Namelessone Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Może ktoś też się spotkał z tym problemem mając 200cm wzrostu, chciałem zapytać o umundurowanie(szczególnie bojówki) mające długość całkowitą powyżej 124, a pas około 90. Nie chodzi o jakieś konkretne, bo to już dodatkowy problem. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Szukaj kontraktowych amerykańskich myślę, że po pasie będzie to m'ka a długość long lub x-long. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 (edited) Polecam rosyjskie sprzęty - są wielkie jak worek i na pewno się zmieścisz. Szukaj rozmiaru 7 z mundurów lub 3 z maskałatów. Sam mam 194 cm wzrostu i pasują na mnie jak ulał. Edited October 2, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Pogadaj z Miwo, ich rozmiarówka jest dość duża. A i na zamówienie ekstra rozmiar to dla nich nie problem - Lubliniec jakiś czas temu chwalił się mundurem dla Gortata (nie pytaj, po co mu, bo nie wiem - ale wzięli i uszyli). Tylko - to są koszta. Quote Link to post Share on other sites
Namelessone Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Amerykańskie to L w pasie X-L na długość, rosyjskich nie mogłem znaleźć, a co do Miwo to już wysłałem zapytanie mailem. Jeśli będzie pan łaskaw Panie Stalker to będę wdzięczny za każde źródło. Napiszę, gdy kupię. Chyba, że ma ktoś jeszcze jakieś pomysły, którymi by chciał się podzielić. Dzięki wszystkim, którzy się do tej pory wypowiedzieli. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Rosja: Allegro www.frontowiec.com www.redzone.com.pl Do sklepów napisz, że potrzebujesz duży rozmiar, raczej nie mają na stanie. Red Zone dopiero się reaktywuje, więc jeśli potrzebujesz coś szybko, to atakuj Frontowca, Konrad na pewno ci odpisze. Quote Link to post Share on other sites
Namelessone Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Rosja: Allegro www.frontowiec.com www.redzone.com.pl Do sklepów napisz, że potrzebujesz duży rozmiar, raczej nie mają na stanie. Red Zone dopiero się reaktywuje, więc jeśli potrzebujesz coś szybko, to atakuj Frontowca, Konrad na pewno ci odpisze. Dzięki, właśnie sekundę przed tym jak napisałeś swojego posta znalazłem ten sklep(frontowiec). Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Co do twojego problemu sam mam 203cm wzrostu,95cm w pasie i używam xl od helikona w kroju BDU. Quote Link to post Share on other sites
Namelessone Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Co do twojego problemu sam mam 203cm wzrostu,95cm w pasie i używam xl od helikona w kroju BDU. nie są czasem za krótkie? Frontowiec nic nie ma Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Dlatego pisałem ci, żebyś napisał mail do Frontowca z prośbą o duży rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
Namelessone Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Napisałem i dlatego mówię, że dostałem negatywną odpowiedź od pana Konrada Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Nie są. Wieczorem jak wróce to mogę wrzucić pare zdjęć. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Poszukałem na Allegro, zapytaj sprzedawców o wymiary w centrymetrach, rozmiar 6 jest duży (ja się mieszczę z zapasem), więc może i tobie będzie pasował: http://allegro.pl/cyfra-digital-rosyjska-nowa-i1837543749.html http://allegro.pl/bluza-spodnie-nowy-rosyjskie-lotnicze-dubok-i1837543751.html Sprzedawca powyżej to chyba gość, który wozi sprzęt zza Bugu, więc można go prosić o coś większego. http://allegro.pl/maskalat-bieriozka-zsrr-cccp-flora-i1851739844.html http://allegro.pl/uwaga-klmk-dwuczesciowe-rarytas-oryginal-m7-i1846144704.html Quote Link to post Share on other sites
Namelessone Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 OK napisałem wczoraj wiadomości do tych allegrowiczów, ale jak do tej pory odzewu 0. Czekam na odpowiedz Miwo i dziwię się, że to tak długo trwa. A zdjęcia możesz wrzucić gOmezz Quote Link to post Share on other sites
Kaszub Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Red-zone nie istnieje więc nie masz czego tam szukać :). Od Pani Julii dostaniesz białoruski nie rosyjski sprzęt, Szmel na 99,9% powinien Ci załatwić taki wymiar jaki chcesz i polecam zaglądnąć na komis rus-mil może akurat ktoś coś ma na większego chłopa Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 (edited) Red-zone nie istnieje więc nie masz czego tam szukać :) Oficjalne info z Red Zone: Miło nam poinformować wszystkich Klientów sklepu RedZone, że po przerwie sklep wznawia działalność.W ciągu najbliższych dni w sprzedaży pojawi się bogaty asortyment artykułów z oferty SPLAV i SPOSN (SSO). Zapraszamy do zakupów i do kontaktu. Edited October 8, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Helikon robi gacie w długości long - kupiłem swoje woodlandy i marpaty w militarialodz (mam 194cm wzrostu i są dobre) Quote Link to post Share on other sites
Militariamax Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 Warto szukać w dobrych i sprawdzonych sklepach z akcesoriami militarnymi,tam masz przecież największy wybór i centy bardzo atrakcyjne. Quote Link to post Share on other sites
ReNa Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 własnie ja też szukam munduru klata 135/145 - spodnie pas 125. Masakra coś znaleźć Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 (edited) własnie ja też szukam munduru klata 135/145 - spodnie pas 125. Masakra coś znaleźć w Krośnie w Demobilu nic nie mają? http://bundes.pl/ Całość we flecku dostaniesz za 250 zł. Co prawda na 125 w pasie będzie ciężko, bo największy rozmiar 20 jet chyba do 110-115,ale zdarzają się także rzeczy nad wymiarowe. Na wiosnę tam byłem i po części "dałem sobie wcisnąć" parkę w R.21 (195-205/120 nie wiem czy te 120 oznacza pas czy klatę) która jest na mnie nieco za duża (202 cm wzrostu). Czy też buty Haixa R.52 ;D Do sklepu o ponadwymiarowe rzeczy trzeba dzwonić i się pytać, w ofercie ich nie ma. Ewentualnie czasem na allegro wrzucą, ale tam są droższe niż na stronie czy na miejscu. Edited November 27, 2011 by Manis hagaloscen Quote Link to post Share on other sites
ReNa Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 w Krośnie w Demobilu nic nie mają? http://bundes.pl/ Całość we flecku dostaniesz za 250 zł. Co prawda na 125 w pasie będzie ciężko, bo największy rozmiar 20 jet chyba do 110-115,ale zdarzają się także rzeczy nad wymiarowe. Na wiosnę tam byłem i po części "dałem sobie wcisnąć" parkę w R.21 (195-205/120 nie wiem czy te 120 oznacza pas czy klatę) która jest na mnie nieco za duża (202 cm wzrostu). Czy też buty Haixa R.52 ;D Do sklepu o ponadwymiarowe rzeczy trzeba dzwonić i się pytać, w ofercie ich nie ma. Ewentualnie czasem na allegro wrzucą, ale tam są droższe niż na stronie czy na miejscu. Dzieki to rzut kamieniem odemnie i mimo grzebania w internecie nie znalazłem ich strony bede szukał nadal. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts