BoNi3k1985 Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 (edited) Szkoda że tak późno znalazłem ten temat. :( MATEKNO okantował mnie na 140zł za radio INTEK 4040. Moje dane otrzymał razem z przelewem. Przelew zrobiłem 23.11.2011. Jeżeli Jego oświadczenie jest prawdziwe: wszystkich poszkodowanych proszę o wpisaniu tutaj kwoty a najlepiej podanie od razu z danymi do zwrotu na pw. pieniążki zostaną zwrócone każdemu. to czekam do końca tygodnia na zwrot pieniędzy. Jak nie to również udam się na Policję. Tym razem podał się jako: 52 1020 2401 0000 0402 0318 2193 Mateusz *link usunięty* ul. *link usunięty* 14-100 Ostróda Tylko nr GG ma inny: 3910*link usunięty* Edited May 4, 2017 by -K2- Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 U mnie jak już pisałem 240 zł. PW poszło. Tak już osobiście to śmiem wątpić, że zobaczę te pieniądze :) Quote Link to post Share on other sites
BoNi3k1985 Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Własnie przeglądałem archiwum GG i zobaczyłem że pisały do mnie dwie osoby z obu numerów GG podanych w tym wątku przez VINCENT'a. Do tego w tym samym czasie. Ale po chwili jeden napisał że już nieaktualne. Jak dla mnie wygląda to tak, jakby siedziały w tym co najmniej 2 osoby... Quote Link to post Share on other sites
Bryan Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 (edited) Kto nie dał sprawy na Policje proponuję dać ja swoją dąłem więc tak czy siak będzie musiał oddać mi te pieniądze poprzez wyrok sądu więc tak musi oddać a na jego miejscu oddał bym pieniądze bo by miał jakieś okoliczności łagodzące moje PW również poszło do niego i czekam na odzew ale jakoś go tu nie widziałem więc czekamy panowie zawsze mamy jego adres i kto ma pod nosem można mu sprawić wizytę wraz z policja. Ja na komendę dostarczyłem takie coś jak: - Rozmowa z gg - Dane jego które mi podał oraz te prawdziwe które były tutaj na komisie udostępnione - Screan z mojego banku że przelew dostarczony jak i wysłany - Oraz link z jego profilem jak i tematy osób które oszukał Więc mając takie dowody on się nie wywinie bo to są mocne dowody. I radzę zróbcie to samo nie będziemy mieć litości za takie oszustwa. Pozdrawiam Bryan Edited December 5, 2011 by Bryan Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Człowieku, wiesz co to są znaki przestankowe? Mistrzu, to NIE JEST forum miłośników Pokemonów, tutaj pisze się zgodnie z zasadami języka polskiego! Quote Link to post Share on other sites
Dragunoff Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Dziś przyszło do mnie potwierdzenie z policji. Sprawa trafiła już do prokuratury. Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Jak tam, dostał ktoś zwrot kasy albo chociaż odpowiedź na PW? :P Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Grzyboo, serio na to liczysz? Musi się za to jego ojciec wziąć żeby coś z tego było. Quote Link to post Share on other sites
Bryan Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Ja nie dostałem odp żadnej więc teraz czekam na odp z prokuratury i po przez sąd będzie oddawać kasę i tyle, tak go to nie minie a ja do niego mam 42 km więc też się mogę tam przejechać i osobiście to załatwić ale to już nie będzie wtedy miła rozmowa. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Na razie cisza. Czekam jeszcze do piątku, wtedy może co najwyżej zadzwonię jeszcze do jego ojca i jeśli mnie przekona, że przelew zrobił, albo wkrótce zrobi to czekam maksymalnie do poniedziałku a potem jazda na policję bez względu na cokolwiek. I tak noszę się z tym zamiarem nawet jeśli zwróci mi pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
BoNi3k1985 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Ja również nie dostałem żadnej informacji, ani tym bardziej przelewu. Jak już pisałem wcześniej. Jak do końca tygodnia nie będzie kasy to idę na Policję. Quote Link to post Share on other sites
Bryan Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 BoNi3k1985 nie czekaj złóż sprawę na policję jeśli chcesz odzyskać pieniążki, ja dzwoniłem nawet do jego ojca i on nie wie nawet gdzie on jest on gdzieś wyjechał więc widzicie sami oszust gdzieś uciekł z naszymi pieniędzmi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 dzwoniłem nawet do jego ojca i on nie wie nawet gdzie on jest on gdzieś wyjechał Nie wierz w takie bajki. Mnie oszukano już tyle razy i ZA KAŻDYM RAZEM rodzice mówią właśnie to, co Ty napisałeś powyżej - pociechy nie ma w domu, nie wiadomo kiedy będzie. Dzwonisz na drugi dzień i okazuje się, że dziecko gdzieś wyjechało, może nawet nie wróci, bla bla bla. Ojciec go kryje i tyle, bo wie, że jak się sprawa rozwiąże, to i on za gnojka beknie. Quote Link to post Share on other sites
Bryan Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) No on i tak za niego beknie więc nie wiem po co go kryje robi też sobie większe kłopoty, a najlepiej panowie zbierzmy się wszyscy pojedźmy tam. A takie ściemnianie że syna w domu nie i nie wie kiedy wróci to mógł by se odpuścić tak czy siak będzie musiał się pojawić w sądzie a jak nie to oni sami po niego przyjadą i przyprowadzą wtedy w kajdanach a po przez wyrok sądu i tak pieniążki będą nam zwrócone więc nie wiem po co ta cała szopka z kryciem. Edited December 7, 2011 by Bryan Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Nie wiem, ogólnie dziwni ludzie. Matka niby zwróciła jednemu z nas pieniądze, ojciec też był w miarę pokorny i obiecał a teraz takie coś. Ale też mu nie wierze, jak nieobecność synka przeszkodzi mu w przelaniu pieniędzy? Idę z tym na policję w poniedziałek i tyle w temacie, już miałem to wcześniej zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Bryan Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Zobaczymy czy teraz dostaniemy my swoje pieniążki, no dziwni ludzie że się nie boją że będą mięć kłopoty przez niego no ale i tak będą musieli oddać pieniądze na mocy sądu i wyroku, bo w policji mi powiedzieli że w sądzie mam powiedzieć że chce zwrotu pieniędzy które on wziął. Quote Link to post Share on other sites
Dragunoff Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Mogę prosić na PW o numer do ojca Matekno? Też jestem zamieszany w tę sprawę... Quote Link to post Share on other sites
BoNi3k1985 Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 No to chyba pora przejść się na Policję. Zero odzewu ze strony MATEKNO (i tak nie liczyłem że się odezwie, ale zawsze jakaś nadzieja była). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Wiesz, mi Ugor (prowadzi pseudosklep Black Ops Market http://www.bomasg.sklepna5.pl/) pisze raz w miesiącu, że kasę już oddaje, już przelewa, a tego nie robi. ;) Gdyby nie kwota (40 zł) to bym na Policję dawno poszedł. Ale przy większych sumach - nie zastanawiajcie się, tylko zgłaszajcie. Quote Link to post Share on other sites
Bryan Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Jak u was panowie wyglądają sprawy z tym osobnikiem ?? albo czy już ktoś był w sądzie ?? w tej sprawie ?? Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 (edited) Wyślę Wam interesujące PW. Edited December 20, 2011 by Frontal Quote Link to post Share on other sites
Bryan Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 Jakie PW ?? mogę to prosić na swoje PW ?? Moja sprawa już trafiła do KMP w Zabrzu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Dragunoff Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Wyślę Wam interesujące PW. Ja też poproszę. I też wyślę Wam interesujące PW. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Zgłosił się do mnie sam Funkcjonariusz, wysłałem mu wszystkie informacje na temat mojej transakcji z matekno, zobaczymy co dalej. Ktoś ma jakieś świeższe newsy? Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Radziul zajebisty jesteś typ :) Wszystko miało być po cichu, a Ty walisz takie rzeczy na forum, ech :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts