Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Snajperski Hydepark

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam.

Mam do Was,snajperskiej Braci pytanie.Otóż rozważam zakup nowego karabinu , tym razem bardziej snajperskiego niż dotychczasowy.Czytałem sporo,więc nie gaście mnie tekstami,, idz poczytaj,, . Otóż mam do wyboru 2 repliki. SWD a&k ,(m150 guardera,nowe zaczepy spustowe G&H,poprawiona komora hopka,precka systemy 590 mm,gumka promyka i poprawiony spust) czy AW.338 wella, z (precką,nowymi firmowymi uszczelkami) ? Za swd przemawia niski koszt eksploatacji i bardziej podatność na tuning. a za wellem delikatna praca zamka. Jednak co do osiągów i ogólnej repliki użytkowej jak to wypada?

Pozdrawiam.

Ahaa,Zamierzam strzelać, ( w razie czego) na green gazie a z tego co czytałem to jedyna bolączka to uszczelki maga,a w tym którego chce nabyć ma nowe uszczelki,preckę.A i Dex,w jaki sposób zdechł Tobie zbijak zaworu?? Domyślam się że zbijał maga na co2? A mag na co2 to ogromne zwiększenie mocy, i adekwatne do ceny? wiem że truję ale proszę o cierpliwość ;)

CZy adekwatne- nie powiem Ci. 500zł za de facto cały tunning guna do fps prawie to dużo? Moim zdaniem- smiesznie mało ale inni marudzą, że mag za 5 stów to jakiś żart- jakby zapominając, że w tym przypadku mag to nie tylko MAG ,ale i w zasadzie cały niemal mocowy tunning repliki. Czyżby trzeba było przypomnieć ile kosztuje sam Zero-trigger LayLaxa? A trigger to dopiero niecała połowa wydatków przy tunningu springa.

Ok,dzięki, W takim razie kupię AW.Postrzelam i zobaczymy. W stocku 500 fps około to już nie tak mało,choć w tych czasach kiedy szturmowe karabiny maja po 430 fps w stocku to inna kolej rzeczy .Ciekawi mnie powtarzalność, w temacie nic o tym nie było,choć czytalem że gazówka potrafi mieć małe wahania fps.

Zmienię temat rozmowy. Jak wiemy największą zmorą dla strzelca nie jest nieprzyjaciel ale KOMARY. Znacie może jakieś sposoby na te potwory? Zwykły OFF odpada - próbowałem. Kupiłem specjalny środek dla myśliwych (97% DEED <--- środek odstraszający dla porówna zwykły OFF ma 9% DEED) ale w spreju. Żaden nie zdawał egzaminu.

Witamina B6, bardzo dobrze się sprawdza, czy to w kapsułkach, czy przyjmowana z pokarmem.

Całkiem niezłym źródłem tej witaminy jest piwo, najlepiej naturalne, nie pasteryzowane i nie filtrowane. Piwo koncernowe (Lech, Tyskie to w tym przypadku woda), nie zawiera wiele witamin i mikroelementów.

Całą zimę przyjmowałem i jak na razie, poza ekstremalnymi skupiskami w bardzo wilgotnych miejscach mam spokój.

Wyczytałem gdzieś że Tanaki można ładować propanem a od czasu do czasu GG dla bezpieczeństwa.

1. Czy to prawda??

2. Czy to zwiększa osiągi??

3. Czy można używać propanu na stockowym karabinie??

4. Gdzie kupić ten propan??

5. Potrzebne są jakieś przejściówki żeby załadować tym maga??

Panowie jak napisał you-dash zapach waniliowy do ciasta to żadna ściema, ale patent podpatrzony u wędkarzy :icon_razz2:

Wiele razy już się bawiłem z różnymi offami brosami etc. lecz nic nie dorównuje skuteczności olejku wanliniowego, no i cena buteleczki to coś koło 1,5zł

Tylko kumple z team'u często pytają co tak wali tą wanilią :icon_biggrin:

Edited by Titus

Bros w żelu najlepszy jak dla mnie. Nie tak wygodny w użyciu jak wszystkie środki w sprayu ale można wysmarować nim ubranie w które rewelacyjnie się wchłania i bardzo długo działa. Akurat dziś rano w radiowej "Trójce" podawali wyniki jakichś badań, według których komary 4 razy bardziej przyciąga smród cuchnących skarpet niż ludzkiego ciała.

No to i ja zapytam :)

Mam okazję kupić VSR-11 HFC w zestawie z lunetką 4x20.

Całkowity STOCK.

Czy opłaca się kupić początkującemu snajperowi?

Za dużo inwestować nie będę, najwyżej wymienie prec lufę i hopsiupa.

Bo cena cylindra mnie przeraża :D

Ogarnie? ;)

Nie linczujcie mnie, nie wiedziałem gdzie się spytać. Czytałem o innych replikach eż ale mam już kogiel mogiel w głowie :/