Janko35 Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 widać, że znają się na rzeczy. :wink: Większa część z was nie wie co to obóz bo nigdy na nim widocznie nie była. Zloty, strzelanki a obozy dla dzieci od przedziału wiekowego 12-17 organizowane przez biura podróży takie jak Vogue Travel to nie jest WOJNA. To czas w którym dzieci, młodzież odcina pępowinę od swoich rodziców i robi to na co ma ochotę. Robi to tak, żeby się nie nudzić, realizować marzenia, dobry program i chce coś zobaczyć a nawet nauczyć. To zdecydowanie lepsze niż oglądanie dzieci w pod klatką bloku obalających tanie wina i dopiększające papierosem. Kto ma dzieci i jest dojrzałym człowiekiem zapewne zrozumie moją wypowiedź. Apropo synku biura Vogue Travel. To marka z której dzieci wracają z dużymi bananami na buziach i nie ważne czy to jest Manga czy ASG. Wykwalifikowana kadra dobrze przygotowana przez DOBRE biuro zrobi wszystko aby dzieci nie odczuwały lipy i się dobrze bawiły. Są biura i są Biura jak to powiadają. Jak masz zamiar nadszarpywać reputację czepiając się literówki takiej jak brak litery ,,i" pomiędzy US Army a Marines to najpierw przeanalizuj chęć swojej wypowiedzi i pomyśl logicznie za nim coś palniesz... Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Yes, Sir :D Hehe ja tam jade do ustki z kolegą żeby się postrzelać i sprawdzić co tam wiemy o AS. Quote Link to post Share on other sites
michal4128 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 (edited) ja się właśnie zapisałem na borne z almaturu na 1 turnus :D ciekawe jak będzie bo kondychy u mnie 0, ale zobaczymy, ;) jak ktoś jedzie stąd to dajcie znać... ja coś skrobnę po zakończeniu obozu, pzdr Edited June 17, 2011 by michal4128 Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Witam, ja też zapisałem się do bornego tylko na drugi turnus i jestem bardzo ciekawy. Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Ja też się wybieram. Pytanko do osób, które już były w bornym z Almaturu: jak atmosfera? Można tam spotkać jakichś normalnych ludzi, czy tylko pół dresy, albo dzieci z 32456913945 fps'ami? Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Na moim turnusie panowała miła atmosfera. Wszyscy byli raczej normalni, ale nie można liczyć na to że w tym roku przyjadą te same osoby a nie jakieś przychlasty. Quote Link to post Share on other sites
michal4128 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 na który turnus jedziecie? Quote Link to post Share on other sites
Kociek Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Chrislacorunna: Jeżdżę do Bornego od dwóch lat i 24 jadę raz kolejny. Jak wszędzie znajdą się jednostki nieogarnięte, ale większość ludzi jest co najmniej na poziomie. Na tych turnusach co ja byłem plagą nie okazały się fpsy tylko terminatorstwo(I) oraz niski wiek niektórych(II). Instruktorzy znają się na rzeczy, co prawda potrafią przeczołgać porządnie ale nigdy tego nei robili bez powodu. Ogólnie rzecz biorąc ten obóz sobie chwalę. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 "Na który turnus jedziecie?" Ja jadę na drugi. Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Bardziej mi chodzi o pseudo koxów z tekstami "chcesz się bić"... Osobiście nie przeszkadza mi takiego "koxa" unieszkodliwić ( 8 lat judo ćwiczę ), ale dowcipy typu "dupa", "co? - Jajco", albo wyzywanie matek... Jednym słowem - jak kultura i "dojrzałość" innych graczy? A propos, jadę na 1'szy turnus. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 dzieci z 32456913945 fps'ami? Na obozach ASG dla dzieci podobno można spotkać dzieci, tak donoszą źródła z pedofil.pl. Bardziej mi chodzi o pseudo koxów z tekstami "chcesz się bić"... Osobiście nie przeszkadza mi takiego "koxa" unieszkodliwić ( 8 lat judo ćwiczę ), ale dowcipy typu "dupa", "co? - Jajco", albo wyzywanie matek... Jednym słowem - jak kultura i "dojrzałość" innych graczy? A propos, jadę na 1'szy turnus. Ludzie, nie przesadzajcie, nie jeździliście nigdy na obozy będąc mniejszymi? Nie wiem czy aż tyle się pozmieniało, ale jeszcze kilku prezydentów temu wyglądało to tak, że jak ktoś kozaczył do każdego, to ktoś go ustawiał i tyle. A na kulturę i dojrzałość nie można liczyć u żadnej grupy społecznej, a co dopiero u dzieci na obozie (i mówię to jako opiekun różnych obozów, na szczęście nie ASG, bo to dopiero jest odpowiedzialność). Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Nie no, wiem że przesadzam, ale napaliłem się na ten obóz i nie chciałbym się rozczarować. Sorki że tak was męczę tymi pytaniami - będą tam jakies scenariusze? Jak czytałem ofertę almaturu, to było chyba wszystko prócz właśnie scenariuszy. Jak z tym jest? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Scenariuszy zazwyczaj nie ma, ostatnia gra jest "larpem", który im nie wychodzi. Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 (edited) Ani jednej za*ranej strzelanki? To po kiego te gogle ochronne? A tak a propos niczego: To taki LARP z elementami strzelanki, czy taki, w którym przypadkiem żadna drużyna na siebie nie wpadła? Edited June 23, 2011 by chrislacorunna Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Hmmmm, za moich czasów ostatni LARP wszystkim się podobał. Quote Link to post Share on other sites
golotam Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Ja też się wybieram. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Ani jednej za*ranej strzelanki? To po kiego te gogle ochronne? A tak a propos niczego: To taki LARP z elementami strzelanki, czy taki, w którym przypadkiem żadna drużyna na siebie nie wpadła? Strzelanki są, ale bez scenariusza :P Zależy, podobno 2 lata temu LARP był fajny, byłem rok temu i był co najwyżej średni. Latanie z totemami, które każdy podrabiał, nieuczciwie chował. Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Hmmmm. Tez byłem rok temu i nie było totemów tylko post-apokaliptyczny świat(byłem w nacji "żebracy") i każdemu się podobało. Najwidoczniej co każdy turnus jest inny scenariusz. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 U nas było coś takiego, że było kilka nacji, wyznawcy jakiś tam bożków. I główne zadanie to było podkradanie totemów innym, za co się dostawało żarcie i kulasy :D Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Ale chociaż te totemy z karabinem podkradałeś? :D Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Ja jako menel nie mogłem nosić broni(oficjalnie) więc M14 chowałem w spodniach. Potrzeba matką wynalazków. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Ta, akurat byłem w drużynie z pełnym szpejem. Pamiętam, że byli wyznawcy Bachusa, Thora, jacyśtam handlarze, my byliśmy od Ateny. Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Panowie, nie wiem jak było na waszych turnusach, ale rok temu w bornem na 5tym turnusie chyba każda strzelanka opierała się na scenariuszu. Poza tym o samym obozie (na którym byłem dwa razy, a wybieram się także w tym roku) mogę napisać, że trzyma poziom. Obok tych, którzy się nigdy nie strzelali i dzieci CSa jest tam zazwyczaj spora grupka obeznanych z tematem. Jak ktoś terminatoruje, to dostaje zjoby jak na normalnych strzelankach; ) Jedyne, co może wkurzać to strzelanie na 0,2. Kulki dostaje się od kadry a nie można używać swoich. Dopiero na ostatniej "dwudniowej misji" można było swoich używać. pzdr Edit: co do dyskusji z 3ciej strony- 2 lata temu nie było limitu, a także repliki mogliśmy brać do swoich pokojów. Było to o wiele wygodniejsze (dla kadry też), niż wprowadzona później zbrojownia. Ale limit i zamykanie replik weszło dopiero po serii nieodpowiedzialnych, lub wręcz niebezpiecznych zachowań. Zrozumcie, że opiekunowie są odpowiedzialni za całą grupę, w której znajdują się również debile. A co do limitu - wystarczy wyobrazić sobie scenkę, w której głupek strzela 12-latkowi serią z 450 fps z bliska. Nie zapominajcie, że obozy są głownie dla dzieci. Edited July 4, 2011 by MiodUs Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Ja wyjezdzam jutro do Bornego. Mam takie pytanie organizatorzy daja tam mundury? (czywiscie swoj mam tylko tak pytam z ciekawosci) Edited July 4, 2011 by gewer12 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 może zadzwoń do organizatora ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts