Ukesu Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 A same shelsy bez granatów ? Albo te z samym talkiem ? :( Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Zmartwię was. Te granaty nie mają homologacji i atestu na rynku Europejskim. Nie zostaną przepuszczone przez granicę celną (o czym się przekonałem boleśnie roki temu dwa). No i ekhem bombki strzelił, już nawet człowiekowi pomarzyć nie wolno. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Mówię tylko o pirotechnice. Quote Link to post Share on other sites
Gipson Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Szukacie kombinujecie a tu już coś takiego ktoś oferuje u nas http://wmasg.pl/pl/consignment/show/527574 Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Uważasz, że granaty opisywane w temacie i te z podanego przez Ciebie linka, to to samo? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Szukacie kombinujecie a tu już coś takiego ktoś oferuje u nas http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/527574 Taki granat jak ten oferuje Madbull, zawsze mam problem, żeby znaleźć nazwę modelu, ale jest to XMPB4. Granaty airsoftowe na CO2 są fajne i w ogóle, ale nie jest to pirotechnika, te o których tutaj dyskutujemy są bardziej zbliżone do tych popularniejszych granatów, nie na śrut :P Quote Link to post Share on other sites
Gipson Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Zadaj sobie pytanie czy chciałbyś czymś takim dostać :icon_smile: Ale baja fajna do zabawy na podwórku:) tutaj szerszy opis http://www.youtube.com/watch?v=9de5uYnUohg&feature=player_embedded#! pozdro Chodzi mi o samą łuskę z tego filmiku. Proponuje przyjrzeć się miedzy 6.00 a 6.18 Tutaj widać konstrukcje samej łuski bardzo dokładnie. Jeżeli porównasz to z konstrukcją z linka który podałem wcześniej zauważysz że same założenia konstrukcyjne są podobne choć wykonanie się różni. Quote Link to post Share on other sites
Tytuus Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Czyli jak dotej pory żaden z naszych mistrzów customów nie wpadł na pomysł jak to przenieść na rodzime podwórko ? Skoro to, jak to ten facet z ich strony mówi, jest zrobone z poliuretanu(?) to czemu by takich z talkiem nie odlewac(?), jedyne z czym pewnie byłby klopot to gwint tej czarnej tuby nakladanej na shellsa. Sam projekt nie wydaje sie być skomplikowany, skoro to jest zapalnik czasowy, a nie jak dotej pory myslałem uderzeniowy. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Chodzi mi o samą łuskę z tego filmiku. Proponuje przyjrzeć się miedzy 6.00 a 6.18Zwracam honor, nie pomyślałem o tym. Taak, nawet te madbulle o których wspomniałem mają inny układ, nabijany odtylcowo. Quote Link to post Share on other sites
warriorwarehouses Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Witam. Wypowiemy się w kwestii naszego ogłoszenia http://wmasg.pl/pl/consignment/show/527574 . Oferowana łuska działa na tej samej zasadzie co granat firmy Madbull XMPB4. Dodana do niej konwersja jest adaptacją rozwiązania firmy TAG Innovation, której konstrukcje widać na filmiku: Poniżej przedstawiam schemat złożeniowy łuski i pocisku: http://strikeball.6bb.ru/uploads/0004/42/91/6059-2-f.jpg Dla bardziej zainteresowanych przedstawiamy filmik z naszej prywatnej próby granatu wybuchającego 40mm, miotanego z łuski naszej produkcji. Pozdrawiamy Quote Link to post Share on other sites
Tytuus Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Zamierzacie rozwijać ten projekt dalej? Zrobić zapalnik uderzeniowy czy coś? Albo przynajmniej produkować to na szerszą skale? Quote Link to post Share on other sites
warriorwarehouses Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 (edited) Witam Zdajemy sobie sprawe że cena łuski jest dość wysoka, związku z tym granat wystrzeliwany musi być maksymalnie tani, żeby każdego airsoftowca było stać na użytkowanie. Zdecydowaliśmy że gdy dopracujemy konstrukcje granatu zostanie ona opublikowana by każdy mógł wykonać go samemu. Zapalnik będzie oparty na petardzie K206 z wyrywaną zawleczką, do której jest przystosowana konstrukcja łuski. Edited February 23, 2014 by warriorwarehouses Quote Link to post Share on other sites
warriorwarehouses Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 W czasie prac badawczo rozwojowych trafiliśmy na następującą stronę. http://www.black-wolf.ru/237-primer-izgotovleniya-granat-ili-instruktsiya-dlya-nelenivykh Nasze granaty wytwarzane są w zbliżony sposób do tego z linka. Wcześnie wrzucaliśmy link do przekroju łuski i granatu, ostatnio trafiłem na kolejne dwa przekroje. Tego samego autora. http://strikeball.6bb.ru/uploads/0004/42/91/6059-3-f.jpg http://strikeball.6bb.ru/uploads/0004/42/91/6059-1-f.jpg Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 No to czekam na produkcję. Quote Link to post Share on other sites
Tytuus Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Trzeba bedzie się ruskiego uczyć :D Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 No panowie, aż milo patrzeć na rodzimą produkcję. Macie jakąś przewidywaną cenę ? :D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Wygląda świetnie, ale jak wygląda sytuacja tego projektu pod względem prawnym? Pocisk ma poniżej 17J? Quote Link to post Share on other sites
Volve55 Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 (edited) A gdyby tak do tych granatów madbulla lub waszych zrobić pocisk który w główce np z masy papierowej miałby kilka petard tzw.diabełków które wybuchają pod wpływem uderzenia? Chodzi tu bardziej o efekt akustyczny. Ciekawe jak z legalnością takiego pocisku? Edited May 5, 2014 by Volve55 Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Człowieku, jesteś genialny. To byłoby napędzane sprzężonym gazem, który nie powstaje z eksplozji, więc raczej jako broń palną ciężko by to było zakwalifikować. Quote Link to post Share on other sites
Volve55 Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Dzięki,ja tylko chciałbym żeby projekt się rozwijał. No tak tylko że przy uderzeniu w twardą powierzchnie dochodziłoby do eksplozji a to jest legalne?:P Jeśli tak to widzę ten projekt w sposób w jaki zbudowali chlopacy granat na zasadzie madbullowkich slugshotów,lecz zamiast tej końcówki do której wkłada się kulki paintballowe zamontować po prostu długa tubę- rurkę 40 mm która miałaby służyć jako lufa. W nią wkładamy albo pocisk odlany z masy papierowej ze statecznikami i diabełkami w przedniej części głowicy lub prostsza wersja w postaci kulki z dużą ilością petard i np.kulkami. Widzę tylko problem czy wszystkie petardy wybuchną przy kontakcie z twardą powierzchnia czy tylko kilka początkowych,jeśli wszystkie to można by zrobić ścianki z kompozytem i mamy odłamkowy granat asg. ktoś kto posiada taki granat zasilany np.hp lub co2 mógłby sprawdzić lup po prostu zrobić sama głowicę tak aby na styk mieściła sie w tubie granatnika - zasięg bd mniejszy ale można łatwo sprawdzić działanie takiego pomysłu. Ja nawet nie mam granatnika:) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 http://www.blankfiringgrenade.co.uk Czy ktoś miał w łapie/słyszał o czymś takim ?Wygląda BARDZO ciekawie Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 10, 2014 Author Report Share Posted July 10, 2014 Coś się ruszyło w temacie :) Podobno http://vitiazspec.com/ ma zamiar ściągnąć/ściągnęli te granaty - szczegóły mają być podane jutro.. Poczynając od końca sierpnie firma nasza rozpoczyna dystrybucję rosyjskiego systemu Pyrosoft.System składa się z shella i jednorazowych pocisków do granatników miotanych na odległość do 100 m przy użyciu praktycznie wszystkich granatników airsoftowych. Granaty wyposażone są w bezwładnościowy system inicjujący. Więcej informacji jutro Quote Link to post Share on other sites
pawlusos Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 mam odnośnie tego mieszane uczucia. Niby fajnie byłoby na polu walki z czymś takim spotkać bo klimat i w ogóle, ale jdnak posiada to dużą bo aż 15j moc. strzał z tego w twarz czy okulary może być nie bezpieczny. I nie tłumaczcie że ludzie odpowiedzielini itp. bo granat leci sposób nie kontrolowany, możecie źle wycelować lub po prostu wcisnąć przez przypadek spust, a wtedy w przeciwieństwie do zwykłej kulki nie skończy się to siniakiem bądź w najgorszym razie dziurką... Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 (edited) Nie no, bojowego zastosowania dla czegoś takiego zupełnie nie widzę, zwłaszcza że jestem jednym z tych których "boli dupsko" przez głupie petardy a i te granaty BB-rain wymagają ciut pomyślunku, bo kiepski zasięg wcale nie znaczy, że można tym spokojnie nawalać na kilka metrów (przynajmniej te na CO2). Myślę, że inni użytkownicy granatników też zdają sobie sprawę jak to działa. Według mnie nie masz się czego obawiać, cena i bezużyteczność samych granatników odstrasza, a i to swoje kosztuje. Bardziej ciekawostka, aczkolwiek jakieś granaty dymne, czy proszkowe, zamiast piro na pewno przykują moją uwagę. Edited July 12, 2014 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 Przy tej masie i powierzchni 15J to efekt podobny do trafienia piłką tenisową rzuconą ręką, a nawet mniej) Oczywiście trafienie z małej odległości da się odczuć. Sądzę też że cena zestawu (liczyłem w ubiegłym roku i wychodzi ok 20pln za granat) skutecznie odstraszy młodzież. Z drugiej strony to raczej nie sprzęt na łikendowe jebanki a raczej dla większych imprez i milsimów. Ja osobiście czekam na znak że weszło na sklep. Przy tej masie i powierzchni 15J to efekt podobny do trafienia piłką tenisową rzuconą ręką, a nawet mniej) Oczywiście trafienie z małej odległości da się odczuć. Sądzę też że cena zestawu (liczyłem w ubiegłym roku i wychodzi ok 20pln za granat) skutecznie odstraszy młodzież. Z drugiej strony to raczej nie sprzęt na łikendowe jebanki a raczej dla większych imprez i milsimów. Ja osobiście czekam na znak że weszło na sklep. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts