Lambert Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 To co lubicie, czyli sprężyna i w dodatku ładna - coming soon: http://www.aresairsoft.com/aw338sp.html Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Na prawdę ładnie się prezentuję, tylko jak oni wykombinowali, żeby magazynek był we właściwym miejscu, przy takim długim cylindrze :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Wężyk? :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Tak samo jak L96 Marui? Ale to oznacza niekompatybilność z VSR. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Mały odkopik ;) W sumie w coming soon jest tylko wersja 9. Czyli 6/7/8 są już w sprzedaży? Szukam i szukam ale w sklepach znaleźć nie mogę. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Chyba mnie kolego nie zrozumiałeś ;) W Coming Soon pozostała msr-009, która jest gaziakiem. MSR 006/7/8 są już w kategorii "Spring Power", czyli teoretycznie są już produkowane. W praktyce nie wiem, bo jeszcze w sklepach nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 (edited) http://youtu.be/0aplzWoNchs Czy mozna ta srube,o ktorej mowisz ściąć, kosztem podswietlenia? Edited November 17, 2011 by KreciKs Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Sprężynowe -> Opisy i informacje" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Karabiny wyborowe". Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Z niecierpliwością czekam :icon_biggrin: . A jak z wykonaniem plastików ? Dają radę czy uginają się pod byle siłą ? Pozdro ! Papuaz Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Skoro pasują gumki VSR to oczywistym niestety jest, że bez kombinacji gumki od AEG nie wejdą. Gumki od VSR są ogólnie lepsze i lepiej pomyślane (choć i ja bym zmienił to czy tamto) ale problem w tym, że jest ich mało, wybór nędzny a te co są- są kupowate. KMH zniknęły z rynku :( Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Odkopuję temat, udało się komuś namierzyć to cudo? Quote Link to post Share on other sites
Error_82 Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Odkopuję temat, udało się komuś namierzyć to cudo? Witam! Cudo namierzone: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Sniper_Rifles_ARES_ARES_AW_338_Spring_Power_OD.htm Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Witajcie. Ktoś ma miał styczność? Bo ciekawa alternatywa dla odpowiednika gazowego dla którego magi są cholernie drogie i ciężko dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Witam. Wczoraj stałem się posiadaczem AW338 od Specków. Generalnie miałem okazje porównać z wersją gazową CNC od Aresa i mogę stwierdzić, że jakość wykonania zespołu, lufy i zamka jest bardzo zbliżona. Krutko, zwięźle i na temat: Plusy: -Cieżka, metalowa lufa -Dobre odwzorowanie oryginału -Dobrze pracujący zamek -Szyna ris -Składana kolba z regulacją długosci i wysokosci stopki policzkowej -Realistyczne umieszczenie magazynka -Solidna konstrukcja łoża, matowe, porowate wykończenie -Działający bezpiecznik i "bolec" napięcia sprężyny Minusy: -Minimalne nadlewki plastiku w niektórych miejscach łoża (nie kłuje w oczy) -350fps w standardzie Jeszcze nie strzelałem i nie zaglądałem do środka. Jak obczaje tonapiszę ;) Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 no to czekamy na relacje ;) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Zrób zdjęcia flaków, ciekawe z czym to jest kompatybilne. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 http://www.aresairsoft.com/aw338sp.html Podobno z VSR ale coś w to nie wierzę. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 w sumie fajne body do tuningu ;) Quote Link to post Share on other sites
badger Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Trochę głupio wygląda cienka krótka lufka zewnętrzna od AW .308 z komorą zamkową i wielkim magiem AWM .338 :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) Rewju ze zdjęciami: http://translate.goo...&extra=page%3D1 Zastanawiałem się z sebciem, czy ten system magazynka/podawania nie rani kulek... Zetknął się już ktoś z tym systemem? TM albo Aresa? Bo bardzo to ładne i kusi ;) Edited October 1, 2012 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Czegoś nie kumam ale patrzę na zdjęcia i ani spust ani cylinder (a co się z tym wiąże- głowica cylindra, tłok, prowadnica) nie są takie jak w VSR więc jak się to ma do rzekomej kompatybilności? Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 No sorry chłopaki, długo mnie nie było. Nie rozbierałem karabinu jak na razie, bo brakło czasu i powodu, żeby to robić. Miałem teraz sezon larpowy, zbroje, miecze i te sprawy i po prostu AW przeleżało 2 miechy ;) Generalnie strzela sie fajnie jak na taką ilość FPS, do tego po odkręceniu risa, mamy standardowy montaż więc zamontowałem już optykę. Jak będę miał czas to rozkręcę giwerę. Quote Link to post Share on other sites
Mafin97 Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Jak tam z tym .338 ? ;) Jakieś zdjęcia , osiągi, wnioski ? :P Quote Link to post Share on other sites
coenpl Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Troszkę informacji w filmiku, do którego link zamieszczam poniżej: Widać na nim, między innymi, spis części, którego brakuje na stronie Aresa. Z tej rozpiski byłaby możliwość wywnioskowania, czy faktycznie jest kompatybilny ze standardem VSR. Jeśli więc ktoś ma instrukcje papierową (taką, jak na filmiku), mógłby wrzucić jej skan. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Dobra a więc: Na filmiku mamy replikę prosto od ARESA, ja mam wersję robioną przez ARESA ale dla ASG. W sumie wszystkie pod zespoły wyglądają identycznie - zauważalne różnice to tylko budowa zewnętrzna czyli min. lufa bez frezowania i urządzenia wylotowego. Faktycznie moje części wyglądają jak te od VSR, jednak porównywałem na podstawie zdjęć z neta, bo z oryginałem od TM nigdy nie miałem nic wspólnego. Niedługo szykuję się do całkowitej rozbiórki (będę mierzył wszystko pod przeróbkę na SV98) więc zrobię zdjęcia. Jeśli chodzi o osiągi, to miałem okazje już nasmarować wszystko ( z pudelka było posmarowane, ale czymś dziwnym - ja dałem smar do mechanizmów precyzyjnych czy jakoś tak) i wsadziłem sprężynę m140 i dalo to jakieś 500fps (na oko, nie mierzyłem). Strzela się naprawdę dobrze, HU jak na razie nie nawala, podkręca prawidłowo i trzyma nastawę. Generalnie podtrzymuje stwierdzenie, że to dobra baza (wykonanie zewnętrzne) pod replikę AW, no chyba, że kogoś odstrasza VSR. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts