LogaN Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 - Masz porównanie z jakimś innym laserem? Tak, i to z wieloma. Tak jak pisałem - nie ustępuje mocą większości innych, z którymi miałem do czynienia, i które jako moc mają podane 10-20mW. - Czy są tam gdzieś napisane parametry tego lipo ? 3,7V 200mAh. Jeśli chodzi o wymiary - przypomina złożony na pół listek gumy do żucia. No, może jest nieco szersze. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Ok dzięki za wyczerpującą odpowiedź. W takim razie też będe na nią polował. Quote Link to post Share on other sites
Ronin12 Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Właśnie zaczynam robić w pełni działającą replikę DBAL A2. Już trochę osób zna moje "dzieła" więc postęp prac można oglądać na picasa: https://picasaweb.google.com/113638292274676501578/DBALA2?authkey=Gv1sRgCNSrxvvE-qrBgwE# mam nadzieję, że w to maleństwo uda mi się wszystko wstawić tak jak w oryginale. Ze względu na nieużywanie noktowizora w ASG ograniczyłem się do czerwonego i zielonego lasera a nie tak jak w oryginale do lasera IR. Trzymajcie za mnie kciuki :) Quote Link to post Share on other sites
tomtus Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 @Ari Czy po odłączeniu przycisku żelowego, jest możliwość włączenia lasera? Pytam bo z doświadczenia wiem jak te przyciski się sypią. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Jest. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?item=VFC-BTR-PEQ15-02 co sądzicie o tym? Mnie jest potrzebna tylko jako puszka na batkę, nie musi świecić, ma trzymać baterię i nieźle wyglądać ;>. Niestety ebairsoft leci sobie ostro w kulki i trzeci tydzień nie chce mi przysłać tego pq Betaproject którego polecał AnR (pewnie nie mają go nawet na stanie) więc muszę się "ratować" innym :/. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Też kiedyś miałem w rękach VFC. Śliczna jest. :) Quote Link to post Share on other sites
Zyzyks Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 A ja z kolei zapytam się o wytrzymałość kopii AN/PEQ 2 od VFC. Mam aktualnie kopię tego urządzenia od Boyi, a dokładniej najtańszą wersję dodawaną do M16-tek tego producenta i co tu dużo pisać, bardzo szybko się rozpadła :bialaflaga: . Gdyby nie to, że dostałem ją za free od kumpla to byłbym wkurzony. Dlatego też szukam jakiejś wydmuszki, która będzie fajnie wyglądała i będzie wytrzymała. Z tego tematu wynika, że VFC produkuje bardzo ładną kopię, tylko czy jest ona też wytrzymała? Oczywiście nie będę po niej skakał, chciałbym tylko by wytrzymywała np.: lekkie uderzenie o drzewo lub przewrócenie się na nią repliki, czyli innymi słowy ma wytrzymywać zwykłe airsoftowe "obrażenia". Nie interesują mnie żadne puchy z laserami i latarkami, ponieważ mam sporego lipolka i potrzebuję do niego właśnie wydmuszki AN/PEQ2. Oczywiście wiem, że VFC nie produkuje bele czego ale lepiej się zapytać niż wyrzucić w błoto 150zł :wink: . Poza tym po moich przygodach z boyi jestem na tym punkcie przeczulony. A i skoro to temat o kopiach tego typu to ja osobiście nie polecam najtańszych AN/PEQ2 od Boyi, a dokładniej tych wersji gdzie tylni panel nie jest przykręcany śrubką tylko jest mocowany na wcisk. Ta replika rozpada się sama z siebie, np.: te "grzybki" trzymające przednie przesłony odpadają kiedy chcą, guma też szybko się rozwala, a sposób w jaki montaż jest przymocowany do body zakrawa o kpinę. Tą puchę można kupić tylko do zdjęć, ale nie do strzelanek. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Czy ktoś wie czy da się do tego włożyć normalne baterie?? http://allegro.pl/show_item.php?item=2273648837 Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Z tego co wiem to tam w środku jest lipo które zasila laser i latarkę, więc batki swojej tam nie wciśniesz. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Trochu odkopię temat. Co sądzicie o takim AN/PEQ? Szukam czegoś co będzie naprawdę spełniać swoje zadanie, a niestety nie mogę dorwać oryginału w akceptowalnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Tomaszek, a Advanced Ilumination Combo od Elementa brałeś pod uwagę? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Myślałem, bo wygląda zachęcająco ale wolę AN/PEQ-2A :) Quote Link to post Share on other sites
Staszek20vt Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Mi się udało wyrwać AN/PEQ-2A kompletny set z UK. Trzeba twardo szukać takich "rodzynków" :) Quote Link to post Share on other sites
krzysiek1594 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 @Ronin12, czy byłbyś w stanie wykonać takiego Dbala na zamówienie, lub AN/PEQ 15? Ile wyniosły by koszty? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Jakby ktoś się natknął na peq15a http://www.ebay.com/itm/G-P-PEQ-15A-Red-IR-Laser-Illuminator-Designator-GP959-/330772146778?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d038e6a5a#ht_1414wt_907 Ale samą puszkę bo na razie na tą kopię g&p mnie nie stać:) Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Witam. Mógłbym prosić posiadaczy anpekow battle axa i elementa o opinię o tych produktach? Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 A ja z kolei się zapytam czy miał ktoś do czynienia z PEQ II od Aresa - produkt oznaczony kodem BC04. Jak mocna jest wiązka lasera? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Miałem milion PEQ różnych firm, najmocniejszy laser był w tym: http://www.ebairsoft.com/battleaex-anpeq15-green-laser-flashlight-p-3429.html uważajcie, bo w Polsce dostępna w sklepach jest wersja budżetowa, z zielonym laserem, ale o o wiele słabszej wiązce. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Lesio,a ten z gunfire? gunfire.pl/product-pol-1152194534-AN-PEQ-15-z-laserem-i-latarka.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 shitowy. porównaj samo wykonanie zewnętrzne. ;) Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Będę i tak malował. Głównie chodzi o funkcjonalność i w miarę dobry laser,latarka nie będzie główną na broni. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Jeżeli potrzebujesz lasera z włącznikiem żelowym, a nie puszki z laserem, to sprawa jest zupełnie inna. za tę cenę można sobie załatwić lasery na broń ostrą. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Nie ukrywam,że dobrze by było gdyby to był anpq. Jest kilka firm ale kompletnie nie mam pojęcia jak się sprawują dane produkty tych producentów. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Zawsze możesz kupić puchę i samemu wstawić interesujące cię komponenty ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts