Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Przeczytaj regulamin forum i regulamin działu "Jestem zielony". Zastosuj się do niego, a z pewnością otrzymasz pomoc.

Jeżeli teraz napiszesz, że czytałeś, okażesz się imbecylem (cóż za piękne słowo, prawda?).

Pozdrawiam,

Laokoon

EDIT: fakt, w podstawówce mnie uczyli, że zdania rozkazujące mają na końcu "!". Ale to jakoś tak do 4 klasy. W gimnazjum było już inaczej :D

Edited by Laokoon

A wystarczyło napisać magiczne słowo "Proszę" i poczytać forum, masz temat o gazówkach.

szukałem na forum ale więkoszość linków już wygasła i nic mi nie pomogło.

P.S. wiem następnym razem napisze bo znowu bedzie 6 postów że niby rozkazuje czy coś

Skoro budżet jest nieograniczony, a 1000zł jest niedopuszczalne (czyli gdzieś między 0 a 1000zł jest granica), to mamy sprzeczność. Sprzeczności takie dobrze sprawdzają się w np. kolędach, gdzie podkreślają wyjątkowość opiewanych wydarzeń. W Twojej wypowiedzi jednak, sprzeczność podkreśla coś zupełnie innego (zgadnij, co).

Poważnie, powiedz, gdzie jest granica. Optymalna opcja czyli TM + szkielet i zamek metalowe to już ponad 1000zł.

Najlepsze "gotowe" full metal pistolety gazowe mieszczące się w 1000zł to zdaje się KSC (nie wiem, jak z WA, ale o nie w Polsce ciężko).

Z tańszych modeli mogę polecić colta od Army, jednak ciężko o niego w sklepach. Strzela i wygląda bardzo ładnie i był w przystępnej cenie.

Pozdrawiam,

Laokoon

Nie tykaj

Dosłownie: nie dotykaj. Tutaj: nie bierz, nie kupuj.

tego

Czyli wspomnianego przez Ciebie wcześniej pistoletu (wingun cośtam)

50m

50 metrów. Tutaj: 50 metrowym, pięćdziesięciometrowym

kijem

patyk, gałąź, prosty kawał jakiegoś materiału, zazwyczaj drewna. Tutaj materiał nie ma znaczenia.

trzymanym

uchwyconym, wziętym do ręki

prze

Chodziło o słowo "przez", może to spowodowało, że nie zrozumiałeś zdania. Przez, czyli: poprzez coś, tutaj: przez jakiś materiał, za pośrednictwem jakiegoś materiału, nie dotykając bezpośrednio

grubą

O dużej grubości, nieprzenikliwą, ciężką

szmatę

kawałek materiału, jak wspomniano wcześniej, dość grubego.

i

oraz. Tutaj: przez obie rzeczy.

rękawice

Część ubioru zakładana na dłonie. Zazwyczaj mająca je chronić przed zimnem lub obrażeniami (jak w tym przypadku).

od

Tutaj: będącą częścią (zbroi)

zbroi płytowej

Ubiór ochronny, chyba najcięższy rodzaj zbroi, zapewniający dobrą, jak na czasy, w których go używano, ochronę. Obecnie zastąpiony przez kamizelki z wkładami balistycznymi itp.

Yfronus chciał Ci powiedzieć, abyś nie kupował wspomnianego przez Ciebie pistoletu, gdyż nie nadaje się on do niczego. Sugeruje też, abyś poszukał innej repliki broni bocznej.

Pozdrawiam,

Laokoon

Dosłownie: nie dotykaj. Tutaj: nie bierz, nie kupuj.

Czyli wspomnianego przez Ciebie wcześniej pistoletu (wingun cośtam)

50 metrów. Tutaj: 50 metrowym, pięćdziesięciometrowym

patyk, gałąź, prosty kawał jakiegoś materiału, zazwyczaj drewna. Tutaj materiał nie ma znaczenia.

uchwyconym, wziętym do ręki

Chodziło o słowo "przez", może to spowodowało, że nie zrozumiałeś zdania. Przez, czyli: poprzez coś, tutaj: przez jakiś materiał, za pośrednictwem jakiegoś materiału, nie dotykając bezpośrednio

O dużej grubości, nieprzenikliwą, ciężką

kawałek materiału, jak wspomniano wcześniej, dość grubego.

oraz. Tutaj: przez obie rzeczy.

Część ubioru zakładana na dłonie. Zazwyczaj mająca je chronić przed zimnem lub obrażeniami (jak w tym przypadku).

Tutaj: będącą częścią (zbroi)

Ubiór ochronny, chyba najcięższy rodzaj zbroi, zapewniający dobrą, jak na czasy, w których go używano, ochronę. Obecnie zastąpiony przez kamizelki z wkładami balistycznymi itp.

Yfronus chciał Ci powiedzieć, abyś nie kupował wspomnianego przez Ciebie pistoletu, gdyż nie nadaje się on do niczego. Sugeruje też, abyś poszukał innej repliki broni bocznej.

Pozdrawiam,

Laokoon

bardziej miałem na myśli żeby uzasadnił swoją wypowiedź.

Edited by torus13