gosci Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Obstawiam że nie cały gaz wydostał się z komory i musisz wyzerować mechanizm zaworu?. A druga sprawa ja przy przeładowaniu luzuje lufę łatwiej jest wprowadzić nowy pocisk do niej. Quote Link to post Share on other sites
Fush1 Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 W trzech łuskach mam ten sam problem, muszę je rozbierać i zerować ustawienie, inaczej podczas ładowania gaz od razu ucieka. Quote Link to post Share on other sites
gosci Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Sprecyzuj co masz na myśli mówiąc o rozbieraniu czy odkręcasz lufę czy wybebeszasz cały pocisk? Z moich oświadczeń z tą konstrukcją łuski mogę zasugerować smarowanie o-ringów czasem pomaga łatwiej się domyka zawór po wciśnięciu zbijaka, czy próbowałeś odkręcić samą lufę i wcisnąć zawór jednocześnie z zbijakiem czasem zostaje wewnątrz trochę gazu i to utrudnia wyzerowanie zaworu, trzecia sprawa używasz GG czy co2 bo może być tak że jeśli strzelasz bardzo dużo i na większym ciśnieniu to zaczynają się wyrabiać gniazda kulek od wewnątrz zaworu i zaczynają zawadzać o kołnierz zbijaka trzeba przetrzeć drobnym papierem ściernym wewnętrzną powierzchnię zaworu i na jakiś czas pomaga. A jak przestanie to nowy zawór trzeba skołować :-/ Quote Link to post Share on other sites
warriorwarehouses Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 https://lh6.googleusercontent.com/MVFk-_MS0wK9mqq7NzWw1Yflh8ngIZ7GbpZub0xD_J38QuMhTNdwbu1lGmavklK2VfBDZw=w1325-h547 Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 gdzie te granaty można w pl KUPIĆ ? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 Wystarczy szukać w Googlach nazwą producenta. Są dostępne na Redberecie http://redberet.pl/c/207/granaty-granatniki-granaty-repliki-gazowe-repliki-asg.html?keywords=&producers%5B503%5D=503&prices%5B0%5D=&prices%5B1%5D= Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 A Wasz produkcja? Kiedy ujrzy swiatlo dzienne ? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 Mam nadzieję, że te dymne też będą przez kogoś sprowadzane, coś takiego byłoby zdecydowanie przyjemnym nabytkiem. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 http://airsoftpyrotechnics.com/component/virtuemart/launcher2015-05-18-12-21-10-detail#.VaQd4fmTO0M Są już rozwiązania dla systemu granatników Boyi'a. Quote Link to post Share on other sites
gosci Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Tak tylko jest jeszcze droższy niż standardowy granat do m203 i podobnych, trochę mnie to smuci bo mój gp-25 by się w końcu przydała do czegoś. Ja kupowałem łuskę do m203 od Cytadeli asg. Niestety mam tylko treningowe z czego jeden zginą a dwa uległy uszkodzeniu :-(. Quote Link to post Share on other sites
Mamrot Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Hej szukam granatu dymnego do granatnika widzę że są dostępne granaty na kulki farbę czy hukowe ale nigdzie nie widzę granatów dymnych czy ktoś dysponuje namiarem na kogoś kto je sprzedaje czekam na info piotr.nawrot@veolia.com lub tel. 601 53 49 46 Interesują mnie ilości około 10 opakowań każde po 10 szt. pozdrawiam Mamrot Quote Link to post Share on other sites
gosci Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 (edited) Dymne to dopiero co sa na stronie producenta, czy i kiedy będę w PL to ciężko wyrokować, pewnie muszą przejść jeszcze badania tak bylo z poprzednimi granatami. A o taka ilość to tylko do importera bo znajac życie jak któryś sklep je ściągnie to nie w takiej ilości. Proponuje odezwac się do Cytadeliasg z Warszawy z rozmowy z nimi wynikalo że maja kontakt z importerem. Może ustala kiedy i w jakiej ilości można się spodziewać towaru. Edited August 11, 2015 by gosci Quote Link to post Share on other sites
Mamrot Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Witam Odnośnie mojego zapytania Kontaktowałem się chyba z wszystkimi sklepami w Polsce Z Cytadelą również (uprzedzam kolegę który mi ich polecił, od razu dodam że to mój ulubiony sklep) i nikt w Polsce nie oferuje ładunków do granatników dymnych Są dostępne tylko na stronach firm i sklepów ASG z Rosji ale nie wiedzieć czemu nasze sklepy z nimi nie handlują Więc jeśli ktoś ma namiary na kogoś co sprzedaje granaty dymne do granatnika to proszę o kontakt na FB: MamrotASGKościan Quote Link to post Share on other sites
Mamrot Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Dymne to dopiero co sa na stronie producenta, czy i kiedy będę w PL to ciężko wyrokować, pewnie muszą przejść jeszcze badania tak bylo z poprzednimi granatami. A o taka ilość to tylko do importera bo znajac życie jak któryś sklep je ściągnie to nie w takiej ilości. Proponuje odezwac się do Cytadeliasg z Warszawy z rozmowy z nimi wynikalo że maja kontakt z importerem. Może ustala kiedy i w jakiej ilości można się spodziewać towaru. Kupuję u nich to mój ulubiony sklep Hartigan szuka dymnych od miesiaca do tej pory ściagnął mi granatnik i granaty na kulki dymnych wciąż brak odezwał się jakiś przedstawiciel Rosyjskiego sklepu ale zamilkł jak złożyłem zamówienie Quote Link to post Share on other sites
gosci Posted August 23, 2015 Report Share Posted August 23, 2015 Witaj a z tym sklepem gadales http://vitiazspec.com/c/1561/amunicja-do-granatnikow-bron-i-amunicja.html. Z tego co pamietam to cytadela od nich brała a właściciele cytadeli mówił że maja kontakt z człowiekiem co to ściągał. Quote Link to post Share on other sites
Cortez 1 Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 trafiłem na ten wątek, więc mam pytanie do kolegów, którzy zakupili (jeśli już ktoś ma) granat dedykowany do gp 25 boya, więc interesuje mnie czy można w Polsce dostać tego nowego zmodernizowanego shella, który hula w tych granatnikach . . . kolejne pytanie do tych co mają to czy shell z załadowaną pigułą nie wystaje z granatnika, bo na jednym z filmów widziałem że shell wystawał poza granatnik, co z amunicją dymną, dostępna ? oraz w ogóle fajnie było by poznać opinię kogoś kto tym już pograł. Quote Link to post Share on other sites
gosci Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 (edited) Tylko cena zasmuca 649$ https://www.youtube.com/watch?v=9yFzHxWt7e0 Edited December 3, 2015 by gosci Quote Link to post Share on other sites
gosci Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 No to czekam aż ktoś kupi i powie jak to hula http://vitiazspec.com/p/1561/471/tag-velum-dymne-amunicja-do-granatnikow-granaty-reczne-bron-i-amunicja.html http://vitiazspec.com/p/1561/467/tag-shell-vog-amunicja-do-granatnikow-granaty-reczne-bron-i-amunicja.html Quote Link to post Share on other sites
roon7 Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Trochę odkopuję, Zakupiłem, dziś zrobiłem pierwsze testy. Max zasięg jaki uzyskałem to 108 metrów nabijając ProTechGas, więc z łuskami pro i Co2 powinno lecieć sporo dalej. Velum fajnie dymi, ale żeby uzyskać dobry efekt osłony jak dla mnie minimum z trzy trzeba by wystrzelić. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, po kilku próbach jest możliwość trafienia w cel z odchyłką do około 4 metrów więc bardzo przewidywalnie. Duże wrażenie zrobil na mnie zasięg, na linku poniżej bez problemu można było przelobować duże drzewa. Ktoś napisał o problemach z resetowaniem łusek, też mi się to raz zdarzyło. Rozebrałem łuskę i była cała zasmarkana silikonem z gg, wydarłem do sucha i problem ustał więc może to to. Drogie to to, ale taką jaką radochę daje to po prostu warto, coż obetnie się browarki co by mieć na granaty :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
gosci Posted July 31, 2016 Report Share Posted July 31, 2016 Rozumiem że masz tą łuskę podstawową? Można ja nabić co2 ja używam reduktora madbull-a daje 600 psi odległości ci nie podam ale pocisku treningowego nie znalazłem. Fajna sprawa, na imprezach bywa różnie zdarzyło się że przeciwnik dostał bezpośrednie trafienie i uciekł zamiast się przyznać, często efekt psychologiczny daje lepsze rezultaty niż sam wybuch, fajnie można wykurzyć wroga z osłony lub odwrócić uwagę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts