sgt.Chaos Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 (edited) Post nieważny- dzięki Leclerowi za rozwianie wątpliwości :wink: Edited March 14, 2011 by sgt.Chaos Link to post Share on other sites
Pablito350 Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Siwy czy będzie dopuszczenie oryginalnego munduru oraz oporządzenia naszego polskiego Wz.93? Jakiś czas temu zmieniłem w grupie umundurowanie, a wszystko co było we flecktarnie zostało sprzedane. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
soldat Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 (edited) SWZ - Szwadron Wolności Zony Czyli coś na na wzór Wolności :icon_biggrin: Edit: Swoją drogą, zdaje się że "Wolność" miała być już ostatnio ale się nie pojawiłeś na imprezie :wink: Edited March 14, 2011 by soldat Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Racja, miałem się na "trójce" pojawić jako bonzo Wolności, ale niestety nie udało się przyjechać :icon_cry: Link to post Share on other sites
Frinn Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Jeśli ktoś w drodze do Zony będzie mijał Krapkowice, a w jego środku transportu będzie jeszcze jedno wolne miejsce dla zabłąkanej duszy, niech pomyśli o samotnej istocie (czyli mnie) i otworzy jej drzwi do raju. W skrócie: Nie zmieściłem się do głównego transportu z Krapkowic, proszę o kontakt każdego kto mógłby mnie podwieźć ;p Link to post Share on other sites
soldat Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Kolejna mała niespodzianka aby narobić Wam smaka :icon_biggrin: http://rapidshare.com/files/452483862/Zona_Nysa_III.rar Paczka zawiera zdjęcia oraz opisy niemal wszystkich rekwizytów i znajdek jakie były dostępne na poprzedniej edycji imprezy. Wewnątrz znajduje się również zeszłoroczny numer "Popromiennika" a także zdjęcia wszystkich "Artefaktów Unikatowych". PS: W zasadzie poza morfiną oraz plakatami całość to moja robota :cool: Link to post Share on other sites
Husajn Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 (edited) Smak, który już był wielki, stał się wielgachny :P Rekwizyty - pierwsza klasa, gratuluje pomysłowości i zapału do pracy. Odnalezienie skrytki, przedmiotu lub zdobycie artefaktu będzie dawało mega satysfakcję ;) Edited March 14, 2011 by Husajn Link to post Share on other sites
kacxd Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 ja chce! ja chcę! ja na pewno chcę grać cała noc xD jak znam życie, to mogę ręczyć za 6 osób chcących grać cała noc (nasza ekipa + Rzeszów) wiec weźcie nas pod uwagę :P ja chce! ja chcę! ja na pewno chcę grać cała noc xD jak znam życie, to mogę ręczyć za 7 osób chcących grać cała noc (nasza ekipa + Rzeszów) wiec weźcie nas pod uwagę :P Link to post Share on other sites
Timonek Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Kacu, ciekawie Twój post wygląda :D Pierw sześć a potem siedem osób :D Link to post Share on other sites
Ruski Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Tak tak Kacu gramy całą noc jeśli się będzie dało! :D Link to post Share on other sites
Pusching Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Sądzę iż Radom w liczbie 8 sztuk tez będzie grał. Pamiętajcie! Nocą Specnaz staje się groźniejszy! HAHAHA :teethh: Link to post Share on other sites
Guest Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 .... mutanty głodne i agresywne :icon_twisted: Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 SPoko, weźmiemy dla mutasów pasztet ;] A co do całonocnych działań - dopiszcie jeszcze 4 Madnessów. Jak się uprę to będę niktowozor na swd całą noc targał i już ;] Link to post Share on other sites
kacxd Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 oj tam Timon czepiasz się xD Jakiś błąd musiał wyskoczyć bo edytowałem posta i wkleiło dwa razy.. ale ręczę za 7 luf :P Link to post Share on other sites
Argonath24 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Kac a mnie zaliczyłeś do tych 7? :D Mam nadzieję że tak:P Link to post Share on other sites
kacxd Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 no przecież jedziemy razem to jasne xD nasza ekipa = Tychy i Kobiór :) Link to post Share on other sites
Juza Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 4 osoba ekipa Afroków ze Śląska też będzie całą noc :]] Link to post Share on other sites
Frodo Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Witam. Panie i Panowie, w tym roku wraz z Siwym dowodzę wojskiem. Do wszystkich wojaków mam tym samym prośbę o odpowiednie przygotowanie sprzętu - w szczególności przydadzą się: - saperki, - kajdanki zaciskowe, jednorazowe (część kupię z własnych funduszy), - noże (do budowy umocnień, a nie do patroszenia stalkerów), - światełka chemiczne typu lightstick (kolor czerwony i zielony), - kilka czystych kartek (format A4) plus długopis, - telefon komórkowy (najlepiej z sieci ERA, ale inne nie będą problemem) - KONIECZNE I ABSOLUTNIE WYMAGANE, - naładowana do pełna bateria do ww telefonu (ważne!), - płachty materiałowe lub z tworzyw sztucznych, - sznur, - latarki, szperacze o dużej mocy, - no i to wszystko co potrzebne do przetrwania (woda, jedzenie, itd, itp). Wszystkich chętnych wojaków (którzy mogą być wcześniej w Nysie) zapraszam już w piątek na teren fortów, gdzie zrobimy mały rekonesans po terenie, tak by nie tracić czasu w sobotę rano. Dla moich wojaków przygotowałem już szereg zadań i atrakcji, tak by się Wam nie nudziło :) Dodatkowo małe prezenty i upominki (żebyście potem nie mówili, że o Was nie dbam). W razie konkretnych pytań proszę pisać na PW lub w temacie. Pozdrawiam Frodo Link to post Share on other sites
przemekp Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Nie odnalazłem w mechanice żadnego zapisu dotyczącego limitu kulek per magazynek. Czy w związku z zastosowaniem kart amunicji (1 karta = 30 kulek) nie byloby zasadne wprowadzić limit ---> 1 magazynek = maks. 30 kulek? Moim zdaniem byłoby to rozsądne i wręcz klimatyczne ;) Edited March 17, 2011 by przemekp Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Nie, bo hicapowców szlag trafi. Ogólnie ile masz na kartach tyle masz. A czy wywalisz jedną serią, czy po drodze 10 razy zmienisz maga to twoje zmartwienie. Link to post Share on other sites
soldat Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 To słabo szukałeś: E. Procedura Amunicja (...) IV. Gracze mogą posiadać dowolną ilość kulek oraz kart amunicji. Jedynie ilość dostępnych strzałów zawartych w posiadanych kartach amunicji jest ograniczeniem. To chyba wyjaśnia sprawę. Takie rozwiązanie jest już sprawdzone i pozytywnie przyjęte po poprzedniej edycji. Wprowadzenie (teraz) czegokolwiek nowego niepotrzebnie skomplikuje i tak już rozbudowaną mechanikę gry. Przyznam że od dawna myśleliśmy nad innymi sposobami kontrolowania "amunicji", może następnym razem uda się wprowadzić je w życie. Link to post Share on other sites
soldat Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 UWAGA! No dobra, musi być post pod postem bo edycja się "straciła" już. Będę Was męczył do skutku :icon_biggrin: 1. Mechanika gry - Znajomość i przestrzeganie zasad jest obowiązkowe! http://rapidshare.com/files/451266456/Mechanika_V6.rar 2. Harmonogram imprezy. Pątek 15 kwietnia: 15:00 - Przedstalkerowska część nieformalna na terenie Fortu Prusy (za wieżą ciśnień) dla osób, które przyjadą do Nysy wcześniej. Parking przy skrzyżowaniu ul. Obrońców Tobruku i ul. Eichendorffa. Prace porządkowe, pomoc w budowie głównych lokacji gry. 20:00 - Ognisko integracyjne. Zaopatrzenie w wyłącznej gestii osób uczestniczących oraz ich kulinarnych upodobań. Możliwość noclegu na terenie Fortu Prusy (potrzebne własne karimaty, śpiwory, ciepła odzież). Sobota 16 kwietnia: 8:00 - Odprawa postaci NPC oraz dowódców frakcji. 8:00 - 9:00 - Rejestracja uczestników imprezy grających po stronie wojska, specnazu, najemników i mutantów. PUNKTUALNOŚĆ OBOWIĄZKOWA! 10:00 - Rozpoczęcie rejestracji uczestników imprezy grających po stronie stalkerów oraz pozostałych frakcji na terenie Baru (w przypadku stalkerów nie ma sztywnej godziny zamknięcia rejestracji). Niedziela 17 kwietnia: 3:00 - Koniec gry, zakończenie wszelkich działań. Godzina może zostać przesunięta, jeżeli będzie wystarczająco dużo chętnych na grę do rana. 8:00 - 9:00 - Sprzątanie i opuszczanie terenu gry - fort i poligon. 3. Mapka dojazdowa spod dworca PKP/PKS w Nysie. 4. Aktualny i obowiązujący regulamin imprezy znajduje się na stronie: http://http://stalker.nysa.pl/regulamin.html 5. Paczka ze zdjęciami rekwizytów oraz artefaktów z poprzedniej edycji imprezy. Wewnątrz również stary numer Popromiennika: http://rapidshare.com/files/452483862/Zona_Nysa_III.rar 6. Odprawa NPC i dowódców: Proszę wszystkie osoby grające jako NPC czy dowódcy wszelkich frakcji i stron gry o spotkanie ze mną w sobotę rano przed odprawą wojska (8:00-9:00). Planuję małą odprawę, wydawanie rekwizytów, sprzętu oraz ostatecznych wytycznych. Obecność obowiązkowa! 7. Na koniec dla przypomnienia filmik z wprowadzeniem w fabułę gry: (Do pobrania w oryginalnej jakości tu: http://rapidshare.com/files/446135570/Trailer_Zona_Nysa_IV.rar ) Pozdrawiam Sławek Link to post Share on other sites
VasiLiev Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Nie zwróciłem uwagi, czy jest gdzieś lista uczestników? ;) Link to post Share on other sites
Memoris Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 http://memoris.ovh.org/stalker4/rejestracja.html Z tym, że ciągle czekam na listę od Siwego, bym mógł to zaktualizować... Link to post Share on other sites
Guest Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 A no właśnie ob mnienie ma n aliście mutów a zgłoszenie posżło ;), ale myślę, że to formalność. Link to post Share on other sites
Recommended Posts