ORKAN_Hubert Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Hej Czy ktoś miał do czynienia z tymi replikami SAPI http://allegro.pl/plyty-balistyczne-sapi-m-l-oraz-xl-i1345893760.html ? Interesuje mnie jak wiernie odzwierciedlają rozmiary i kształt oryginalnych SAPI. Od sprzedającego nie doczekałem się odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Gość chyba udziela się na tym forum. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Mam jedną w rozmiarze M. Mimo trochę rozmazanych napisów każdy daje się nabrać, że to prawdziwe :D Lepszej kopii nigdzie nie widziałem, robione crash-testy za pomocą młotka oraz upuszczenia z dwóch metrów (nic się nie stało). Gorąco polecam jak za 1.5x ceny plastikowych wydmuszek które można co najwyżej cementem/piaskiem wypełnić. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Autor tematu nie pytał o wytrzymałość, tylko o odzwierciedlenie wymiarów oryginału... Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 A co, tak Ci przeszkadza, że napisał coś więcej ? Nie przesadzaj. Znajomy ma te repliki i dla przykładu, rozmiar M jest chyba nawet ciut cięższy niż oryginalne SAPI. Nie wiem jak z innymi rozmiarami. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted December 15, 2010 Author Report Share Posted December 15, 2010 Coś czuję, że nie dostanę odpowiedzi na moje pytanie. Jeśli chodzi o wagę, to płyta SAPI w rozmiarze Medium waży 2,49kg, wg. opisu aukcji replika płyty w rozmiarze M waży ok. 2 kg. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 Witam Mam jeden komplet tych płyt (niestety tylko Side SAPI). Porównując je z oryginalnymi Side SAPI można dojść do wniosku, że repliki są wykonane dość dobrze jeżeli chodzi o odwzorowanie oryginałów. Profilowanie jest niemal identyczne, podobnie wymiary (różnica chyba może na zasadzie milimetrów). Niestety nie mam możliwości porównania replik SAPI z oryginalnymi (nie miałem jednocześnie normalnych i tych), jednak biorąc pod uwagę odwzorowania płyt bocznych, można zakładać, że normalne płyty również odzworoane zostały dość dobrze. Mam nadzieję, że chociaż trochę to pomoże. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted December 15, 2010 Author Report Share Posted December 15, 2010 Dostałem odpowiedź od sprzedawcy, twierdzi, że są wymiarowo zgodne z oryginałem. Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 Gwoli ścisłości - 2.5kg to waży płyta ESAPI w rozmiarze M. Zwykła SAPI waży niecałe 2kg : ) Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted December 15, 2010 Author Report Share Posted December 15, 2010 (edited) Lepiej sprawdź swoje źródło. Edit. No i się wyjaśniło. Stare SAPI w rozmiarze M to 1,82kg, ESAPI (w katalogu BAE pod nazwą SAPI) w rozmiarze M to 2,49kg. Edited December 15, 2010 by Catch22 Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Pytanie czy gdzieś można dostać 1 płytę, mam Heidruna i chcę nosić w nim wkład. Quote Link to post Share on other sites
Konfucjusz Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Napisz do tego gościa http://allegro.pl/plyty-balistyczne-sapi-swimmer-cut-i3023896557.html z tego co jest napisane robi też na zamówienie. Czyli jak bedziesz chciał tylko jedną to powonien zrobic ci jedną Quote Link to post Share on other sites
Darco626 Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 witam mam prawdopodobnie tą kamizelkę http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/bojowa-kamizelka-taktyczna-z-systemem-qr-woodland-acm.html prawdoopdobnie ponieważ ta ma pojedyńcze ładownice, a moja ma podwójne, tak to reszta się zgadza. Do tej kamizelki płyty takiego kształtu będą pasować http://allegro.pl/plyty-balistyczne-sapi-swimmer-cut-i3156400811.html jeżeli tak to jak dobrać rozmiar płyty? Obecnie mam wstawione pianki wycięte w kształt kwadratu połączonego z półkolem :) jestem drugim właścicielem i tak już dostałem :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Miarki w domu nie masz? Bierzesz i mierzysz. Wymiary na aukcji masz podane. Pomijam to, że wkładanie takich atrap do tej kamizelki nie jest zbyt opłacalne. Lepiej dołożyć i kupić jakiegoś dobrego chesta. Quote Link to post Share on other sites
Mefju Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 (edited) Witam chciałbym się dowiedzieć czy te płyty są dobrze wyprofilowane i czy na dobrej wysokosci przyciete ??? Porównywal je juz ktos z oryginalnymi wkladami? Edited May 21, 2013 by Mefju Quote Link to post Share on other sites
ziolek44 Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 porównywałem je z XL i są wzorowo wykonane . Jedynie co odbiega od normy , to ze oryginalne sapi pod kordurą mają cienką gąbkę a w mojej replice tego nie ma ( replikę kupiłem jakieś 3 lata temu , teraz może producent ma inną technologie ) ogólnie jestem bardzo zadowolony i z czystym sumienie mogę je polecić Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Czy ktoś z Was ma jeszcze namiar na wytwórcę? Aukcje z allegro zniknęły, a nie mam informacji, co do autora. Chyba że znacie innego twórcę podobnych kopii w rozmiarze L? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 austin88 na allegro Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Odkopię trochę... Ten kolega robi te płyty: http://wmasg.pl/pl/profil/show/4328 Doszły do mnie tydzień temu (Sapi swimmer cut. M) są bajeczne jeżeli chodzi o wykonanie. Jedna płyta była minimalnie krzywa, ale mi to nie przeszkadza. Kontakt z użytkownikiem celujący, podobnie jak czas realizacji zamówienia. W planach mam wykonanie oznaczeń i wykonanie imitacji naklejki kontraktowej. Polecam z całego serca Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts