SGOD_Tiger Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 Na stronie Maxpedition pokazały się pierwsze fotki nowego sprzętu. Jest "Jumbo" i dwa Gearslingery "Typhoon" i "Monsoon". 8) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 No to miałem rację z Concealed Carry :) Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 A ja jestem bardzo ciekaw jak bedzie wtgladal nowy Falcon (2ka). Bo przyznam ze na niego czekam - ma miejsce na zbiornik z woda i jest omollowany. I o to chodzi :) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 No F2 może być bardzo ciekawy - ale nie mniej niż seria gearslingers: typhoon i monsoon > http://www.maxpedition.com/product/catalog...gearslinger.htm Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 23, 2005 Author Report Share Posted August 23, 2005 pikne wszystko, i nawet nie takie drogie :D Tylko mało niestety wiadomo, a raczej nic o pojemności, pakowności, rozkładzie kieszeni Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 Witam Jeśli kogoś interesuje Condor 2 :) To posiadam już takie cacko i moge zrobić zdjęcia. "Na oko" jest więcej taśm do montażu i inne rozwiązanie "pokrowca na camela". Rozpina się całe plecy na suwak, a nie tak jak w "1" małą klape. Pozdrawiam Baca Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 O, to poka poka :) Wrzuc tutaj zdjecia pliz. Jak mozesz pokaz tez jak wyglada miejsce na 'camelbaka' - wejdzie podluzny czy bardziej kwadratowy zbiornik w stylu Omega? Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 Zdjęcia będą jutro wieczorem :( Nie posiadam jeszcze Camelbaka więc Ci nei odpowiem. "Kieszen" na camelbaka ma wymiary (+/-): wysokość: 38cm szerokość: od 20 do "troszke" powyżej 30cm co do głębokości ... jest uszyty tak jak kieszeń cargo na spodniach BDU. najwyżej zajmie kawałek przestrzeni głownej komory, na 99% wejdzie. Z zewnątrz rózni się: -na górnej kieszeni ma 2 rzędzy taśm do mocowań (tylko MOLLE) -kosmetyczna zmiana na prosotkątnej kieszeni (1 szew więcej) :P -na bokach ma następująca ilość przeszyć: 3x po 2 (no teoretycznie 3, ale tylko 2 mają "pełna" szerokość :) ) 3x po 3 (jak wyżej, teoretycznie 5, ale tylko 3 są "w pełni sprawne) ) Tylko MOLLE -dodatkowy pasek "kompresujący" na boku (razem po 2 na strone) -inny materiał na plecach/wew. stronie szelek (cordura i jakiś nylon). Pewnie jeszcze o czymś zapomniałem :) Pozdro Baca :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 Gdyby ktoś miał dodatkowe fotki i info o wymiarach Typhoona to proszę o info 8) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 23, 2005 Author Report Share Posted August 23, 2005 poka zdjęcia Baca, poka szelki, plecy i te taśmy jak są rozłożone. :D A na typhoona si echyba skusze niedługo 8) Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 Zdjęcia dam jutro :) A na żywo zobaczysz w niedziele :wink: Pozdro Baca Quote Link to post Share on other sites
PiterM Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 No... po negocjacjach z Maxped. jest nowy cennik... :D www.Guns.com.pl -> SKLEP -> MAXPEDITION i ściągnąć arkusik :) a cała sterta sprzętu już czeka :D Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 No to pojechałes Piter z cenami 8). Tylko teraz mam zagadkę, miała byc replika ale chyba uzupełnie gear. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 23, 2005 Author Report Share Posted August 23, 2005 Nie wiedziałem że Piter się tu udziela :D Czyżby ciągneło do ajersoftu :wink: Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Skubany pojechał z cenami, no to czekam do 1-szego. :) Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Nasz model: Condor "2 generacji" Dzięki PiterM :) 1.Bok, plecak prawie pełny, widac taśmy i dodatkowy pasek do kompresji 2.Plecy, plecak prawie pelny 3.Zamek kieszeni na Camela, zamkniety 4.Zamek kieszeni na Camela, otwarty 5.Wnętrze komory na zbiornik 6.Jak wyżej, nr.2 7.Wyjście rurki od camela nr.1 8. Jak wyżej nr.2 9.Wnętrze głownej komory nr.1 10.Wnętrze komory głownej nr.2 11.Wnętrze komory głownej nr.3 kieszen zamykana na suwak 12. Kwadratowa kieszen, wnętrze 13.Bok, skompresowany na maxa 14.Spód, pełen plecak 15.Spód skompresowany 16.Materiał na plecach i szelkach Jutro nowe zdjęcia :) W terenie i na kims :) Jak chcecie jakis element dokladniej albo coś -> PW Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Nowe lepsze fotki Jumbo. ( Zdjęcia pochodzą ze strony www.tadgear.com ) A na stronie Maxa zamieścili wreszcie nowe fotki Condora 2. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 28, 2005 Author Report Share Posted August 28, 2005 Oglądaliśmy dzisiaj z Baca różnice między Condorami i wam powiem że porównanie wypada na plus dla Condora 2. Podgumowane dno i więcej molle na bokach to coś czego staremu kondorowi brakowało. Do dupy sa tylko materiały wyściełające szelki i plecy, zupełnei nieoddychające, płaskie (stary ma siateczke) i nie trzeba długo czekać żeby plecy były mokre. Nie bardzo wiem czym tu się kierowali. Ale ogólne wrażenia na plus :D Zreszta niech sie Baca wypowie 8) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Sądząc po schematach to kierowali się wymogami CCW. Broń musi być odpowiednio zabezpieczona i schowana, nie wiem czy siatka na to pozwalała. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 28, 2005 Author Report Share Posted August 28, 2005 Mówię o siatce - wyściółce na plecach, raczej nic przez nia nie prześwituje... Jedno co m przychodzi do gowy to że siatka mogła się zaciągać, alebo ścierać, ale mimo roku intensywnego używania nic takiego sie u mnie nie zrobiło. Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Słuchajcie nie ma co gadac :P Nie miałem "jedynki" wiec nie moge porownac "wygody noszenia". Jednak Condor 2 ma jedna wielka wada... własnie ten materiał na plecach :( Odrazu byłem mokry (dobra, fakt, było goraco i sie zmeczyłem, ale ja sie az tak nie poce). Poza tym bylo naprawde dobrze :) Bulva, moze wymienimy sie Condorami... powiedzmy na jakies 1-2 wypady, sam zobaczysz roznice, i napiszesz cos lepszego :) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 28, 2005 Author Report Share Posted August 28, 2005 Ide na to :D Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Witam, mimo usilnych prób nie moge sciagnac cennika od Pitera. Czy moze mi ktos podać cenę Maxpedition Rollypoly ??? Dzieki z góry Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 110 zł wersja Mini - 90(black) i 95(mesh) Pozdrawiam! P.S. Sprawdź maila :) Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Maxpedition ujawnił wreszcie szczegóły dotyczące Gearslingera Typhoon. I muszę przyznać, że po obejrzeniu fotek z niecierpliwością czekam na Monsoona 8) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts