzakach na nieostrożnych stalkerów :-F Link to post Share on other sites
Sally Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Od takich rzeczy jest lokalnie wydawane czasopismo POPROMIENNIK - do kupienia na terenie całej Zony. Nie chciałem z nazwy podawac, żeby nie podpadśc. Ale skoro organizatorzy sami zachęcają ;-) Link to post Share on other sites
FishHunter Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Masakra.. o czym wy tu rozmawiacie.! xD Ja się nie umiem doczekać, aż z ostrzem w ręku ruszę w szarży na bandę jakichś niespodziewających się niczego stalkerów.. Jak świr to świr.! :D Będę dla was gorszy niż mutanty w ciemnych katakumbach i kule wojskowych podczas defekacji w krzakach.!! :wink: Link to post Share on other sites
artur52kh Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Witam, Chciałbym sie zapytac orgów czy są jeszcze jakies wolne miejsca? Moze sie jakies zwolniły? :wink: Link to post Share on other sites
Guest Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Ja się nie umiem doczekać, aż z ostrzem w ręku ruszę w szarży na bandę jakichś niespodziewających się niczego stalkerów.. Jak świr to świr.! :D Będę dla was gorszy niż mutanty w ciemnych katakumbach i kule wojskowych podczas defekacji w krzakach.!! :wink: chłopie nie jedz tyle przed snem bo te koszmary cię zamęczą :wink: Link to post Share on other sites
GYVER. Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 (edited) Tak było chwile w temacie "a swoja drogą to by się przydał" Edited September 15, 2010 by GYVER. Link to post Share on other sites
swirekster lol Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 http://img825.imageshack.us/g/dcam0097.jpg/ właśnie skończyłem kamizelkę ( sry za słabą jakość zdjęć). Link to post Share on other sites
swirekster lol Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 (edited) Nie mogę edytować wcześniejszego posta, więc wklejam lepsiejsze zdjęcia http://img841.imageshack.us/g/p1010031p.jpg/ kamizelka dla mutaka. Na zdjęciach czerwony wyszedł trochę jak różowy, trudno. Edited September 16, 2010 by swirekster lol Link to post Share on other sites
Memoris Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 (edited) swirekster - muszę przyznać, że efekt końcowy naprawdę robi piorunujące wrażenie :wink: Choć z drugiej strony - będziesz się wyróżniał na tle innych, a nie wiem czy to aż tak dobrze :wink: Edited September 16, 2010 by Memoris Link to post Share on other sites
swirekster lol Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 (edited) Myślę, że to dobrze, strój we wczesnej wersji był już używany w 1 części Stalkera Katowickiego, planuję zrobić kontynuację. PS: Takim drobnym smaczkiem może być nawet zarys oka między butlami, jest ledwo widoczny :) Edited September 16, 2010 by swirekster lol Link to post Share on other sites
Doktor P Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Małe Pytanie do orgów. Czy mozna sobie porobić noże do rzucania typu joker z pianki? i drugie. Czy jak mam 2 karabiny + boczniak to każdy z nich dostanie po karcie amunicji, czy ilość sztuk broni na to nie wpływa? Link to post Share on other sites
soldat Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Karty amunicji ograniczają ilość strzałów każdej posiadanej broni ASG bez względu na jej rodzaj i ilość. Dla przykładu: masz dwie karty, czyli 2 x 50 strzałów, możesz je oddać wszystkie z broni głównej lub z broni bocznej. Albo 50 z głównej i 50 z bocznej lub jakkolwiek inaczej. To jest trochę oczywiste, karta symbolizuje ilość posiadanej amunicji do wszelkich posiadanych broni. Czytałeś mechanikę? Link to post Share on other sites
zabolek17 Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 kiedy bedzie cos wiadomo na temat listy uczestników i potwierdzeń wpłat? Link to post Share on other sites
Guest Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Karty amunicji ograniczają ilość strzałów każdej posiadanej broni ASG bez względu na jej rodzaj i ilość. Dla przykładu: masz dwie karty, czyli 2 x 50 strzałów, możesz je oddać wszystkie z broni głównej lub z broni bocznej. Albo 50 z głównej i 50 z bocznej lub jakkolwiek inaczej. To jest trochę oczywiste, karta symbolizuje ilość posiadanej amunicji do wszelkich posiadanych broni. Czytałeś mechanikę? sprawa jasna, dzięki temu inikniemy bezsenswonej nawalanki, tylko jedno pytanie jak to będą orgowie kontrolować, bo wiesz może się znaleźć narwaniec jakiś lub zestresowany. Link to post Share on other sites
soldat Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Zakładamy taką możliwość ale wierzymy w Waszą uczciwość i wczucie się w klimat gry :wink: Poza tym jest dość dużo postaci NPC, jeżeli zauważymy taką sytuację będziemy oczywiście interweniować. Ważna sprawa! Już kilka osób pisało do mnie z pytaniami o wolne miejsca i rejestrację. Ja osobiście się tym nie zajmuję a ostatnio Siwy ma utrudniony dostęp do neta więc jak ktoś ma problemy to proszę o info (PW do mnie). Podam Wam bezpośredni kontakt do Siwego (nr. tel). Trochę może spóźnione ale muszę o tym wspomnieć. Przy tworzeniu stylizacji zwracajcie uwagę po której stronie gracie. Ostatnio były czasem problemy z odróżnieniem np. Wojaka od Stalkera. Nie zwróciłem na to uwagi ale Kolega wyżej pytał jeszcze o te noże. Oczywiście, możesz takie wykonać o ile uważasz że będą bezpieczne. I tu ważna uwaga, każdy gracz ma obowiązek podczas rejestracji w barze pokazać przygotowaną replikę broni białej. O tym czy zostanie ona dopuszczona do gry decyduje organizator. Każda taka broń dopuszczona do rozgrywki otrzyma skromną naklejkę z logiem imprezy i potwierdzeniem bezpieczeństwa. Kolejna rzecz. Było już trochę pytań odnośnie mechaniki, rekwizytów itp. Planujemy około godz. 9.00 tuż po rejestracji wojska i mutantów zrobić mały tutorial/pokaz rekwizytów oraz przedstawić ich funkcjonowanie. Przy tej okazji rozwiążemy ostatecznie niektóre nurtujące Was kwestie. Link to post Share on other sites
N.A.T.Siwy Posted September 17, 2010 Author Report Share Posted September 17, 2010 Witam Mam już neta, teraz spadam do pracy ale dziś wieczorem ruszam z rejestracją i publikacją listy przyjętych i wpłat. Za opóźnienia przepraszam. Wolne miejsca jeszcze są. Link to post Share on other sites
FishHunter Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 (edited) chłopie nie jedz tyle przed snem bo te koszmary cię zamęczą :wink: Nie miałeś nigdy takiej potrzeby wyżycia się w dość destrukcyjny sposób.? :wink: Naprawdę fajna zabawa :wink: Edited September 18, 2010 by FishHunter Link to post Share on other sites
jw801 Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 (edited) Nie miałeś nigdy takiej potrzeby wyżycia się w dość destrukcyjny sposób.? :wink: Naprawdę fajna zabawa :wink: Pójśc do lasu (Rudego), przepchać łeb przez dziuplę i zdzierać płuca. Niestety braciszkowie z Zakonu Ciszy związani ślubem milczenia nie mogą korzystać z tego skutecznego sposobu "wyżywania się". Religia im tego zabrania ;) Dlatego destrukcyjne tendencje manifestują w inny sposób. Czasem perfidny (to ponoć wpływ mnisiej nalewki pędzonej na skażonych jagodach), ale generalnie zasługują na zaufanie. Przy okazji: wie kto, gdzie na nowym forum można zmienić podpis w postach? Edited September 18, 2010 by jw801 Link to post Share on other sites
lecler Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Przy okazji: wie kto, gdzie na nowym forum można zmienić podpis w postach? Pod bannerem reklamowym na forum, masz opcję "Szukaj; Ustawienia; itd" Klikasz w "Ustawienia" i masz do wyboru "Forum" i Profil" i tam możesz sobie poszperać :wink: Link to post Share on other sites
Guest Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 No, strój w pełni gotowy. Opancerzenie w pełni mobilne. Zasilanie aktywnego pancerza działa. Hydro działa. Kamuflarz zrobiony. System oddechowy działa. Systemy wentylacyjne i chłodzące sprawne. Wizjer działa. Waga całego stroju około 15 kg. :wink: ale dobrze bo przynajmniej będzie ciepło. :wink: :wink: :wink: :wink: Panowie i panie bardzo bym prosił o ostateczne zgłoszenie chęci nabycia koszulki max do poniedziałku (20.09.2010), a przelewy ostatecznie do środy (22.09.2010). Potem możemy nie zdążyć zrobić koszulek. Prosze wziąć pod uwagę, że kolega Sławomir ma też inne zlecenia. Tak więc proszę nie czekać do odtatniej chwili. Link to post Share on other sites
Yfronus Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 pokaż zdjęcie O.O Link to post Share on other sites
soldat Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Moja postać: Towarzysz Soldat Podróżnik, poszukiwacz, marzyciel, stalker-weteran, jeden z pierwszych, którzy we wczesnych latach trafili do Zony. Były wojskowy, z wykształcenia inżynier-pirotechnik. W cywilu pracował jako strzałowy w kopalni niklu - stąd smykałka do materiałów wybuchowych. Po latach pracy, obrzydzony i znudzony już monotonnym życiem zaczął szukać ucieczki od szarego świata. Po długiej tułaczce w końcu Zona dała mu to czego pragnął. W strefie zaczynał jak każdy. Lecz dzięki swym liberalnym i anarchistycznym poglądom oraz przyjaznemu nastawieniu zyskał sobie zaufanie członków ?Wolności?. Po kilku latach efektem tego było objęcie stanowiska dowódcy grupy. Niestety po pewnym czasie, z niejasnych jak dotąd powodów został wydalony z frakcji. Obecnie jest wolnym stalkerem szukającym przygód, rzadkich artefaktów i ciekawych opowieści. Chętnie współpracuje z naukowcami co nie przeszkadza mu w odkrywaniu tajemnic Zony na własną rękę. Oraz mój brat i zarazem kompan: Gregorij Redaktor naczelny a zarazem dystrybutor lokalnego periodyku informacyjno-rozrywkowego o wpadającej w ucho nazwie ?Popromiennik?. Z pochodzenia Brytyjczyk, jego dziadek zaś jest rodowitym Ukraińcem. Zagorzały przeciwnik rządów demokratycznych oraz kultury zachodnioeuropejskiej. Z powodu swoich osobistych przekonań politycznych nie mógł się odnaleźć w swoim rodzimym kraju. Wyruszył więc na wschód aby tam szukać spokojnej ziemi dla siebie oraz poznać ludzi, o których sporo już wcześniej słyszał. W Zonie stara się realizować swoje idee i przekonania propagując pismo ?Popromiennik?. Z zasady opanowany i chłodno myślący, jednak przy odpowiedniej namowie skłonny do współuczestnictwa lub prowadzenia spontanicznych akcji. Do życia i ludzi podchodzi z lekkim dystansem. Link to post Share on other sites
Doktor P Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Nie miałeś nigdy takiej potrzeby wyżycia się w dość destrukcyjny sposób.? :wink: Naprawdę fajna zabawa :wink: Będe trzymał jeden świstek karty amunicji specjalnie na Ciebie :) a nawet jak mi go zabraknie to zanim do mnie dobiegniesz potraktuje Cie deszczem jokerów. Link to post Share on other sites
Recommended Posts