MyN3 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 haha Dystanser z długopisu jest do d... już lepiej kawałek O-ringa 3mm i ty się dziwisz że masz lipne osiągi.. Co prawda 2 kulki mogą być spowodowane złym złożeniem a nie samą gumką.. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 haha Dystanser z długopisu jest do d... już lepiej kawałek O-ringa 3mm i ty się dziwisz że masz lipne osiągi.. Co prawda 2 kulki mogą być spowodowane złym złożeniem a nie samą gumką.. No to dziwne, że w 3 replikach które składałem, dał lepsze wyniki niż na dystanserze orginalnym z zielonej gumki G&G i PJ'otowych w kształcie H. Nie wiem co Ci w nich nie pasuje, trzeba dobrze dociąć i gitara.... Nie mówię, że z origna są złe ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 Ma ktoś doświadczenia z gumkami SHS'a ? Wiem że Logan miał robić testy ale pewnie nadal czasu nie ma :/ Grr, zgadza się, ja wciąż nie mogę znaleźć czasu, żeby zabrać się za swoją emkę. Wybaczcie. Quote Link to post Share on other sites
Erzet-DEMOn Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Wie ktoś może w jakim standarzie jest komora SHS do G36? Bo jeśli to kopia CA to nie trzeba kombinować przy mojej JG z dyszami, chyba, że dysza od SHS ma wystarczającą długość do HU od JG. Sorry za takie głębokie przemyśłenia :D Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Przyznam się bez bicia- nie czytałem całego tematu aby znaleźć informacji. Czy ktoś z was użytkuje metalową komorę hopka od SHS? Warto kupować czy lepiej dołożyć chociażby do CA? Dziękuję. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Ja mam metalową (aluminiową) komorę shs w kałachu- nie narzekam, prócz tego, że ma cholernie pedalski różowy kolor. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Witam, Mam pytanie czy ktoś już testował gumki Hu od SHS, jak się one mają w porównaniu do Guardera. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Podobno straszny shit. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Przeszperałem temat ale chyba nikt się jeszcze tym nie zajął . Miał ktoś może styczność z tymi komorami ? : Pierwsza lub z tą Druga To to samo różniące się tylko nadrukiem , bardziej chodzi mi o jakość wykonania :] Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Przeszperałem temat ale chyba nikt się jeszcze tym nie zajął .Miał ktoś może styczność z tymi komorami ? : Pierwsza lub z tą Druga To to samo różniące się tylko nadrukiem , bardziej chodzi mi o jakość wykonania :] Są takie same. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Doczytaj mój post :] " To to samo różniące się tylko nadrukiem , bardziej chodzi mi o jakość wykonania " Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Jak to jest ten sam produkt tylko jeden z a drugi bez nadruku to czy ma więcej się różnić oprócz nadruku?... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Jak to jest ten sam produkt tylko jeden z a drugi bez nadruku to czy ma więcej się różnić oprócz nadruku? Być może punktami lansu przyznawanymi za nadruk/ oznaczenia :] Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Ok ... Napisze to trzeci raz :] Chodzi mi o jakość tych komór i ich wykonanie a nie różnice pomiędzy nimi [ sam napisałem że są takie same więc nie tłuczcie mi tego w kółko ... ] Jeszcze prościej : porównać którąkolwiek z tych komór do komory innej firmy . Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Do jakiej repliki chcesz wstawić tą komorę? Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 CM.036 w drewnie :] Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Hmm, metalową komorę ma? Bo na przykładzie CM.040 to nie ma czego wymieniać, ciasne cholerstwo, po doszczelnienu sylikonem połączenia gumka-lufa to aż nadmiar sylikonu wylazł :happy: . Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 www.youtube.com/watch?v=eI2zWP2dcPg&lr=1 Fakt że od M4 ale porównanie komory na takich samych podzespołach :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Miarodajność tego filmu jest taka jak każdej reklamy ;) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 http://www.youtube.com/user/AirsoftProCZ#p/u/0/iTjPOmUEPyE ] Miłe te komory przydało by się jeszcze porównanie do elementa i do kingarmsa . Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Od komór SRC to wszystko jest lepsze... Btw te testy są miarodajne jedynie jeżeli chodzi o składanie bez żadnego uszczelniania. Z teflonfixem różnice były by wiele mniejsze. Pominę już fakt, że nie wszystkie komory zawsze pasują do każdego body oraz gb... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Oraz że sklep reklamował produkt własnej produkcji w tym teście xD ;) Dla mnie to dyskwalifikuje miarodajność. Nie wiadomo czy gdzieś nie było doszczelniane czy nie. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Otóż to. Mogę tak założyć gumki, że na guarderze będzie 500fps, a na airsoftpro 400. Więc... Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Znalazłem to zamieściłem, spekulacje na temat autentyczności i tego jak wszyscy są źli można sobie darować bo jak mniemam nikt tu nie miał tej komory a jednak trochę bardziej jestem przekonany do produkcji europejskiej niż SHS`a co prawda mam wiele części od nich i nie są złe ale jednak chciałbym poznać możliwości braci z południa :) Fakt, faktem najlepiej wypadła komora ich produkcji ale zaraz pod nią (różnica aż 10FPS) wylądował AimTop wart 290 koron czyli jakieś 49zł a SHS wart 600 koron czyli ok 102zł (dwa razy droższy) a ma 18FPS mniej niż AT i "aż" 28 mniej niż AirsoftPro wart 690 koron czyli 117zł według mnie różnica nieznaczna biorąc pod uwagę że wykonanie w europie takiej komory tanie nie jest i na bank kupują od SHS`a taniej.. W każdym razie chwalą sobie ich wzmocnione części do SWD :) Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Nie twierdzę, że części od nich są złe. Tylko o wiarygodność takiego testu. Gdyby nie mieli tam swojej komory, to wtedy mogły by być wiarygodne...;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts