Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

ja po strzelance ze scar-em i bawieniu się zawieszeniem 1-pkt i 2-pkt wybieram 2-pkt. Zawieszenie też zależy od gabarytów Twojej broni. SCARa cieżko zarzucać tak przez ramie na plecy a podczas biegu na korpusie strasznie lata. Co innego emka. Lepszym rozwiązaniem, przynajmniej dla mnie jest 2pkt i zarzucanie broni na plecy

• 3 months later...

A co sądzicie o zawieszeniu dwupunktowym: MTG Spearpoint dwupunktowe zawieszenie taktyczne, docelowo używane ma być ze SCAR-l ?

http://www.casg.pl/product-pol-932-MTG-Spearpoint-dwupunktowe-zawieszenie-taktyczne-RG-.html

Czy może coś innego w tej cenie / wspieranie polskiego przemysłu mile widziane/

Do Scara najlepiej będzie pasował pas mocowany na mash hooki albo paracord. Na małe ucha montażowe, zwłaszcza te przy zawiasie kolby, ciężko będzie tam zaczepić zawieszenie montowane na taśmę przeplataną przez triglida.

• 11 months later...
  • 4 weeks later...
Guest Graszczur

i tak najlepsze jest to http://www.airsoftxtreme.pl/data/gfx/pictures/large/4/3/234_1.jpg <fuck yeah> :cool: nie ma to jak ruska precyzja i technologia wykradziona z nasa

Ty się śmiej, ale to zawieszenie naprawdę jest świetne. Głównie ze względu na genialny w swej prostocie system skórzanych zaczepów, które nie hałasują. A i taśma parciana fajna, gruba, solidna. Do niedawna używałem tak bardzo taktycznego zawieszenia trzypunktowego, że aż dałem sobie z nim spokój. I właśnie na bazie tej wspomnianej przez Ciebie "ruskiej chińszczyzny" stworzyłem swoje własne, autorskie zawieszenie taktyczne które dziś przetestowałem w boju i sprawdza się świetnie. Trochę paracordu, karabińczyk ze sklepu budowlanego i voila. To coś na zasadzie magpul MS2 (Orkan chyba też ma w swej ofercie analogiczne rozwiązania). Do marszu pozycja dwupunktowa, na czas walki odpinam karabińczyk z przodu, przypinam z tyłu i robię z tego jednopunkta. Karabińczyk chowany w "rękawie", coby nie hałasował. Coś w stylu rozwiązań stosowanych przez IDF. Jedyne, do czego się można przyczepić, to brak szybkiej regulacji, ale jak dotąd mi nie doskwierał

• 1 month later...

No śmieję się, ale na prawdę mi to zawieszenie także odpowiadało, i szczerze mówiąc (pisząc) lepsze jest o niebo i wygodniejsze (bynajmniej dla mnie) od tych wszystkich z tajwana, popularnych w PL, a także od tego dedykowanego blaszaka do AK co w WP używają. Solidna ruska robota!

• 6 months later...

Witam, chciałbym trochę odświeży temat. Używam zawieszenia Magpula Dynamics ale to chyba raczej podróba kupiona na allegro za 40 zł bo widzę, że w ASG shopie jest takie samo jak moje za 130 zł więc pewnie ich to oryginał. Czy ktoś może napisać jaka jest różnica jakościowa i czy warto kupić oryginał? Osobiście szukam zawieszenia jednopunktowego takie, które nie będzie mi przeszkadzało w noszeniu kamizelki i nie będzie blokowało dostępu do niektórych ładownic czy tez zahaczało o inne elementy na kamizelce. Widziałem na strzelankach, że niektórzy kombinują w ten sposób, że zawieszenie przeplatają przez pasy podtrzymujące kamizelki (w lt6094 flyye akurat mam taką możliwość) i zawieszenie podczepują przy użyciu pasów moll do karabinku, który jest umiejscowiony na plecach kamizelki gdzieś na wysokości lędźwiowej/szyjnej części kręgosłupa. Ktoś z Was próbował czegoś takiego i może podzielić się jak się sprawdza takie rozwiązanie? Pozdrawiam.

Do póki ta podróbka Ci się nie rozwali, to niewarto. Generalnie spotkałem się z kilkoma podróbkami Magpula i nie wyglądały one jako takie, które zaraz się rozlecą. A pamiętaj o tym, że od jakości zawieszenia w airsofcie nie zależy Twoje życie ;-)

@shardac - z jednej strony masz rację że jak coś działa to lepiej nie wymieniać.

Argument przeciwko jest taki że nikt nie lubi jak jego ukochana replika leci w złym momencie na beton.

Zerwałem (właściwie połamałem zaczepy) już kilka chińskich zawieszeń ( w tym jedno CA) i teraz nie babram się w oszczędzanie tam gdzie liczy się wytrzymałość.

Zgadzam się, acz tak naprawdę jeśli już chcesz się backupować, to nie taniej wyjdzie kawałek paracordu łączący zawieszenie z repliką? :)

Oczywiście nie chcę Ci zaglądać do portfela i mówić na co masz wydać pieniądze, ale wyznaję starą i skuteczną zasadę, że lepsze jest wrogiem dobrego. :)

• 1 year later...
  • 2 weeks later...

Dziwnie żeście rozwiązali mocowanie do kolby, ale poza tym jest okej.

A z przodu ja bym nie używał tego czegoś z rzepami, tylko przyczepił bezpośrednio tym trokiem, który jest połączony z zawieszeniem. Po co robić taki łańcuch?