Gobblerpl Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Moje pytanie brzmi: 1.Jaka tam jest bateria (ksztalt) Poniewaz zamawiam ta replike i nie wiem jaka kupic. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Jaka tam jest bateria (ksztalt) Odpowiedzi na to pytanie udzieli wizyta na stronie sklepu i przeczytanie opisu... Poniewaz zamawiam ta replike :bialaflaga: :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Burbon Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 To Ty nie wiesz, że APS to zuo!? Nawet się nie znam na replikach, ale naczytałem się, że APS-y szybko się psują. Jeśli zależy Ci na awaryjności, świetnie trafiłeś. Quote Link to post Share on other sites
Hubby Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 To Ty nie wiesz, że APS to zuo!? To się niedługo dowie. Szczerze dawno dawno temu jak APS dopiero się wysypał na rynek miałem na niego wieka ochotę, na szczęście poczekał i jak zobaczyłem komentarze (nie) szczęsliwych posiadaczy to zwątpiłem. Ale cóż have fun. A co do batki to zawsze jest wypisany rodzaj jaki pasuje do repliki, wystarczy przeczytać opis. Quote Link to post Share on other sites
Burbon Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Ja zbieram na RK-02. Też obczaj sobie je. Lepsze jak APS a i też dobrze wykonane. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 też dobrze? Boyi bije aps na głowę. A zewnętrznie i Cymę. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Aps to największe padło RK02 jest pod każdym względem lepsze . Quote Link to post Share on other sites
Burbon Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Po prostu "za słabo" się wyraziłem. Tak przy okazji. Czy to aby głównie nie padał gearbox w APS-ach? Quote Link to post Share on other sites
Gobblerpl Posted July 12, 2011 Author Report Share Posted July 12, 2011 ok w takim razie sie rozmyśłilem Ale co do baterii to chyba jestem slepy. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-02-full_metal_boyi-2638.html W zestawie znajduję się replika wraz z magazynkiem typu hi-cap o pojemności 450 kulek objęta 12 miesięczną gwarancją. Akumulator 9,6V o pojemność 1200 mAh Ni-Mh wraz z ładowarką. To wszystko o bateri. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Typ akumulatora stick Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 (edited) Teraz pewnie będzie dużo osób kupować aps'y,ponieważ nie, które kosztują 399 zł Bateria stick jakbyś chciał wiedzieć wchodzi pod dekiel i jest podłużna Edited July 12, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Ja kupiłem swego czasu sam front za 99zł i nawet tego żałuję. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 hehe niedługo pewnie za darmo będa rozdawać te apsy ; Quote Link to post Share on other sites
MasterGos Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Szkoda słów na was i do was ludzie... http://fraa.blox.pl/resource/Facepalm_jesusfacepalmfacepalm.jpg Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Teraz pewnie będzie dużo osób kupować aps'y,ponieważ nie, które kosztują 399 zł CZY PISANIE PO POLSKU HOKAGER, JEST NAPRAWDĘ TAKIM PROBLEMEM? Każdy twój post "ozdobiony" jest błędem ortograficznym i/lub interpunkcyjnym. Ile można??? Tego bełkotu nie da się czytać... Teraz pewnie dużo osób będzie kupować APSy, ponieważ niektóre kosztują 399 zł. Edited July 13, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
KOZAK_W_KHAKI Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Do wszystkich którzy chcą kupić lub już to zrobili polecam wyciągnąć ten "genialny" gearbox z system blow back i: 1. !!! wymienić sprężynkę listwy dosyłacza !!! (twarde jest jak nie wiem co mi motor zmielił dwa zestawy zębatek zanim się zorientowałem) 2. wyciągnąć taką pierdółkę która napędza ten EBB 3. w moim używam 7.4 V Li-po polecam strzela podobnie jak na 9.6 V NiMH 4. dodać jakieś podkładki (np. takie z śrubek) żeby te zębatki ciasno siedziały. po tych przeróbkach mój mieli na sprężynie M120 i jeszcze żyje :icon_razz2: ale cierpień było dużo przed zmianami w gearboxie. Quote Link to post Share on other sites
Justplay1990 Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Siemka, mam porównanie i proszę o pomoc. Koleś proponuje wymienić się ze mną. On ma AK 47 od APS z EBB. Pełen stock i mało używany. Jego koszt to 600 pln, Natomiast ja posiadam M4A1 B01 od Specny, też stock. Wystawiłem za 900 pln bo ma 3 miesiące i jest na gwarancji, do tego koli za 150 pln i kilka midów. Warto się zamieniać? Bo o Specnie też nie ma dobrych opinii. Choć moja replika przemieliła ok. 10k kulek i nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Do wszystkich którzy chcą kupić lub już to zrobili polecam wyciągnąć ten "genialny" gearbox z system blow back i: 1. !!! wymienić sprężynkę listwy dosyłacza !!! (twarde jest jak nie wiem co mi motor zmielił dwa zestawy zębatek zanim się zorientowałem) 2. wyciągnąć taką pierdółkę która napędza ten EBB 3. w moim używam 7.4 V Li-po polecam strzela podobnie jak na 9.6 V NiMH 4. dodać jakieś podkładki (np. takie z śrubek) żeby te zębatki ciasno siedziały. 1. Mieliło Ci zębatki przez tso? :icon_lol: 2. EBB ma znikomy wpływ na rozładowywanie akumulatora. 3. To chyba nie miałeś porównania z obydwoma naładowanymi akumulatorami. 4. To się robi praktycznie we wszystkich replikach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts