VIPER-RT10 Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 Co do tuningu to identycznie ta sama zasada co AICS, ale ja bym nie ruszał. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Ja bym nie pakował power bolta ani power packa, został przy precce, komplecie gumek i uszczelek i tyle. Plus oczywiste oczywistości jak doszczelnianie, dopieszczanie itp. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Dlaczego lepiej nie pakować tych zestawów "power...." ? :) Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 Bo zwiększają się skoki FPSów i zużycie gazu, a efekty są średnie. Na GG nic więcej nie da się wycisnąć, trzeba stosować propan lub inny gaz, a w przypadku HP przeróbka maga... itd itp Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Dokładnie. Ponadto... całość robi się bardziej zawodna i kapryśna. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Witam. Mam do Was,snajperskiej Braci pytanie.Otóż rozważam zakup nowego karabinu , tym razem bardziej snajperskiego niż dotychczasowy.Czytałem sporo,więc nie gaście mnie tekstami,, idz poczytaj,, . Otóż mam do wyboru 2 repliki. SWD a&k ,(m150 guardera,nowe zaczepy spustowe G&H,poprawiona komora hopka,precka systemy 590 mm,gumka promyka i poprawiony spust) czy AW.338 wella, z (precką,nowymi firmowymi uszczelkami) ? Za swd przemawia niski koszt eksploatacji i bardziej podatność na tuning. a za wellem delikatna praca zamka. Jednak co do osiągów i ogólnej repliki użytkowej jak to wypada? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Za swd przemawia niski koszt eksploatacji i bardziej podatność na tuning. Muhahahahahah aaaahahaha uuuh.... Faktycznie może lepiej poczytaj tematy o obu replikach bo na moje oko z ich lektury wniosek nasuwa się jeden i nie pozostawia on za bardzo miejsca na wahanie. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Widać.. Dopieszczone swd czy gazówka.? Wszystkie problemy były z szczelnością ,aczkolwiek jak czytałem dawało się coś zrobić więc nie wyskakuj z jakimś muahaha jak dzieciak.... / Także co polecasz? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 (edited) Nie chce być nie miły, ale naprawdę ignoranta wielkiego trzeba... Edited July 14, 2011 by Tomaszek123 Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Skoro Dex jesteś takim specem to Napisz mi w czym Aw jest lepsze od SWD ,zdaniem speca od snajper. * Tomaszek,nie nie jestem ignorantem,chciałem sie tylko poradzić ale coś nie wychodzi jak narazie. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 No to ja Ci napisze bo mam AW tak jest fajne, da się dużo wycisnąć, tylko kasa, kasa... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 SWD to wieczne problemy, szczelność, hopek, szczelność, hopek, luzy, hopek... a potem jeszcze szczelność. Bądźmy poważni, to kosztowało 200zł NOWE jak weszło na nasz rynek Nie oczekuj, że da się z tego zrobić sensowną snajperkę. Ergonomię tego rozwiązania już pomijając. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Ahaa,Zamierzam strzelać, ( w razie czego) na green gazie a z tego co czytałem to jedyna bolączka to uszczelki maga,a w tym którego chce nabyć ma nowe uszczelki,preckę.A i Dex,w jaki sposób zdechł Tobie zbijak zaworu?? Domyślam się że zbijał maga na co2? A mag na co2 to ogromne zwiększenie mocy, i adekwatne do ceny? wiem że truję ale proszę o cierpliwość ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 CZy adekwatne- nie powiem Ci. 500zł za de facto cały tunning guna do fps prawie to dużo? Moim zdaniem- smiesznie mało ale inni marudzą, że mag za 5 stów to jakiś żart- jakby zapominając, że w tym przypadku mag to nie tylko MAG ,ale i w zasadzie cały niemal mocowy tunning repliki. Czyżby trzeba było przypomnieć ile kosztuje sam Zero-trigger LayLaxa? A trigger to dopiero niecała połowa wydatków przy tunningu springa. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Ok,dzięki, W takim razie kupię AW.Postrzelam i zobaczymy. W stocku 500 fps około to już nie tak mało,choć w tych czasach kiedy szturmowe karabiny maja po 430 fps w stocku to inna kolej rzeczy .Ciekawi mnie powtarzalność, w temacie nic o tym nie było,choć czytalem że gazówka potrafi mieć małe wahania fps. Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Zmienię temat rozmowy. Jak wiemy największą zmorą dla strzelca nie jest nieprzyjaciel ale KOMARY. Znacie może jakieś sposoby na te potwory? Zwykły OFF odpada - próbowałem. Kupiłem specjalny środek dla myśliwych (97% DEED <--- środek odstraszający dla porówna zwykły OFF ma 9% DEED) ale w spreju. Żaden nie zdawał egzaminu. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Mi na komary pomaga BROS, ale w żelu. Wchłania się elegancko i na kilka godzin komary dają spokój:) Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Na komary najlepiej sprawuje się aromat waniliowy do ciast. Brzmi jak ściema ale sam sprawdzałem- działa, w przeciwieństwie do OFFa i innego syfu, które nic nie dają. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Witamina B6, bardzo dobrze się sprawdza, czy to w kapsułkach, czy przyjmowana z pokarmem. Całkiem niezłym źródłem tej witaminy jest piwo, najlepiej naturalne, nie pasteryzowane i nie filtrowane. Piwo koncernowe (Lech, Tyskie to w tym przypadku woda), nie zawiera wiele witamin i mikroelementów. Całą zimę przyjmowałem i jak na razie, poza ekstremalnymi skupiskami w bardzo wilgotnych miejscach mam spokój. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Wyczytałem gdzieś że Tanaki można ładować propanem a od czasu do czasu GG dla bezpieczeństwa. 1. Czy to prawda?? 2. Czy to zwiększa osiągi?? 3. Czy można używać propanu na stockowym karabinie?? 4. Gdzie kupić ten propan?? 5. Potrzebne są jakieś przejściówki żeby załadować tym maga?? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/71080-jak-strzelac-z-gaziakow-prawie-za-darmo/ Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Na komary przecie OFF działa, przynajmniej u mnie. Ale wolę te środki z większą ilością DEET. Witaminka też pomaga. Aha, co do DEET to on nie tyle odstrasza, brzęczały za uchem będą ALE nie usiądą na Tobie. Quote Link to post Share on other sites
Titus Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 (edited) Panowie jak napisał you-dash zapach waniliowy do ciasta to żadna ściema, ale patent podpatrzony u wędkarzy :icon_razz2: Wiele razy już się bawiłem z różnymi offami brosami etc. lecz nic nie dorównuje skuteczności olejku wanliniowego, no i cena buteleczki to coś koło 1,5zł Tylko kumple z team'u często pytają co tak wali tą wanilią :icon_biggrin: Edited July 16, 2011 by Titus Quote Link to post Share on other sites
mativodka Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Bros w żelu najlepszy jak dla mnie. Nie tak wygodny w użyciu jak wszystkie środki w sprayu ale można wysmarować nim ubranie w które rewelacyjnie się wchłania i bardzo długo działa. Akurat dziś rano w radiowej "Trójce" podawali wyniki jakichś badań, według których komary 4 razy bardziej przyciąga smród cuchnących skarpet niż ludzkiego ciała. Quote Link to post Share on other sites
BudekPL Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 No to i ja zapytam :) Mam okazję kupić VSR-11 HFC w zestawie z lunetką 4x20. Całkowity STOCK. Czy opłaca się kupić początkującemu snajperowi? Za dużo inwestować nie będę, najwyżej wymienie prec lufę i hopsiupa. Bo cena cylindra mnie przeraża :D Ogarnie? ;) Nie linczujcie mnie, nie wiedziałem gdzie się spytać. Czytałem o innych replikach eż ale mam już kogiel mogiel w głowie :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts