Vader139 Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 (edited) Witam wszystkich tu obecnych :icon_wink: Jestem nowy w sprawach ASG, interesuje się tym dopiero pół roku i nie posiadam jeszcze żadnej repliki, czy umundurowania. Musze się przyznać, że nie brałem udziału jeszcze w żadnej strzelance co mam zamiar w najbliższym czasie zmienić :icon_wink: Moje pytanie brzmi: Czy taki obóz jest dobrym pomysłem dla zielonego? Nie chciałbym być kulą u nogi i wszystkiego opóźniać. Może lepiej poczekać jeszcze rok i nabrać doświadczenia? Dodam, że na obozie najprawdopodobniej zdecyduje o kupnie repliki. Co o tym myślicie i co polecacie zrobić? Pozdrawiam :icon_wink: Edited April 17, 2013 by Vader139 Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Polecam przejechać się na obóz :) Nie będziesz kulą u nogi jak nie będziesz się zbyt ociągał na ćwiczeniach. :D Quote Link to post Share on other sites
Fertoods Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Naprawdę warto. Świetnie można się tak wkręcić w klimaty asg i zdobyć dużo cennego doświadczenia ;) Wiem bo sam tak zaczynałem. :D Quote Link to post Share on other sites
LYPSKI Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Ktoś do Mrzeżyna na trzeci turnus? Quote Link to post Share on other sites
Dorianj Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Witam wszystkich :) Mam parę pytań na temat obozu w Dziwnówku. Czy ktoś z obecnych był tam lub będzie? Jak ma się sprawa z replikami, podobno można wypożyczyć, ale jakie? Mam 14 lat czy to znaczy, że będę w grupie 10-14 czy 14-18? Z góry dziękuje :). Quote Link to post Share on other sites
Vader139 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Skoro już wchodzimy na ten temat, to mam pytanie także do uczestników obozu w Bornym Sulinowie. Chciałbym wiedzieć także jak tam wygląda wypożyczenie repliki ;) Z góry dziękuję ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Chujowo, ale stabilnie. Quote Link to post Share on other sites
Vader139 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Możesz powiedzieć coś więcej? Brak replik, ceny czy stosunek kadry jest vw takim stanie? Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 (edited) W bornym, w tamtym roku (pierwszy turnus) było tak, że replik do wypożyczenia miałeś pod dostatkiem, tyle że takich sobie. Jeden typ się załapał na SCARa, inny na L96, jeszcze inny na p90, a cała reszta dostawała jakieś AK, nie pamiętam dokładnie jakiej firmy, ale wiem że ze znalowym body. Na kadrę specjalnie nie było co narzekać, prędzej na innych uczestników. Jeden typ pod koniec, w kłominie nieco nabroił (pozdro dla tych co byli ), i do końca obozu miał przesrane. Jeszcze inny notorycznie terminatorzył, to po drugiej "strzelance" miał zakaz brania w nich udziału. Edited May 2, 2013 by Igorbien Quote Link to post Share on other sites
Kaskader41 Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Tak, tak pozdrawiamy Ryśka :) Quote Link to post Share on other sites
Kruszon Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Panowie, a z jakimi biurami podróży jedziecie w te wakacje? Bo trudno wyczytać z kontekstu oprócz Kompasa i Almatura, a chciałbym jeszcze czegoś poszukać. ;) Quote Link to post Share on other sites
texwillerxxx Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Kompas the best :D Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 (edited) Ja jadę po raz trzeci z Cadeta. W tym roku wszyscy instruktorzy z JS(5 instruktorów), w tamtym było tylko dwóch a i tak była profeska. Szkolili nas z czerwonej, zielonej i czarnej taktyki. 5-6 strzelanek w zależności od pogody. Repliki,ochrona oczu, kamizelki,hełmy dostajemy na czas trwania obozu (btw wolałem swojego szpeju i repliki używać). Obóz zwieńczała (w tamtym roku) nocna gra terenowa z wykorzystaniem technik, taktyk nabytych podczas obozu. W tym roku obóz rozczłonowano na sekcje wiekowe i znajduję się w nowym miejscu więc na pewno czeka mnie dużo nowych atrakcji. Ponadto była integracja z całym obozem(nie tylko militarne). Edited May 30, 2013 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
jezzik Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Ja jadę po raz 3 do bornego na 4 turnus Quote Link to post Share on other sites
Vader139 Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Ktoś wie czy w Bornym można kupić/wypożyczyć mundur? Quote Link to post Share on other sites
LYPSKI Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Po raz czwarty do Mrzeżyna z almaturu na trzeci turnus. Quote Link to post Share on other sites
Fertoods Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 @Vader139 Za mundury nie trzeba płacić. Każdy dostaje DPM lub Fleck w zależności od stron po której walczy. Można także używać swoich mundurów, ale jeżeli np. masz swój DPM a doszedłeś do Niemców to musisz wypożyczyć Fleck. Quote Link to post Share on other sites
Borovix Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 @Vader139 Za mundury nie trzeba płacić. Każdy dostaje DPM lub Fleck w zależności od stron po której walczy. Można także używać swoich mundurów, ale jeżeli np. masz swój DPM a doszedłeś do Niemców to musisz wypożyczyć Fleck. Czyli w polskim mundurze nie można? Quote Link to post Share on other sites
Kbx44 Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 (edited) Można biegać w polskim mundurze. Jak byłem na obozie, wypożyczali Fleckatrn'y i DPM'y. Jak masz Panterkę to przydzielają Cię do DPM Edited June 15, 2013 by Kbx44 Quote Link to post Share on other sites
Zieluch13PBP Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Witam, nie jestem pewny czy piszę w dobrym temacie, ale żadnego bardziej odpowiedniego nie znalazłem; Mam parę pytań w sprawie sytuacji prawnej w Polsce na temat pracy na obozach w których są elementy asg. Może ktoś lepiej doinformowany odpowie. Czy aby pracować w takim ośrodku wypoczynkowym potrzebuje kursu asg? Jeśli nie ma stricte kursu asg to czy asg podlega pod kurs strzelectwa albo paintballa? Czy takie ośrodki potrzebują jakiejś zgody z kuratorium aby prowadzić taką działalność? Co jeśli w przyszłości chciałbym sam założyć jakąś firmę która będzie organizować strzelanki asg dla zielonych (tak jak to robią ludzie od paitballa) to jakich uprawnień potrzebuje? z góry dziękuję za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Borovix Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Czy ktoś wybiera się w poniedziałek na 1 turnus? Quote Link to post Share on other sites
GunMartinS Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Cześć ! Chciałbym się zapytać a równocześnie polecić obóz w Dziwnówku . Kadra jest wręcz wspaniała rok temu był zawodowy żołnierz GROMu , co do munduru można kupić DPM za 40 zł , a co do replik trochę gorzej są tylko G36c od JG , G5 od JG , G3 od JG , G36 od JG , w dodatku są posklejane ale strzelają :) Chciałbym się zapytać czy ktoś jedzie na obóz "Braterstwo Broni" w Dziwnówku na 2 turnus ? Quote Link to post Share on other sites
Trepo Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 (edited) rok temu byłem na obozie kompasu naprawdę zajebisty obóz zbudowali specjalnie przed obozem killinghouse. Ja pojechałem z bratem i kuzynem na ten obóz gdzie każdy z nas miał replikę i mundur (wz 93) i normalnie mieliśmy wybór jakich broni używać czy ich czy naszych to samo tyczyło się mundurów ( ogólnie dostawaliśmy dpm ale my woleliśmy panterkę a pod koniec odozó każdy mógł zatrzymać dpma ).Po za tym kadra była zarąbista i serwisant też bardzo dobry, mieliśmy masę różnych zajęć i naprawdę można było się nauczyć cqb co na większości obozów nie jest możliwe (ja sam jestem w pewnej drużynie która trenuję z instruktorami, byłymi wojskowymi ) więc podsumowując na prawdę polecam obozy kompasu, przeglądałem ich ofertę to bodajże mają właśnie obóz asg lvl2 czy coś w tym stylu, obóz dla tych ludzi którzy mieli styczność z asg i coś wiedzą o tym . + każdy dostawał replikę M4 nie pamiętam producenta ale miała z 410 fps i zawsze można było wymienić jak komuś się zepsuła Edited November 1, 2013 by Trepo Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Ja dla dzieciaków bym polecił O.K. Kadet, z fb https://www.facebook.com/pages/O-K-Kadet/234287826617705?fref=ts Miałem tam siostrzeńców, strasznie zadowoleni wrócili. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 (edited) Fakt obóz dotycz ferii zimowych ale ten temat jest dobrze rozwinięty pod kątem ludzi. Nie wybrałby się ktoś (byłem w długim na obozie ale nie O.K Kadet tylko z CT Cadet, w lecie, ale osobiście instruktora trochę znam i ma wiedzę)? http://kadet-ok.pl/o...no-survivalowy/ Edited November 5, 2013 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts