Krwawy Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Po takim przebiegu to łoże jest najsłabszym elementem konstrukcji, ale pewne plany weszły w ruch i zobaczymy, pewnie za jakiś czas się podzielę wynikami. To zdradź choć rąbek tajemnicy :) Grzebiesz coś w drewnie czy bawisz się w sklejanie plastikowego? 8-) Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 W sumie, nie zdziwił bym się jak by na bazie pękniętego zrobił dwie formy i potem z żywicy z domieszką włókna coś odlał ;] Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Jak pęka body lub chwieje się kolba: 1. Kupujesz np to: http://allegro.pl/ko...4419585308.html 2.Przerabiasz pod swoją replikę 3.osadzasz 4.Po 30h piłowania masz vsr w kolbie od anschutz'a 5.Lansujesz się z repliką. :icon_mrgreen: Ja tak zrobiłem z moim Swd ale z kolbą od sks'a. Teraz Przypomina s-ks-wd/t Mówię Ci, to naprawdę działa ;) Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 (edited) Kupiłem taką oto kolbę do swojej VSR-ki http://allegro.pl/sh...439#tabsAnchor. Czekam aż przyjdzie i wspólnie ze znajomym stolarzem bierzemy się do roboty :icon_cool: Podzielę się wynikami jak skończymy :) EDIT: Ty Last, tak swoją drogą pokaż jakieś fotki jak Ci to wyszło bo aż ciekawy jestem :maniak_jezyk2: Edited August 11, 2014 by Krwawy Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Muszę ją lekko dopracować ale jakieś zdjęcia mogę potem wrzucić. UUUU jaki oszust, ze stolarzem to każdy potrafi :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 (edited) Niestety nie mogę edytować... Wersja wcześniejsza: http://chomikuj.pl/rysiu222/s(wd-ks) Wersja obecna: http://chomikuj.pl/rysiu222/s(wd-t-ks)+wersja+lekko+obrobiona Edited August 11, 2014 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 O proszę, ładnie ci to wyszło :) Jaki oszust, nikt zasad nie ustalał :cool: Wolę robić ze stolarzem, bo jakoś do drewna mam dwie lewe ręce :teethh: Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 No i rada, nie używaj wiertarki na pełnych obrotach do robienia miejsca wewnątrz body :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Łoże doszło :) Wygląda miodnie, byłem u stolarza od pojutrza się za nie zabieramy :D Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 ^ Powodzenia ;) Radzę zaopatrzyć się w ulubiony trunek :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 (edited) ^ Powodzenia :icon_wink: Radzę zaopatrzyć się w ulubiony trunek :icon_mrgreen: Prawdziwy snajper pija WD 40. http://24reklama.pl/allegro/etykiety/uniwersalne/wd40.jpg Trunek PO robocie, nigdy PRZED. Edited August 18, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 (edited) Owszem np tymbark wiśniowy zawsze pasuje :icon_wink: Swoją drogą nigdzie u mnie go niema... musiałem importować z poznania. Edited August 18, 2014 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Owszem np tymbark wiśniowy zawsze pasuje :icon_wink: Swoją drogą nigdzie u mnie go niema... musiałem importować z poznania. Razem ze znajomymi pół dnia zwiedzaliśmy Poznań na poszukiwaniu tego "deficytowego produktu lędźwi gorzelniczych". :D Nie znaleźliśmy NIGDZIE.... Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Dzięki ;) Ja jako że wieśniak ze mnie, przed pracą spożyje prawdziwy napój dla "sniperów" jakim jest bimber :D Ten urokliwy trunek sprawia w nas "wiejskich sniperach", ogromnie możliwości taktyczne jak np. Mniej chwiejąca się ręka, wystrzony wzrok itp :-F Uracze nim także swojego znajomego-stolarza, aby i on miał "pewniejszą ręke" podczas wykonywania mojego łoża ;D Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Wygląda jakbyś już zaczął.. ;) Miłej zabawy, Lambert Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) https://www.dropbox....SgipnG_29-W-Uga ;-) Kilka dni roboty. Koszt łoża 50zł a tłumika 20zł . Zrobione z warriora. Zainspirowała mnie powyższa rozmowa. Teraz nie bałbym się walki wręcz takim karabinem. VSR o wiele łatwiej wejdzie pod takie łoże. Najwięcej bólu sprawiło szlifowanie miejsca pod magazynek... bo musi siedzieć sztywno, a zarazem dawać się wyciągnąć.. no i sam zaczep w warriorach jest "niewdzięczny" do wpasowywania. Piłowałem pilnikiem i przerabiałem piwo na urynę. Edited August 26, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) Gratulacje, bardzo ciekawy efekt :icon_smile: Moje łoże właśnie się "skrobie", lecz nie wiadomo czy coś z tego będzie :( Miejsce gdzie ma być magazynek jest dość cieńkie przez co może się nie udać. No nic trzeba czekać, ale jestem dobrej myśli ;D Jeśli nie to trzeba będzie robić u jakiegoś forumowego ,costumoróba' :icon_razz: Edited August 26, 2014 by Krwawy Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Sam jestem na ukończeniu prac z dorabianiem drewnianego łoża do VSRki. Replika już w łożu siedzi, pozostaje tylko dopracować magazynek, zrobić trigger guarda bo nie chcę niszczyć oryginału TMowskiego oraz stopki. Zdjęcia będą pewnie jak już skończę, żeby nie pokazywać jak okropnie wygląda teraz :) Największy problem jest z magazynkiem i jego mocowaniem. Nie dość, że nie da się zrobić tego "przycisku" z VSRki do blokowania maga (próbowałem 3 razy i mam dość), to jeszcze w moim łożu magazynek jest trochę "wewnątrz" łoża... O czym mówię zobaczycie jak projekt dokończę i będą zdjęcia. Jak pisałem, został jeden kłopot, zrobienie blokady magazynka. Sam magazynek siedzi ciasno, podaje kilka pierwszych kulek, ale przy strzelaniu się on lekko "wysuwa" i po kilku strzałach przestaje podawać bo kilka mm "wyjeżdża" z łoża...Będę musiał zrobić coś na zasadzie jakiejś blaszki bądź innej małej, mechanicznej blokady, żeby magazynek siedział sztywno. Krwawy - uważaj jak będziesz wiercił otwór na magazynek i cały przedni element pod komora hu, u mnie ścianki wyszły dość cienkie i jak nie będziesz ostrożny możesz łatwo zniszczyć sobie łoże. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Skoro magazynek wchodzi głębiej w łoże, to może zrobić mu po prostu na chama zasuwę żeby nie wypadał? Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) @Krwawy Epoksyd i jazda, najwyżej będziesz miał bardziej łoże kompozytowe niż drewniane. A pod maga to jednak bym zrobił "ramkę/okucie" z blachy i wkleił co by nie ryzykować że za którymś razem wyrwiesz z łoża sporą drzazgę zaczepem od maga ;] Edited August 26, 2014 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Skoro magazynek wchodzi głębiej w łoże, to może zrobić mu po prostu na chama zasuwę żeby nie wypadał? No właśnie taki jest plan, tylko chcę to zrobić w taki sposób aby ta zasuwa była na tyle mała, żeby nie szpeciła, i na tyle duża żeby nie mieć problemu z jej obsługą w rękawiczkach (problem przy przycisku w stockowym łożu). Za kilka dni foty, więc wszystko będzie jasne :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) Ja łoże pod zaczep robiłem pilnikiem. Od dołu nie wypadnie, od jednej strony przeszlifowane, by przycisk wchodził. Też myślałem o okuwce ale trzyma się dobrze. Robota upierdliwa ale się opłaca. Można od boku dać przesuwaną blaszkę sprężynującą (czy jak to cholerstwo się zwie). Edited August 26, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Ja łoże pod zaczep robiłem pilnikiem. Od dołu nie wypadnie, od jednej strony przeszlifowane, by przycisk wchodził. Też myślałem o okuwce ale trzyma się dobrze. Robota upierdliwa ale się opłaca. Można od boku dać przesuwaną blaszkę sprężynującą (czy jak to cholerstwo się zwie). Widzisz, tylko w L96 wystarczy zrobić gniazdo pod maga i pod sam catch, który trzyma się przy lufie zewnętrznej. W VSR catch jest w łożu, nie przy lufie i stąd problem... No nic, trzeba będzie pomyśleć nad jakąś zasuwką, albo czymś podobnym :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) Widzisz, tylko w L96 wystarczy zrobić gniazdo pod maga i pod sam catch, który trzyma się przy lufie zewnętrznej. W VSR catch jest w łożu, nie przy lufie i stąd problem... No nic, trzeba będzie pomyśleć nad jakąś zasuwką, albo czymś podobnym :icon_smile: Jaj, faktycznie VSR, jakoś z automatu myślałem o standardzie aps 96. :icon_biggrin: Zbyt długo to piłowałem i nadal mam przed sobą L'kę. Coś w ten deseń http://bolowk.republ..._zasuwki/zo.jpg można by wmontować, w body. Ew. klapka rodem z M24 CA (ta koło triggera). Tylko to już więcej zachodu. Edited August 26, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) lub coś takiego co przed chwilą narysowałem https://drive.google.com/file/d/0B2a4cRc4iPk5U1A4RC1ENkx1c2c/edit?usp=sharing profil kwadratowy z wycięciem pod dzyndzel, sprężyna kwadratowa z jakiegokolwiek maga, sam dzyndzel może być kawałkiem wygiętej 2 razy blachy i przycięty tu i ówdzie. No i pozostaje zrobić nacięcie w magu. Aczkolwiek boczny zwalniacz guzikowy był by bardziej pro i w sumie też taki ciężki do zrobienia nie jest. Potrzeba w sumie wałka i rurki, rurkę proforma jako prowadnica i miejsce na sprężynę a wałek w środku wyciąć pod profil maga i naciąć rowek pod zawleczkę/zapinkę. potem wsadzić wałek w obie wpasowane w body rurki razem ze sprężyną i od środka założyć zawleczkę/zapinkę żeby nie wychodził czy nawet zrobić gwint i zablokować śrubą dociskową. Tylko body musi mieć trochę mięsa na bokach pod to rozwiązanie... Edited August 26, 2014 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts