PieTrzaK Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 No nie widze powodów żeby nie pasowała... Glock 18 to chyba glock 18 :wink: Aczkolwiek nie przymierzałem, nie widziałem tej szyny nawet na własne oczy i głowy nie dam. Khe, ja sie nie przejmowałem latarka, bo mam transformator i nie pomyslalem ze inni takowego moga nie posiadać. Pozdrawiam, PieTrzaK Quote Link to post Share on other sites
kapciuh Posted July 19, 2005 Report Share Posted July 19, 2005 Od wczoraj jestem posiadaczem tego sprzetu. ale mam problem. bo na ladowarce pisze ze ladowarka potrzebuje 100V.. Czy jak wloze ja do zwyklego gniazdka to zjaram cala ladowarke? Co potrzebowalbym zebym mogl noralnie naladowac baterie i dzie tego szukac ( transformatora, jak kolega wczesniej pisal?)? Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Kapciuch, pierwsze pytanie jak to podłączysz do normalnego gniazdka skoro to ma zupełnie inne wtyki :wink: O transformatory radzę się popytać w sklepach elektrycznych, najszybciej będize to można znaleźć właśnie tam. pozdro, PieTrzaK Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 IMHO mozna z powodzeniem uzyc zwyklej ladowarki do pelnowymiarowych aegow, z tym ze trzeba zrobic odpowiednia przejsciowke (potrzebna bedzie wtyczka tamiya). Quote Link to post Share on other sites
kapciuh Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Oto sie nie martw, wykombinowalem sobie przejsciowke.. ile takie takie transformatory kosztuja? i czy jest jakas inna droga by naladowac ta cholerna baterie? :? Quote Link to post Share on other sites
Cygan Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 Jeśli podłaczysz tą ladowarkę 100V do napięcia w gniazdku Polskim(bo można przez przejściówke) to spalisz. Trzeba by w niej wymienić transformator. Czyli cena może być rożna. Gdzięś od 10-30zł powinieneś się zmieścić, chyba, że jest to jakiś specjalny transformator. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted July 26, 2005 Report Share Posted July 26, 2005 M93R juz jest! http://www.tokyo-marui.co.jp/products/09/m.../m93/index.html Na RedWolfie jest juz Pre-order. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
kapciuh Posted August 27, 2005 Report Share Posted August 27, 2005 Sorry ze odgrzewam temat ale nie chce zaklad nowego dla kilku postow. Wiec moje pytanie brzmi nastepujaco: Jak ladujecie kulki do magazynkow? Czy macie, tak jak ja, z nimi problemy? U mnie ciezko sie laduje kulki. Sa takie dwa malenstwa ktore blokuja naboje. Jak laduje, jedna za druga to ciezko one odskakuja i trzeba duzo sily aby wlozuc kuleczke. Macie na to jakis sposob? posmarowac silikonem? Jak wogole ladujecie, ladowarka czy jedan za druga? Pozdrawiam serdecznie! :) Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted August 27, 2005 Report Share Posted August 27, 2005 Ja laduje normalnym bb loaderem. Wymaga troche wprawy, ale jest szybkie i wygodne. Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 Witam! Jeżli ktoś posiada hicap do G18C fixed... To proszę o zmierzenie długości tego magazynka... ? Chcę wiedzieć czy wejdzie do kieszeni na magazynek od Mp5 :) ...A może się ktoś orientuje czy zmieści się on do tej http://military.pl/s/m/MX1419G.html P.S. Od paru godzin jestem posiadaczem tego AEP'a. Wykonanie?? jestem zadowolony. Strzelałem tylko rekreacyjnie do tarczy na 15-20 metrów - Przyzwoicie :) Quote Link to post Share on other sites
rfile2 Posted October 12, 2005 Report Share Posted October 12, 2005 Witam serdecznie. Czy mógłby mi ktoś z szanownych forumowiczów podpowiedzieć jak długo należy ładować baterię załączoną do zestawu Glock 18C od TM ? Pierwsze ładowanie; ładowarką z zestawu. Stosując obliczenia wg wzoru znalezionego na forum wychodzi mi niecałe 3 godziny (2,8h). Ale nie jestem pewny. Bateria: 7.2V 200mAh. Ładowarka Zolan ZS 12V / 100mA; input 230V - 50Hz; I1 max 24 mA; output 12V - 100mA. Z góry dzięki za każde info. Pozdrawiam, Art K. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted October 12, 2005 Report Share Posted October 12, 2005 Ja ładowałem 6 godzin, gdy bateria podłączona do repliki nie była wstanie nawet poruszyć mechanizmem. Po 6 godzinach ładowania bateria starczała spokojnie na kilka magazynków (nigdy na strzelance nie wyczerpałem jej do końca, ale używałem go tylko jako bocznej repliki). Quote Link to post Share on other sites
rfile2 Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Dzięki za odpowiedź. Dzisiaj rano otrzymałem SMS'a od sprzedawcy o następującej treści (dosłownie): "10 godzin". Czyli zupełnie co innego niż wynik wcześniejszych obliczeń. I bądź tu mądry. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
anek Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 ja ladowalem natomiast rowniutenko 3 godzinki i na 300 kulek starczyla ( 3x hi cap lub 10x standardowy) Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Dzięki za odpowiedź. Dzisiaj rano otrzymałem SMS'a od sprzedawcy o następującej treści (dosłownie): "10 godzin". Czyli zupełnie co innego niż wynik wcześniejszych obliczeń. I bądź tu mądry. Pozdrawiam. poszukaj jakiegoś kolege co ma modele zdalnie sterowane i porządną ładowarke z wyświetlaczem - niech ustawi taki prąd jaki jest na twojej ładowarce i ładuje . Jak skończy to będziesz wiedział ile musisz ładować, ja tak swojemu koledze pomogłem :wink: Quote Link to post Share on other sites
OberlojtnantSztetke Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Właśnie kupiłem to cudo i zdziwiłem się na strzelance, bo w temp. 2-4 stopnie bateria wystarczyła naprawdę na niewiele. Dlatego zainteresował mnie ten patent: Kabel do dużej baterii w formie "smyczy"Czy to fotka twojego gnata ko5ma, czy wygrzebałeś ją gdzieś w sieci? Szukam wskazówek osób które zrobiły coś takiego. Jak poprowadzić przewody w pistolecie? Jakiej baterii używać? Czy dla lepszego wyważenia pozostawiać oryginalną baterię w pistolecie, czy jakoś inaczej można sobie z tym poradzić? Ewentualnie inne. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 wiem że to może głupie pytanie, ale cóż... czy może do tego glocka pasuje bateria z mp7? ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...2382a963ac917f2 ) Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 Nawet jak się popatrzy na tą baterie napewno nie wejdzie ona jest dośc spora :) Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 Nawet jak się popatrzy na tą baterie napewno nie wejdzie ona jest dośc spora :) A mógłbyś podać wymiary bateri z mp7? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 no włąnie... bateria z glocka ma wymiary 2,2cm ( szerokość ); 9cm ( długość ); 1,1 cm ( wysokość ) Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 Jak szukałem po necie to pisze bateria micro. Miałem mp7 w łapach ale do bateri się nie dobierałem. Jakiś user mp7 niech pomierzy :P Jednak mój błąd http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...u1=18&menu2=980 Poczytajcie opisy tych baterii przy opisie BOL 7.2v 200mah Micro Battery - TM G18C AEP / M93R Type Product Brand 7.2 V Batteries Product Code BOLM-BAT-6N-200N Weight 50 g Price (USD) $10.25 BOL 7.2v 200mah Micro Battery - TM G18C AEP / M93R Type BOL Micro Pack Battery for Marui AEP airsoft guns including the G18C, M93R, MP7, etc Ale i tak nie jestem pewien na 100 % :P Wiemy tylko że baterie od Glocka pasują do mp7 więc odwrotnie też powinno pasować. Potrzeba dwóch osób posiadacza mp7 i glocka i nic innego jak test baterii. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 oki, sprawa się rozwiązała, bateria z Glocka pasuje do MP7, odwrotnie - NIE. ( pytałem o to mejlowo na asgshopie i machinegunie ) Quote Link to post Share on other sites
Bobicz Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Pierwszy problem w użytkowaniu 'Gloczyska' - dziś na strzelance po ustawieniu przełącznika na Auto, Glock najpierw strzelał seriami po 4-2 kulki, potem było to już tylko Semi. Wyjąłem i włożyłem baterię, parokrotnie przełączałem tryb ognia - i nic. Nadal i na Auto i na Semi jest ogień pojedynczy. Jakiś pomysł, co mogło się stać i co mogę z tym zrobić? Przepraszam za odgrzewanie tematu, ale co mam zrobić... :| Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Na filmie z USA widzialem tego GLOCKA z modulem laserowym , ktory miescil baterie 1100 mAh (chyba ta sama bateria co w latarce od Tokyo Marui).Ten film to jedyny slad po tym celowniku laserowym, a ja go musze miec :wink: Gdzie go kupie? Za ile? Kto jest producentem? Prosze o wszelkie informacje i domysly Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 A czy ktos cos modyfikowal? Mocniejsza sprezyna, doszczelnienie, preclufa, gumka silikonowa, mosfet albo mocniejsza bateria? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts