Irnyy Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Tak chodziło o to,dzięki za pomoc :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sharikq Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Ja mam pytanie. Zniszczył mi się jeden krokodylek w Redox Alpha V2. Nic się nie stanie, że będę drucikami podłączał? Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Ja mam redoxa Alpha V2 i sprawuje się dobrze zależy co podłączał?? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Nic się nie stanie, to tylko kabel - uważaj po prostu żeby się z drugim przewodem nie zwarło. Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Mam pytanko, czy jest duża różnica w jakości między Redoxem Alpha V2 i iMAX'em B6 ? Różnica ceny to około 30 zł. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Podobno to to samo:)Uważaj na podróbki imaxa. Quote Link to post Share on other sites
Galjusz Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Witam Zastanawiam się nad kupieniem ładowarki a dokładniej tej : http://www.taiwangun.com/ladowarka-rozladowywarka-procesorowa-do-akumulatorow-o-napieciu-od-2-4v-do-12v-mw Warto ją kupić ? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Nie warto. Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 to ja wam cos powiem ciekawego o ladowarce Redox Beta, ja musialem zamienic polaryzacje kabli inaczej ladowarkaprotestowala wlasnie komunikatem connection break, zaqwiozlem do sklepu i sprzedawca przy mnie podlaczyl tak samo jak ja i ja spalil! wydal mi nastepna i po podlaczeniu tez ja spalil! okazalo sie ze muisal zamienic poilaryzacje kabli - dorobil mi nawet kabelek :) uwazajcie wiec bo ponoc ta ladowarka powinna byla zasygnalizowac zmiane polaryzacji.... chyba ze wydzielanie dymu to ta sygnalizacja:P aha kupowalem rok temu. Quote Link to post Share on other sites
Bartek2000 Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Chciałbym kupić ten akumulator http://gunfire.pl/product-pol-1152201722-Akumulator-Redox-LiPo-2200mAh-11-1V-20C.html . Czy pasuje do tego ta ładowarka http://gunfire.pl/product-pol-1152199930-Mikroprocesorowa-ladowarka-LiPo-REDOX-230V-z-balancerem.html . Jak nie ta, to jaka ? Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Pasuje ale to badziew. Co do innych ładowarek: przewertuj temat. Quote Link to post Share on other sites
Arti2 Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Witam. Potrzebuję w miarę dobrej ładowarki tak do 100 wraz z zasilaczem do mojego LIPO 2200 mah 7,4 V od TURNIGY. Ktoś coś poleca ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 w tej cenie redox alpha. no za 105zł sa już ;) Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Siema, jaką konkretną ładowarkę polecacie do tej baterii http://www.taiwangun.com/akumulator-nimh-4000-mah-9-6v-typ-large-sf2-8fields?campaign-id=14 ? Fajnie by było jak byście podali linki ;p Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Kolego... cały ten temat jest poświęcony ładowarkom. Wystarczy zajrzeć chociażby na poprzednią stronę. Za 129 zł dostaniesz już fajnego lipola, do kolby sf również. Nie warto pchać się w nimhy. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 (edited) Może to kogoś zainteresuje ale zamiast zasilacza dedykowanego do ładowarki można ją podłączyć do zasilacza AT. Tutaj Redox Alpha v2 powered by Amiga :maniak_usmiech: Edited July 21, 2014 by Fedajkin Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Stare ale warte przypomnienia i warto przed tym "modem" sprawdzić, która linia 12v zasilacza jest najmocniejsza, powinna być tabliczka znamionowa lub dla świętego spokoju zrównoleglić kilka. Zdarzało się że w niektórych starych zasilaczach AT najmocniejsze linie 12v wchodziły na płytę a nie na molex i po obciążeniu molexa leciały diody i kondensatory w zasilaczu. Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Jaką ładowarkę kupić do Nimh o napięciu 9,6V? Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Pomijając mnogość takich pytań, jak twoje (oraz oczywiście równie liczne odpowiedzi na tego typu pytania), pytam o to co zwykle - jaki masz budżet? Z tego, co wiem, to nikt na tym forum aż tak dobrze nie wróży z kart, fusów, itp... Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Około 100zł Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 No to warto dozbierać do Imaxa B6. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Albo redox alpha v2. Wychodzi na jedno i taniej bo różni się tylko opakowaniem bebechów, bo środek to samo ;) Na modelux.pl kupisz za ok 100zł z zasilaczem. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Witam. Mam pytanie co do ładowarki Redox Alpha V2. Dziś zamówiłem również baterię Li-Po do repliki, ale ma złącze Mała Tamiya i pytanie - w zestawie ładowarki są do niej kabelki, czy muszę dokupić specjalną przejściówkę? Czy to tymi krokodylkami wystarczy będzie złapać za styki baterii? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Krokodylkami nie złapiesz małej tamiyi. No i łatow o zwarcie. Zmien wtyki w batce i w replice na deans i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 (edited) A jest inny sposób? Na razie nie mam ochoty wymieniać wtyków. No, przynajmniej na razie. Więc nie obędzie się bez dokupienia kolejnej przejściówki? EDIT: A wiesz może gdzie znajduje się poradnik o przelutowaniu wtyków z Tamiyi na Deansy? Wiem, że gdzieś mi się takowy obił o oczy na forum, a teraz nie mogę znaleźć. Edited April 9, 2015 by Ślepak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts