uniwersal_qbis Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Witam!!! Ja i kilku ludzi z mego teamu chcemy kupić M4 od KING ARMS,G&P,G&G itp.Wszystko byśmy kupili gdyby nie ostrzeżenia moich kolegów.Według nich garebox V2 może pęknąć i to po 1-2 latach użytkowania(jestem fanem M4).I tu pytanie się nasuwa:Czy to wszystko jest prawda?Podobno też od wibracji plomby na GB pękają przez co nie uznają gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
ZeneQ_BS Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Wszystko potrafi rąbnąć, a V2 w szczególności. Z pękniętą plombą się nie spotkałem. Wszystko zależy jakiej batki będziesz używać i jak długo trzymać spust w trybie auto. Byłem świadkiem jak w stockowym G&G rąbnął szkielet po 2 strzelankach. Z V2 jest loteria, weź emkę KWA i będziesz miał spokój, nie spotkałem się żeby coś tam rąbnęło na stocku. Quote Link to post Share on other sites
uniwersal_qbis Posted November 29, 2011 Author Report Share Posted November 29, 2011 Wszystko potrafi rąbnąć, a V2 w szczególności. Z pękniętą plombą się nie spotkałem. Wszystko zależy jakiej batki będziesz używać i jak długo trzymać spust w trybie auto. Byłem świadkiem jak w stockowym G&G rąbnął szkielet po 2 strzelankach. Z V2 jest loteria, weź emkę KWA i będziesz miał spokój, nie spotkałem się żeby coś tam rąbnęło na stocku. A jak z M4 od KING ARMS? Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Każdy gb może pęknąć. U mnie v2 JG pękł a zaraz po nim v3 Cymy Na stocku nie powinno być problemu przez te 2 lata ale potem się sypie nie tylko szkielet, no ale to loteria tak jak napisał kolega u góry. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Nie King Arms > KA tylko KWA. EMki te mają bardzo wzmocnione gb i, z tego co o nich słyszałem, chodzą na auto z m150 na pokładzie więc spokojna głowa o nie. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 I w KWA mamy taki ładny pomarańczowy tłumik płomienia. :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Może być nawet różowy, ale za to dostajemy pancerny GB i dobre bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 No tłumiki od m4/m16 to najdroższa część całej repliki. Lepiej już kupić APS, bo tam ta część ma czarny kolor, przez co nie musimy wydawać tych pięciu złotych na takowy. I wtedy tylko GB wymienić i hula. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 W LMT KWA są czarne. KWA 2 generacji ma wzmocniony gearbox - jeśli porównacie go ze standardowym, w newralgicznym miejscu z przodu jest znacznie grubszy. Quote Link to post Share on other sites
ZeneQ_BS Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Teraz większość gearboxów ma to wzmocnienie z przodu. Jeżeli chodzi o King Arms, jak na razie byłem świadkiem 3 rąbnietych szkieletów tej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Loteria. U mnie v2 chińskie od AGMu lata aktualnie na 140 full auto, w dodatku przez 3 lata były tam sprężyny od 120 do 150. I nadal ma się dobrze. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Teraz większość gearboxów ma to wzmocnienie z przodu. Jeżeli chodzi o King Arms, jak na razie byłem świadkiem 3 rąbnietych szkieletów tej firmy. Chyba nie widziałeś standardowo wzmocnionej V2 a wzmocnienia KWA 2gen. Quote Link to post Share on other sites
ZeneQ_BS Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 (edited) Widziałem :) Podwójny schodek jest fajnym patentem, miejmy nadzieję, że posłuży to za wzór dla innych firm. ooo, np tu: http://wmasg.pl/pl/news/show/153406 Ale masz rację KicpA, żaden inny szkielet (jaki znam) nie posiada, aż tak wzmocnionego szkieletu gearboxa. Edited November 30, 2011 by ZeneQ_BS Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Dodam, że jeśli ktoś planuje strzelać się przy niskich temperaturach, to standardowy V2 jest bardzo narażony na awarię (chyba, że w środku jest sprężyna max 110). W zimie ciągle widzę, jak komuś pada szkielet w emce. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 A ja dodam że nie tylko v2, w zimę każdy szkielet stockowy jest narażony. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Można taki szkielet zbroić stalowymi listwami. Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Można, ale cudów bym się nie spodziewał. Metal podatny jest na rozciąganie i w efekcie końcowym szkielet będzie pod nim pękał, tyle że wzmocnienie będzie trzymać w kupie pęknięty szkielet. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Próbowałem kiedyś i efekty dokładnie takie jak pisze SK8, nie warto się męczyć nad tym. Quote Link to post Share on other sites
ziolo129 Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 (edited) Zrob z kwasowki. Marcinek na v2 i blacha z kwasowki jechal na m210 w barrett. Sam mam tak tylko na sp170 i 10k kulek bez uszkodzenia szkieletu Edited November 30, 2011 by ziolo129 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 white_pl dorabia wspomniane wyżej blachy ze stali kwasowej. Quote Link to post Share on other sites
uniwersal_qbis Posted November 30, 2011 Author Report Share Posted November 30, 2011 Dobra to wiem co kupić.Replika z gareboxem V2GX od KWA.Tylko co się bardziej opłaca?zależy mi na realizmie a nie chce gotowych replik od kwa słabo odwzorowanych orginał takich jak tu http://www.casg.pl/product-pol-991-Bezkonkurencyjne-KWA-USA-M16-BR-Gen2.html mogę jeszcze kupić inny korpus i inne risy,tłumik i tak dalej...ale to za drogie mogę kupić garebox i zacząć budować replikę od podstaw.replika zbudowana przeze mnie ale nie mam takich umiejętności i za drogie http://www.casg.pl/product-pol-1116-KWA-USA-KM4A1-Mech-Box-Complete-2GX-Wired-to-the-front.html Albo kupić dokładnie to i poprzerabiać kilka rzeczy.Wygląda fajnie a recenzja tej repliki jest w miarę przekonująca http://www.asg.com.pl/LMT_Defender_16_CQB_SR-16_ASGKWA,p,5572.php JAKIE ROZWIĄZANIE POLECACIE?jakie baterie były by najlepsze?czy te magazynki by pasowały? http://shop.ehobbyasia.com/magazines/aeg-std-magazines/magpul/magpul-pts-30rd-green-label-emag-for-m4-m16-aeg-black-10pcs.html Quote Link to post Share on other sites
ZeneQ_BS Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 To już zapraszam do tematu o tej replice. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Przekładanie gearboxa KWA nie jest takie proste z uwagi na jego grubość. Poczytaj o tym. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Grunt to dobre kulki. NA PJotach czy podobnych o zacinkę łatwo, a wtedy GB może zejść Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Grunt to dobre kulki. NA PJotach czy podobnych o zacinkę łatwo, a wtedy GB może zejść Zacinkę? Mówisz o zatkaniu się lufy przez kulki ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts