Sedoro Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Jakby ktos nie widział Full Steel Beryl: http://www.taiwangun.com/custom_gun_by_tg/custom_beryl_tgc.html Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Pytanie z kategorii tych głupszych (ale nie pozbawionych sensu w asg): czy magazynki od Beryla z Aresa podejdą do zwykłych replik Kbk AK/AK74? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Nie pasują, była już na to pytanie odpowiedź w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 (edited) Ja mam pytanko do osób które miały styczność z berylami z pierwszej serii(te od taktycznego), jak i z tymi najnowszymi. Mając możliwość kupna tego pierwszego w cenie znacznie atrakcyjniejszej niż ten nowy, warto się w to pakować? Co poprawili wewnętrznie i zewnętrznie? Edited April 18, 2013 by Marrtinez Zdublowana treść posta Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Panowie, sprawdzał ktoś może czy obsada lufy jest stalowa? Zamierzam sobie złożyć mini beryla z prawdziwego zdarzenia, którym będzie można ściany rozwalać. Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Tak, to Ares, przynajmniej w środku :) Cały front na ostro, pokrywa komory zamkowej też od prawdziwka. Na dniach będę miał bezpiecznik z płytką. Jak trafię gdzieś ostrego eotecha to będzie wisienka na torcie :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 PIĘ-KNO-ŚCI! Moje marzenie, długo kompletowałeś? Super miniacz. Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Na sprężynie 130 ultimate ok. 480 fps. Silnik wymieniony na HT ultimate, ROF wzrósł skandalicznie. Wiertarka na dedykowanym LiPo 11.1v. Zamierzam się przesiąść na 7,4v stąd moje pytanie który pakiet będzie pasował ? Edited May 8, 2013 by dymek_nh Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Pasuje ten - http://gunfire.pl/product-pol-1152198565-Akumulator-Redox-LiPo-1400-mAh-7-4V-20C.html chwila zabawy z ułozeniem kabli i wchodzi. Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Pasuje ten - http://gunfire.pl/pr...h-7-4V-20C.html chwila zabawy z ułozeniem kabli i wchodzi. Do tej pory to już sam rozkminiłem który pasuje ale dzięki za fatygę :) Quote Link to post Share on other sites
Nox Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Polecam też bardzo baterie nano-tech http://www.rctrax.pl/product/Pakiet-Turnigy-ASG-nano-tech-1300mah-2S-2550C-AIRSOFT-GUNS/?id=10296 Jest nieco szersza niż bateria dedykowana do beryla, ale po zmianie wtyczki na T pasuje nieźle. Po zmianie silnika musiałem odstawić 11.1 na bok :( Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Taka ciekawostka - w lokalnej jednostce WP mają chłopaki 18 replik beryla, do szkoleń. Po 5 miechach użytkowania 14 sztuk idzie na serwis - zapiaszczone mechanizmy, komory nie podają kulek, brak reakcji na spust, czyli coś z elektroniką oraz spuchnięte batki lipo itp. Wiem, że żołnierz potrafi zepsuć niemal wszystko, albo raczej nie potrafi dbać o broń - kumpel po misji opowiadał, że jak zapiaszczyli beryle, to za karę dostali AK :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Ciekawe jak te berylki wyglądają mechanicznie. Już się boję co się stało z tymi aluminiowymi lufami i podstawami szczerbinek... Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Da się gdzieś kupić midcapy 90/120kulek ? Prosiłbym o jakieś namiary... Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 (edited) Na specu bodajże są :icon_smile: Edited June 9, 2013 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Yoogi Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Da się je dostać bez żadnego problemu w Cytadeli ASG w Wawie - http://asg.warszawa.pl/ ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 No to tak Panowie. Z kumplem przeprowadziliśmy parę testów na kompatybilność części od ostrego: 1. Kolba CAA przypasowana do ostrego Beryla, trzeba było ją przyciąć ale -PASUJE 2. Szyna górna -NIE PASUJE 3. Magazynek od ostrego trochę trzeba przyszlifować -PASUJE 4. Rura gazowa -PASUJE 5. Okucie trzeba je przerobić, przyszlifować w środku czyli bez przeróbek -NIE PASUJE 6. Kolanko gazowe -PASUJE 7. Muszka -PASUJE 8. Front ris -PASUJE Quote Link to post Share on other sites
lukkas_25 Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 po co ci magazynek od ostrego do repliki asg? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 BO CHCE. I można takowy przerobić, żeby można było włożyć wkład magazynka mid-cap czy low-cap, więc używać w replikach. Quote Link to post Share on other sites
Yoogi Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Tak średnio z tym przekładaniem... lowy i midy od Aresa są "nierozbieralne" - nie mają wkładów, więc nie da się przełożyć wnętrza. Hajkapy już dałoby radę ;) No chyba że podają inne midy/ lowy, oprócz dedykowanych do beryla? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Do lansu! Włożyć przeźroczysty z deko i lans na 102! Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Czy magazynki mozna jakoś "rozebrać" i wyczyścić, ostatnio miałem strzelanke na żwirowni i mam pełno piachu w nich. Quote Link to post Share on other sites
Yoogi Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Hi-capy tak, rozkłada się je bez żadnego problemu ;) Za to midy i lowy niestety ale są nierozbieralne - jedynie da się wyjąć sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
Yoogi Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Mam pytanie. Jaka siedzi dysza w gb? Normalna AK? Coś mojemu berylowi nie pasuje i gdy podpinam maga strzela na początku na 10-15m a po wypuszczeniu ok 20-30 kulek ogniem ciągłym, strzela normalnie. Jest dobrze dopóki nie przeładuje, wypinam maga, wkładam nowego i znów to samo. Co to może być? Wymieniałem już gumki na zieloną G&G, PDI, Systemę i to nie jest wina gumki. Na każdej to samo. Gdy strzelam na singlu to sytuacja tylko się pogarsza. Cały czas strzela na 10-15m. Więc może wymiana dyszy pomoże? A może komora? Komorę da się gdziekolwiek dostać? Quote Link to post Share on other sites
Szwagier_Jedi Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Już minęło trochę czasu od premiery beryla Aresa więc mam pytanie do posiadaczy, odnośnie tuningu, przeróbkach, wymianie czesci gearboxa luf. Fajnie byłoby jakby każdy opisał co przerabiał i jakie były tego efekty. Niestety temat jest malo popularny że względu na wąskie grono posiadaczy beryla. Mam nadzieję że uzyskam jakis odzew. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts