BArth Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Do v.2, bo bez sensu wywarzać otwarte drzwi. Czas na CNC kosztuje, a mój czas osobisty jest ... hm bezcenny, mam go zbyt mało, żeby za 30-40 zł robić model sprawdzać poprawność program, tolerancje powykonawcze; ewentualne poprawki. Co innego obudowa, ale zaraz przeszukam inne fora, czy gdzieś się temat już nie pojawił, może, ktoś coś takiego już zrobił i udostępni model 3D. W końcu po to są te fora fun-owskie. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Taka drobna dygresja. Czy BU na V2 jest wstanie dać taką ilość powietrza aby obsłużyć lufę 800mm??? Bo osobiście mam wątpliwości! Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Nie wiem czy da radę. Nie sprawdzałem tego. Do v2 long trudno dostać części tuningowe. Chociażby do SR25 nie mogę dostać czerwonego tłoka G&P, a chyba tylko on podoła m170tce bym nie musiał się martwić że z każdym kolejnym strzałem może on paść.. To samo ze szkieletami. Szkielet long jeszcze se dorobimy, ale tłoki i zębatki raczej już nie. Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Xyanek ma tutaj rację. Z częściami do v2 long jest krucho w Polsce. Ale z drugiej strony do TAKIEJ repliki aż się prosi o taki gb. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 GB v2 long rozwiazalby problem z poradzeniem sobie z dlugasna lufa Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 BArth jak chcesz to wal na PW. ;) Quote Link to post Share on other sites
BArth Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 BArth jak chcesz to wal na PW. ;) Hey koleg, na pw poszło, ale coś nie odpisujesz .... Quote Link to post Share on other sites
Lee Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Temat ciekawie się rozwijał, ale.. zdechł czy jak? ; p BArth - dostałeś dane, posunęły się prace do przodu? Jednym z zainteresowanych takim gearboxem byłbym także ja, więc pytam ; ). Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 A propo V.2 i lufy - tak typ 0 - obsłuży 800mm. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Sihan Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 A propo V.2 i lufy - tak typ 0 - obsłuży 800mm. Pozdrawiam. Proszę o dokładne parametry repliki , cylinder , głowice , dysza komora . Mnie na long GB nie udało się uniknąć spadków , dokładnie koło 30-40 FPS przy lufie 705 mm Quote Link to post Share on other sites
BArth Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Temat nie zdechł, a ja .... jestem na wakacjach. Propozycje dostałem ale chyba ..... zakupienia - chyba zrobionego GB, więc ... raczej nie skorzystam. Mam CA25 z GB V.2 longiem i zrobię kopię tego GB, z tym , że zabiorę się do tego po wakacjach. Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Dziwne. Coś ostatnio barrett od Snow Wolfa zniknął ze wszystkich sklepów- nawet zagranicznych. Nie szukałem jakoś nadzwyczajnie dokładnie, ale wcześniej były nawet na allegro.. Quote Link to post Share on other sites
dyscus Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 witam panowie mam problem z moim barrett-em. dokonałem kilku upgrade-ów u NEO zrobiłem wzmocnienie szkieletu ( blaszki i "tytanowy klej") http://www.neoserwis.krlicho.org/wzmocnienie-szkieletu-gear-box-a-do-m82a3-barrett/ cylinder, głowica cylindra, głowica tłoka, popychacz, dysza od systemy bore -up( trzeba było trochę spiłować szkielet (30 minut roboty) zębatki zestaw torque up systema tłok deepfire sprężyna prometheus M210 bez przycinania i pojawił się problem. gearbox pracuje prawidłowo. problem zaczyna się gdy złożę cały sprzęt razem. nie podaje bb-sów i wali na pusto. jak bym nie ustawił zębatek przy składaniu szkieletu, to po oddaniu jednego strzału zawsze dysza ustawia się w połowie pomiędzy pozycją wyjściową a odciągniętą. nie mam MOSFET-a( chętnie jakąś sugestię jaki model wybrać) POMOCY BO JUŻ NIE WIEM CO ROBIĆ ps zasilanie to LIPO 11,1 firefox silnik stockowy Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Witam. To jak zatrzymuje się dysza , to już drugorzędny problem - jak mosfet to tylko z AB -( szukaj bez radiatora na IRL3713). Aby rozwiązać problem pobierania kulek masz 2 wyjścia: 1. To skrócić dyszę ...ale zanim to zrobisz ,spróbuj może: 2. ODSUNĄĆ komorę od GB - dając np. cienkie podkładki między nie. Jak dasz za dużo to stracisz kompresje. Jak to nie zadziała to zrób 1. :D Powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
dyscus Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Dzięki za odpowiedź jutro podejmę próbę z podkładkami. Ustawienie dyszy w połowie drogi na pewno wpłynie na siłę sprężyny na dłuższą metę a chcę zachować jej właściwości najdłużej jak się da. Skoro dysza odchodzi to i tłok się cofa. Pytanie czy MOSFET zaradzi tej sytuacji? MOSFET jest dla mnie nowym tematem ale obawiam się, że się nie obejdzie bez zakupu:) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 rozłóż GB i sprawdź jak jest ustawiona dysza gdy zaczyna się naciąganie tłoka a przestaniesz się martwić tym iż dysza jest cofnięta. Quote Link to post Share on other sites
dyscus Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 rozłóż GB i sprawdź jak jest ustawiona dysza gdy zaczyna się naciąganie tłoka a przestaniesz się martwić tym iż dysza jest cofnięta. bardzo mądre spostrzeżenie BRAVO no teraz to już nie mam pytań. szkoda tylko że nie rozwiązuje to mojego problemu i nadal podczas ognia pojedynczego zaczyna mi cykl drugiego strzału Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Dlatego masz zamontować mosfeta z hamulcem ( AB ) i problem zniknie!!! P.S. Moim skromnym zdaniem tyle pracy w tym stokowym GB jest wyrzuconą kasą i stratą czasu. Ja też mam wzmocniony szkielet ale pomimo wzmocnień fabryczny i tak nadpękł po 30/40 strzałach, wniosek... robią je z kiepskiego znalu. No i ten ząbek prowadzący do składania połówek pod głowicą cylindra to fatalny pomysł bo osłabia konstrukcję i tam właśnie zaczęło iść pęknięcie. Wstawiłem porządny, na razie przemiał mały bo około 600 kulek ale wszystko zicher! Quote Link to post Share on other sites
DDevilPL Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 (edited) Pytanie do posiadaczy repliki: Są jakieś problemy z lufą zewnętrzną, która lubi się odkręcać - tak jak jest w przypadku SW-01 (M99)? Bo widzę, że spasowanie montażu lufy wewnętrznej jest kiepskie (przydałoby się wytoczyć nowe stabilizatory lufy). Szczerze - czy z tej repliki można zbudować "snajperkę", czy tylko klimatyczny odkurzacz? Edited August 15, 2011 by DDevilPL Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Pytanie do posiadaczy repliki: Są jakieś problemy z lufą zewnętrzną, która lubi się odkręcać - tak jak jest w przypadku SW-01 (M99)? Bo widzę, że spasowanie montażu lufy wewnętrznej jest kiepskie (przydałoby się wytoczyć nowe stabilizatory lufy). Szczerze - czy z tej repliki można zbudować "snajperkę", czy tylko klimatyczny odkurzacz? Odpowiadając na Twoje pytanie, to wydaje mi się że w dużej mierze zależy to od kasy jaką w tą replikę wsadzisz. Stock to badziew, wszystko luźne i nie poskręcane, głupi bipod lata jak cyganka po rynku, czy też wspomniany przez Ciebie stabilizator, albo to pseudo przedłużenie lufy wewnętrznej... to wymaga dopieszczenie i poprawienia. Wkładając troszkę pracy i troszkę więcej kasy myślę że idzie z tego zrobić dobry karabin wyborowy.. ja się nie poddaję. Pozdrawiam NeO Quote Link to post Share on other sites
dyscus Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 (edited) uważam że warto kupić problem z podawaniem bb -SÓW się rozwiązał jak wróciłem do stockowych zębatek. nie rozumiem dlaczego tak jest ale chyba tak musi być aż dokupię zamiennik na zjechaną zębatkę( nie sprawdziłem czy silnik jest odpowiednio dokręcony i tak poszedł pełną parą i zmasakrował mi zębatkę) i mosfet mniejsza o to solidną dawkę fps-ów i zasięg można osiągnąć stosując wzmocnienie szkieletu stokowego systema zestaw cylindra bore-up 199zł tłok deepfire wzmocniony (wymienne ząbki) 110zł sprężyna prometheus M210 120zł gumka hop-up ultimate 45 zł czy coś koło tego zastrzegam że zużycie jest małe na chwilę obecną bo jakieś 200 kulek, co jednak ciekawe że całość wytrzymuje krótkie serie po 3-4 strzały:) inne części mam stockowe(lufy precyzyjnej nie liczę) celność i zasięg dokładnie zmierzę w następny weekend pozdrawiam Edited August 16, 2011 by dyscus Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 ... sprężyna prometheus M210 120zł ... co jednak ciekawe że całość wytrzymuje krótkie serie po 3-4 strzały:) ... Seria na M210... gratuluję pomysłowości! ... Mazowiecki stok?? Quote Link to post Share on other sites
dyscus Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 viper nie czepiaj się. do tarczy przecież nie do ludzi i chodziło o podkreślenie wytrzymałości szkieletu. ... ale w sumie każdy powód dobry aby się przyczepić i powytykać ludziom pozdrawiam:) Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 (edited) viper nie czepiaj się. pozdrawiam:) Nowy jesteś, jeszcze się paru rzeczy musisz nauczyć :) Serie na M210 nie są dobrym pomysłem, bo się powinno strzelać z kilku sekundowym odstępem między strzałami, jeżeli chcesz, aby szkielet żył jak najdłużej. Edited August 16, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 A kto powiedział że on chce żeby szkielet wytrzymał jak najdłużej? :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts