Bulva Posted August 4, 2005 Author Report Share Posted August 4, 2005 Pochwy i ładownice maja możłiwość noszenia w pionie i poziomie, dobry wzór na taką przejściówke. http://www.maxpedition.com/product/sheath/...ble/1412_03.jpg Tu jest tak jak Tiger mówi, paski ściągtnięte i na to malice A w starszych proteusa, gdzie sa jeszcze paski można je wykorzystać do założenia w poziomie. Chyba najpewniej siedzi za ten pasek, ale to są nadal połowiczne rozwiązania, bo sie telepie jak chore. Najlepsze byłyby przejściówki, takie własnie na velcro - ja myślę że dla Supera to żadne wyzwanie , zobaczcie jakie cudeńka lepi :wink: : Super, ale na budo idą zdjęcia kieszonki w terenie :P Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 FLopi do fatboya wejdzie a4 jak zlozysz na pol ;) Bulva zaczynasz mnie denerwowac tym condorem. Tez takiego chce ;) Tylko nie bardzo wiem po co mi on skoro na tydzien sie w niego nie zapakuje... Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 4, 2005 Author Report Share Posted August 4, 2005 aaaa myślisz że po co mi ta nowa kieszonka co mi ją bocian przyniósł he :D :?: Teraz juz na tydzien sie zapakuje :wink: Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 Wielkie dzięki Bulva ! Teraz przynajmniej wiem co i jak i chyba nie pozostanie nic innego jak zastosować te przejściówki. :) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 ta boczna kieszonka mowisz, wieksza od samego plecaka? ;) Co to i skad i ile? Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 4, 2005 Author Report Share Posted August 4, 2005 Wieksza to nie, ale daje kilkanaście dodatkowych litrów pojemności i można sie wybrac dalej 8) A to jest E&E pouch zrobiona przez Supera :wink: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 Fajne toto ale k.. to nie moze byc wygodne... za to dwa takie zmniejszone o polowe w szerokosci przypiete po bokach... to by bylo cos.. Quote Link to post Share on other sites
super Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 możemy pomyśleć i o mniejszych :wink: ale mam nadzieję Bulva że tak chu...wo dopiąłeś tylko do zdjęcia? Bo to działa identycznie jak w każdym MOLLE- taśmy przewlekane… Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 Super a z czego to robisz w ogole? I dla kolegi po ile? ;) Bo ja bym dwie boczne w OG widzial u siebie w pyg falconie... Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 4, 2005 Author Report Share Posted August 4, 2005 nie ucz Super ojca dzieci robić, do zdjęcia mi sie nie chciało przewlekać po prostu 8) Quote Link to post Share on other sites
super Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 ale mam nadzieję Bulva że tak chu...wo dopiąłeś tylko do zdjęcia? czyli miałem rację :wink: a sprawdza się chociaż?? bo mnie też się wydaje że jest za duża Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 4, 2005 Author Report Share Posted August 4, 2005 et tam dobra jest, wcześniej sobie sprawdzałem wymiary na kartce papieru przycietej w kształt, teraz rez jest dobrze, ale najwygodniej mi jest kiedy jest dopięta do taśm z przodu, niż jak z boku bo wtedy zachaczam o nią ręką i mnie to wnerwia, ale nie znacy to ze komus innemu z dopięta z boku byłoby źłe. Ja tam sobie chwale, zwłaszcza że głównie to jednak będe ją nosil przy kamizelce, zamiast plecaka. a orientujecie się moze jakie ma wymiary E&E kifaru? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 5, 2005 Report Share Posted August 5, 2005 jakie ma wymiary E&E kifaru? http://www.kifaru.net/MGe&e.htm Dimensions: 14.5" x 9.5" x 4" (seam to seam, will stuff out larger) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted August 5, 2005 Author Report Share Posted August 5, 2005 Dzię-ku-je-my! :wink: To znaczy że jest nawet dłuższy... Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 O ile wiem to w toolshopie masz chyba przesyłkę wliczoną w koszt towaru. EDIT 8): Your order will be delivered free of any charges within the EU and to Switzerland Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 Surefire zamowisz u Pitera. Z US jest grosze taniej niz u Pitera a jak clo przywala to dreozej. I tak pewnie zginie paczka. taryfe cenowa tadgear masz na www.tadgear.com Jakby zakup powyzej 180 dolcow mial shipment za darmo tobysmy wszyscy noze z tamtad sprowadzali. Do waistpacka ksiazek nie zmiescisz, do devildoga - nie wiem. W toolshopie przekieruja cie do Pitera tak jak z US dawniej przekierowywali do toolshopa. Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted August 9, 2005 Report Share Posted August 9, 2005 Military.pl chyba faktycznie wchodzi na rynek z ofertą Maxpedition ale ceny są wg. mnie atrakcyjne. Quote Link to post Share on other sites
madmax Posted August 9, 2005 Report Share Posted August 9, 2005 Napisałem nawet do nich ostatnio maila: Czy będziecie mieli więcej produktów z oferty maxpeditiona? Witam serdecznie, Tak, zaczynamy wprowadzać asortyment tej firmy. Na razie dużo rzeczy będzie na specjalne zamówienie. Oferta będzie się rozszerzać z upływem czasu. Pozdrawiam Jacek Kolpak jacek@military.pl pozdrawiam P.S.- o co z tym chodzi - http://www.maxpedition.com/product/catalog...og_backpack.htm jakaś druga generacja czy co. Camelbak ready, to rozumiem, ale FULL PALS, Conceal Carry nie kapuje. Już miałem dostać condora ze stanów, ale chyba zaczekam. Jak ktoś mógłby mi wytłumaczyc o co chodzi byłbym bardzo wdzięczny. :D Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 9, 2005 Report Share Posted August 9, 2005 Madmax bedzie wiadomo co to jak to wyjdzie, proste, nie? Na razie nawet foty nic... A military ma faktycznie niezle ceny na maxy, az dziwne. Jutro nowy cennik Pitera, obaczymy... Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 10, 2005 Report Share Posted August 10, 2005 Wyjaśniając wątpliwości kolegi madmaxa - PALS to modułowy system mocowania ekwipunku wykorzystujący poziome (głównie) taśmy nośne przez które przeplatane są taśmy/klipsy mocujące ładownice i kieszenie, znany nam z oporządzenia MOLLE i pokrewnych. Full PALS oznacza ze cała powierzchnia tego plecaka będzie zabzdziana tym cudownym wynalazkiem i za pomocą klipsów MALICE będzie sobie mógł użytkownik podczepić tam wodotrysk kulisty w formie grzyba. Concealed Carry odnosi się zapewne do tzw. Concealed Carry Weapons (CCW) czyli mówiąc wprost oznacza przystosowanie określonych wyrobów MP do przenoszenia broni do obrony osobistej określonej w Concealed Carry Deadly Weapons Licence (kieszenie, wewnętrzne kabury, etc.). Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 10, 2005 Report Share Posted August 10, 2005 Kurna cie Mateusz, ty to jednak mundry jestes :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 10, 2005 Report Share Posted August 10, 2005 Czyli Full PALS wychodzi coś na modłe plecaków Kifaru.... Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted August 10, 2005 Report Share Posted August 10, 2005 a wiadomo jak szybko military.pl realizuje zam. spec.? Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 W przypadku Maxa, będzie to zapewne równie szybko co wprowadzanie produktów do oferty :/ a raczej sprzedaży, bo już na stronie military.pl jest info ze czekają na dostawę. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 A u Pitera od reki praktycznie wszystko ;) Nowy cennik pojawi sie na dniach, ja tylko bedzi eutworzony to go tutaj zamieszcze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts