OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 mA policzyc bo w danych baterii mam podane tylko ze mAh 1200 i zasilanie v8,4 a w kalkulatorze trzeba wpisac jeszcze mA. wiem ze do mikroprocesorowki nie musze nic liczyc. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 :sciana: :sciana: :sciana: mA bierzesz z danych ładowarki, mAh z akumulatora. Jasne? Ten temat to jakiś horror. Zgadzam się. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Nie obsługuje li-po. Jest zła bo się psuje i psuje pakiety. [ciach] Prawda - nie obsługuje lipo. Jest dobra bo się NIE psuje - używam takiej ponad 2 lata. Nie zepsuła żadnego pakietu. Minus - nie ładuje pakietów o pojemności poniżej 500 mAh - nie mam pojęcia dlaczego ale ich po prostu "nie widzi". Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 jasne. dobra doszla przesylka ide do kolegi odebrac bron :) Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Alabaster może twoja jest dobra, ale trafiają się felerne egzemplarze. Czytałem kilka razy jak się zpsuła ta ładowarka. Ja tylko powtarzam co zasłyszałem na tym forum ( wiele razy) Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 ok karabin mam juz w domu i teraz tak, replika przechodzila przeglad zerowy i byla sprawdzana bateria i ladowarka wiec pewnie ladowali. wiec skoro juz ladowali to moze lepiej zrobic tak jak pisal Paniszer i ladowac z kalkulatorem a ladowarke mikro kupic za rok albo 2 jak bede kupowal lepsza baterie ? Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Można tak zrobić, aczkolwiek moja bateria pociągnęła, tak nie całe pół roku. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 a jaki miales karabin ? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 To nie kwestia karabinu, tylko ładowarki właśnie. Baterii też, ale w mniejszym stopniu. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 dobra to w takim razie kupie ta ladowarke z allegro za 120zł tylko zanim dojdzie moge postrzelac na tej baterii co oni naladowali ? i zanim dojdzie moge ladowac ta ladowarka czy lepiej jak rozladuje poczekac na ta co zamowie ? Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 czy ja dobrze widze ze do tej ladowarki z allegro trzeba jeszcze dokupic zasilacz ? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Albo użyć zasilacza od komputera. W sumie - najlepiej poproś kogoś znajomego, żeby wziął baterię i ją dla Ciebie naładował. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 ale nie mam zadnego znajomego ktory moze miec taka ladowarke a tych 2 kolegow ma beretty gazowe. w takim razie nie bede wkladal baterii w sobote pojade do taiwana z kolega i kupie tamta ladowarke za 100zl :) Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 mam jeszcze 1 pytanie, bo bron doszla troche porysowana no ale dobra moze byc ale interesuje mnie jedna rzecz, na obrazku ktory zalaczam ponizej zaznaczalem 2 elementy, element zaznaczony numerem 1 rozumiem ze sie rusza bo to sie otwiera i dlaego lata ale czy element numer 2 ma latac ? bo on chodzi troche w przod i w tyl tak ma byc ? Zdjecie: http://img62.imageshack.us/img62/5339/ak47cm028.jpg Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 1. Trochę może, taka jego natura ;) 2. nie powinien. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 (edited) ok to jak bede jechal po ladowarke do taiwana to pokaze im :) mam nadzieje ze to przyjma bo szkoda dac 400zl za cos zepsutego. Edited January 27, 2011 by OwnerPL Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 ten temat jest całkowicie jałowy. Od dwóch stron przekonujemy 12latka do mikroprocesorówki. Wczoraj na czacie było to samo. Latać nie powinno nic w teorii, nr 1 też nie powinien. W praktyce jak masz pecha to wszystko lata. Jeśli napisałeś test kończący podstawówkę na więcej niż 8 punktów, to powinieneś sobie poradzić ze zniwelowaniem większości luzów. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 To nie jest zepsute. Kupiłeś najtańszego AEGa z normalnym gearboxem jaki jest na rynku w PL ( z wyjątkiem MP5k Galaxy- on jest tańszy) wiec nie oczekuj zbyt wiele. W chinolach zdarza się, że elementy nie są najlepiej dopasowane. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Z tymi batimexami to różnie. Kilku moich znajomych psioczylo, nie działało, świrowało, nie widziało pakietów albo nie rozładowywało, psuło baterie... Ale większość jednak działa. Trafiłem na dobrą sztukę i moje baterie są w świetnym stanie jak na producenta i wiek. Tak czy siak- moja działa więc nie zmienię. Ale kupna nowej bym nie zaryzykował. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 1. Trochę może, taka jego natura ;) 2. nie powinien. skoro tak napisal to myslalem ze jest zepsute wiec... Z tymi batimexami to różnie. Kilku moich znajomych psioczylo, nie działało, świrowało, nie widziało pakietów albo nie rozładowywało, psuło baterie... Ale większość jednak działa. Trafiłem na dobrą sztukę i moje baterie są w świetnym stanie jak na producenta i wiek. Tak czy siak- moja działa więc nie zmienię. Ale kupna nowej bym nie zaryzykował. ale jak sie trafi zepsuta to chyba jest jakas gwarancja zeby to wymienic nie? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Cholera. Zostaw sobie na pamiątkę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Sklep ma obowiązek wymienić na inny egzemplarz bla bla bla. Są w necie różne strony internetowe gdzie są opisywane prawa konsumenta. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Ale z drugiej strony sklep może nie chcieć wymienić ładowarki i wmawiać, że źle podłączyłeś batke lub ładowałeś na nieodpowiednich ustawieniach i coś się uszkodziło. Wtedy raczej im nie udowodnisz, że od nowości masz wadliwą sztukę. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 28, 2011 Author Report Share Posted January 28, 2011 zaszly male zmiany, do taiwana jade prawdopodobnie w srode, mam nadzieje ze nic sie nie stanie z bateria jak lezy ciagle w pudelku i nie byla podlaczana do broni? Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 (edited) Tylko ją pilnuj ,bo lubi uciekać z tego pudełka. Tak na serio to nie jest długi okres, więc nic się nie stanie. Jak się ma zamiar trzymać batkę długo nie używaną to się ją ładuje do odpowiedniego napięcia, ale tobie to nie potrzebne na razie. Edited January 29, 2011 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts