Mendi Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 A gdzie info o takowym znalazłeś?Na ryjbuku? A może chodzi ci o ten highflow http://sklep.mancraft.pl/pl/reduktory/47-reduktor.html Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 (edited) Nie wiem o jaki chodzi ;) Nie powiem komu ale się wymknęło że mają być nowe, bardziej układne i z mniejszą ilością zbędnego materiału. W sumie mniejszej średnicy od kapsuły +2-4mm nie da się zrobić ale na długości może coś chłopaki wykombinują i może też wężyk z rega będzie wychodził bardziej po ludzku, może w osi ustrojstwa z pokrętła ;) Swoją drogą to cały czas kitram swój kupon -20% i czekam na DIK z full i semi auto ale ze stabilnością i mocą jak do snajperek... inaczej nie widzę uzbrajania długiego FN-FAL'a ;) ...zaraz przyjdzie Zambezi i powie że kuponów już nie honorują :D Edited January 21, 2015 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Diki z auto (na elektrozaworze) nie będą oferowały mocy snajperskich. To ma być do szturmówek i wsparcia. Dla nich też dedykowane będą te nowe regi high-flow do hp, na wężykach 9mm, by rof był dobry. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Czyli pozostaje oswajać się z myślą o PDiKS v3 i ćwiczyć zginacz paluszka ;) Przy okazji pewnie trzeba będzie też zahaczyć o tjunerów bryk po większą butlę n2o niż kapsuły do bicia śmietany :D Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Shamoth, to je fajne http://allegro.pl/bu...5007832463.html ciut większe niż kapsuły 88gram. Niby zawór jednorazowy, ale chyba dało by się wkręcić zawór pinowy lub on/off Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Mendi, Też o tym myślałem, u czechów nawet zużyte kartusze 12g co2 przerabiają i nabijają ponownie. Tylko weź to zalegalizuj pod HP, sam raczej bym się nie podjął przetaczania HP, a na co2 nie chce mi się patrzeć. Chyba że mówimy o chłodzeniu trunków kiedy 30 stopni w cieniu, ehhh gdzie się podziały stare dobre gaśnice halonowe ;) Quote Link to post Share on other sites
Szulerq Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Mam pewien problem, kiedy próbuję dokręcić adapter z kapsułą do rega to zostaje tam odstęp przez który ucieka cały gaz :/ Zna ktoś rozwiązanie tego problemu? Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Nowa szpilka lub wyjęcie pomarańczowego simeringa i podłożenie pod niego innego o wysokości ~1mm(czubek szpilki powinien być na tej samej wysokości co krawędź simeringa) i włożenie starego. To powinno spowodować że wpierw kapsuła jest dociskana i wstępnie uszczelniana i dopiero potem przebijana. Quote Link to post Share on other sites
Szulerq Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 @Up Czyli ten odstęp pomiędzy regiem a adapterem jest normalny, tak? Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Szczerze to ja teraz już nie wiem o czym mówimy... tuleja adaptera co2 nigdy się nie dokręca do końca do rega i widać gwint jeśli o to Ci chodzi. Obrazkowo było by najłatwiej ;) Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Wg mnie to masz nie szczelna uszczelkę wokół szpilki i kiedy przebijasz kapsule gaz sobie spiernicza. Tyle że z zewnątrz może się wydawać że to leci "gwintem". Ja miałem podobne objawy i pomogla wymiana uszczelki i szpilki na tą z dziurką. Quote Link to post Share on other sites
Szulerq Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Ok, dodatkowa uszczelka załatwiła sprawę ale teraz jest inny problem. Po podłączeniu rega do repliki, jej naciągnięciu i naciśnięci spustu nic się nie dzieje, żadnej wraca tylko do przodu a po chwili wypada kulka :/ Używam SWDS Aresa Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Na pewno kapsuła jest przebijana, reg powinien zrobić się chłodny, bo może znowu przesadziłeś tym razem uszczelką i szpilka nie wchodzi wystarczająco głęboko. Jeśli masz stary typ szpilki, stożek z kanałem z boku nowe to ścięty stożek na a'la igła, to skręć ile się da żeby przebić kapsułę a potem delikatnie odkręć aż poczujesz chłód w regu. Stare szpilki po przebiciu lubiły się czasem zaklinować i kapsuła puszczała gaz dopiero jak ją chcieliśmy wyjąć żeby sprawdzić co się dzieje. Pisz do chłopaków o szpilkę. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Nowa przetoczka ze szpilką okrągłą, kosztuje ok. 40zet. Nowe szpilki są wkręcane w przetoczkę, a te graniaste były wbijane. U mnie w okolicy już wszyscy przeszli na nowe szpile, bo przebijają dobrze wszelkie kapsuły co2 12g oraz n2o. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Mendi, problem w tym że chłopaki zdjęli je ze sklepu i nie da się od tak zamówić... Quote Link to post Share on other sites
Gajos999 Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Panowie, powiedzcie mi proszę jakie uzyskujecie wyniki w waszych replikach z MK Długość lufy - PSI na reduktorze - i ile FPS Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Tak z czystej ciekawości czy na konwersji MC do v2,lufa promyk 534 i naboju CO2 da radę uzyskać więcej niż 610 fps ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Panowie, powiedzcie mi proszę jakie uzyskujecie wyniki w waszych replikach z MK Długość lufy - PSI na reduktorze - i ile FPS przy konwersji do swd: 595mm - 12 bar - 610fps (0,20g) 595mm - 14 bar - 650fps (0,20g) a tu masz dane ze strony MC do konwersji PDiK: Przykładowe wartości prędkości wylotowych (lufa o długości 550mm, kulki 0,2g): 8bar - 150m/s (492fps) 10bar - 165m/s (541fps) 12bar - 182m/s (597fps) 16bar - 203m/s (666fps) 18bar - 213m/s (699fps) Tak z czystej ciekawości czy na konwersji MC do v2,lufa promyk 534 i naboju CO2 da radę uzyskać więcej niż 610 fps ? Na PDik TAK, przy obecnych regach troszkę ponad 700 fps można wyciągnąć na 0,20g, rozpiskę masz kilka linijek wyżej. Ale na tej nowej konwersji z elektrozaworem już nie - tam limit ma być ok. 500-540fps. Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 To mam chyba problem bo przy max skręconym regu na CO2 wyciągam 610 fps a konwersja nowa Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Masz rega z manometrem czy jakiś inny reg? Bo kwesta jest taka, czy ciśnienie jest za niskie, czy nieszczelność na komorze. Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Reg z manometrem również nowy - na manometrze 15 bar . Może chłopaki coś z dyszą pokombinowali by nie było takich fps na V2 ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Tam z założenia mają pasować gotowe dysze z aegów, więc chyba nie ich kwestia. Reg daje max. ciśnienie 15bar? Stare dawały do 20 bar, a obecne powinny do 18. No chyba że znów zmniejszono. Masz możliwość sprawdzić na innym regu? Pozostaje jeszcze kwestia pojemności samej konwersji. Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Innego rega nie mam, zobaczę to jeszcze na spokojnie z butlą CO2 jak przyjdzie Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Zasilanie nie ma znaczenia, czy to kapsuła i butla co2 z 60-70bar, czy też hp z 200bar. Po to jest reg by dał na wyjściu stabilne 10-16 które nas interesują. Jakby ktoś szukał dobrej i taniej butli co2 z on/off http://allegro.pl/butla-co2-20-oz-zawor-on-off-i5070116238.html Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Takie pytanko do użytkowników mancrafta w SWD. Jaki długi jest ruch suwadła podczas przeładowywania? Najlepiej w mm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts