Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Snajperski Hydepark

Recommended Posts

Jak chcesz ze stali to poza Guarderem nie ma konwersji M82.

A propos dziwnych cen;

Właśnie pojawił się DMR HK417 VFC:

http://shop.ehobbyasia.com/aeg/umarex/umarex-vfc-h-k-hk417-350-c-airsoft-aeg-sniper-rifle.html

Ja wiem, że rywalizyją z TM ale teraz to idą na wyścigi w cenach!

Tele, że to nadal tylko VFC i do TM to jeszcze przepasć i trochę..

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert
  • Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

W emkach nie siedzę, ale całe życie myślałem, że VFC (tylko kałachy miałem) jest raczej liderem? Z czego TM robi upper receivery w emkach?

Ehhh i ten napis "6mm bb" zaraz nad chwytem pistoletowym :icon_razz:

"UMAREX LOVE LOVE", bo raczej nie wymysł vfc

Edited by IvanAssassin

Widziałem, trzymałem kilka VFC (pomijając ak które razem z RS są najlepsze na rynku) i biły łeb na szyję G&P i G&G gdzie w specshopie koleś raz gadał, że emki g&g najlepsze, gadał... :D

Za to Tm nie widziałem, nie trzymałem, nie wiem, ale zastanawia mnie z jakich materiałów robią

Z G&G to mogą rywalizować.

Z G&P już nie bardzo choć zewnętrznie może nawet lepiej.

Ogólnie to firma na poziomie KA i.. tylko tyle.

Za to Tokyo Marui to klasa sama w sobie.

O jakie materiały pytasz? Też stosują ZnAl i polimery ( czasem alu lub odrobine stali.. ) jak inni.

Ale nie to robi jakość giwer z ich logiem.

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert

@denesz:

To naprawdę nic nie znaczy, że Ty jesteś z niej zadowolony. Nawet od kilku lat.

VFC robi średniej klasy repliki i nie porównuję ich do replik III klasy. Dają rade, to prawda. Też miałem HK416 od VFC i pomimo, że uchodzi za wspaniałe w powszechnej opinii ( ale bynajmniej nie miarodajnej.. ) takie nie jest.

Nawet zachwyty nad jej wykonaniem zewnętrznym są przesadzone - konwersja od Hurricane'a jest zdecydowanie lepiej wykonana a mowa tylko o skorupie. Ich SCAR jest nie najgorszy zewnętrznie - w środku zato bardzo przeciętny ze wskazaniem na mierny. Do TM nie ma nawet co porównywać. Moim zdaniem są na poziomie KA - czyli wizualnie lepiej od G&P ale wewnątrz gorzej. Co wcale nie znaczy, że to złe repliki. Chodzi mi o cene, z którą wyskoczyli przy okazji HK417 DMR. Cene, która jest nieuzasadniona w replikach tej klasy..

VFC robi dobrej jakości akcesoria. Tak jak G&P i KA.

Jak zapewne pamiętasz, firmy te zaczynały właśnie jako producenci ciekawych dodatków do replik.

Pozdrawiam,

Lambert

Zawsze mnie zastanawiało czy to wszystko jest ze zn'alu? W opisie jest i metal i stal. Nie rozwala się to z zewnątrz?

M99 od SW jest: body blacha stalowa, lufa amielinum, części wewn. głównie znal, cylinder alu, dysza mosiądz.

M82 od SW jest: body i lufa amielinum.

@dex - za trupola dałem rząd wielkości 500.

W SCARze i PDW są "niewymienne" ze względu na selektor ognia.

Tzn. można ale trzeba przerabiać.

Nie wiem jak w nowszych..

W HK417 napewno jest niestandartowy - inny chwyt pistoletowy i selektror obustronny.

@Kusza ;) : http://shop.ehobbyasia.com/accessories/conversion-kit/for-aegs/socom-gear-barrett-m82-conversion-kit-world-limited-edition-tan.html

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert

Hmmm. Wtrącę się trochę.

Miałem nieprzyjemność posiadania G36 od Marui.

Tworzywo - straszna lipa, już lepsze jest w JG. Miałem wrażenie, że trzymam w rękach zabawkę z bazaru.

Osiągi też gorsze niż przeciętny chińczyk. Czasem zdarzało się nawet, że replika pluła...

Oprócz giety, nic innego TM nie używałem. Być może miałem po prostu wadliwy egzemplarz (tylko, że w japończykach nie powinno być loterii, nieprawdaż?). Od tego czasu unikam TM, gdyż wg mnie cena nie jest adekwatna do jakości.

No jak jakiś JG za przeproszeniem może być lepszy od TM? :)

Przecież to kopia CA, która jest kopią TM i to mizerną!

Nie wiem coś Ty z nią robił skoro nie strzelała prawidłowo bo to praktycznie niemożliwe..

ARES puścił własną serie G36 ( nawet dosyć udaną z EBB ) a STAR i G&P robią dodatki z trwalszego tworzywa jednak nie ma mechanicznie lepszej repliki G36 od TM.

Do teraz mam jeszcze jakieś customy na bazie TM ( na focie poniżej ) i działają, wierz mi, bardzo dobrze.

unknown1f.th.jpg

Pozdrawiam,

Lambert

ARES robi fatalne plastiki, Tavor to tragedia po prostu, chwyt pistoletowy taki mizerny, że pod dłoniom się wygnie jak się postarasz...

Kusza, ja się bujam z moim Mosinem od jakiegoś czasu, zostało mi wytoczenie lufy zewnętrznej i dospawanie rączki zamka, pojechałem na częściach mancrafta do VSR (tzn, pod nie zrobiłem wymiary bo konwersje zakupię teraz po wypłacie), zastanawiam się tylko ile mi z tego fpsów wyjdzie.

Twój na CO2 czy HPA?

Edited by IvanAssassin

@Lambert:

No dobra, już pomijam strzelanie, ale wizualnie to bazar.

@IvanAssasin:

Ja mam starszą wersję G36 Aresa i tworzywo jest cudne, właściwie identyczne jak było w Starze. Ale nowy Ares to już nie to samo. Myślałem, że Umarex wtrącił się tylko w sferę oznaczeń...

Edited by Moris

Umarex i jego wiatrówki to już kpina, się dziwię, że mają sygnatury HK i Walthera...

To czego się spodziewać po replikach ASG pod ich patronatem, moim zdaniem ta firma najchętniej by dążyła do tego co CyberGun, połknąć rynek i robić shit

Jedyne co miałem Aresa na dłużej to aw .338, tam tworzywo było super, ale to chyba zależy od repliki, widać do różnych modeli używają różnych mieszanek czy coś w ten deseń.

Edited by IvanAssassin

Umarex i jego wiatrówki to już kpina, się dziwię, że mają sygnatury HK i Walthera...

To czego się spodziewać po replikach ASG pod ich patronatem, moim zdaniem ta firma najchętniej by dążyła do tego co CyberGun, połknąć rynek i robić shit

Jedyne co miałem Aresa na dłużej to aw .338, tam tworzywo było super, ale to chyba zależy od repliki, widać do różnych modeli używają różnych mieszanek czy coś w ten deseń.

Umarexowskie wiatrówki to nawet kpina nie jest.