themrgrabol Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Ostatnio wraz z grupką kumpli wpadliśmy na pomysł, aby zacząć przygodę z ASG. Kupiliśmy shotguny za 50 zł (z str tanie militaria.pl) okulary ochronne i ruszyliśmy w las. Po 5 bitwach wrażenia niesamowite dlaczego nie wpadliśmy na to wcześniej ale do rzeczy . Jestem początkującym uczestnikiem forum i mam prośbę . Doradźcie mi jakąś broń tak do maximum 270 zł. Na stronie Militaria.pl narazie nie ma na stanie broni w tej cenie. Może znacie jakieś fajne i pewne stronki z bronią ASG. lub jakieś zaufane sklepy w obrębie Olsztyna. Z góry dziękuje za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) Ostatnio wraz z grupką kumpli wpadliśmy na pomysł, aby zacząć przygodę z ASG. Kupiliśmy shotguny za 50 zł (z str tanie militaria.pl) okulary ochronne i ruszyliśmy w las. Po 5 bitwach wrażenia niesamowite dlaczego nie wpadliśmy na to wcześniej ale do rzeczy . Jestem początkującym uczestnikiem forum i mam prośbę . Doradźcie mi jakąś broń tak do maximum 270 zł. Na stronie Militaria.pl narazie nie ma na stanie broni w tej cenie. Może znacie jakieś fajne i pewne stronki z bronią ASG. lub jakieś zaufane sklepy w obrębie Olsztyna. Z góry dziękuje za pomoc Jak dla Ciebie wrażenia ze strzelania z repliki sprężynowej , są niesamowite , to na elektryku będą o wiele większe - N A J T A Ń S Z Y dobry elektryk , z zaufanego sklepu https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028-172.html Edited December 7, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Dozbierasz 40 zł i masz porządnego elektryka, proszę https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028-172.html Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 A jakie macie okulary ( i czy w ogóle używacie ) ? Pamiętajcie , najpierw ochrona oczu , potem replika :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Perski, ubiegłeś mnie minimalnie :P A jak nie możesz dozbierać już tych 4 dyszek zawsze możesz polować na używkę :) Quote Link to post Share on other sites
themrgrabol Posted December 7, 2011 Author Report Share Posted December 7, 2011 Okulary mamy chyba za 27 zł po paru seriach z shotguna z odległości około metra nic im się nie stało narazie spisują się na medal jak na taką cenę Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 No to poczekaj aż spiszą się nie na medal i zostaniesz cyklopem. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) Panie Lesio - Pana teksty to tylko cytowac :icon_lol: Edited December 7, 2011 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Seriach? Z pompki? Niesamowite!!!!!!! Możesz przesłąć zdjęcia tego cuda. Okularków znaczy, bo może się okazać że na spotkanie z kulką wystrzeloną z elektrcznej Cymy może zakończyć ich medalowe życie. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Jeżeli przerzucacie się na elektryki, to doinwestuj w atestowane gogle/okulary. Jeżeli wszyscy macie na razie jedynie doświadczenia ze strzelania się z "pompek", to pomyślcie też o ochronie na zęby. Unikniecie wizyty u dentysty. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Na allegro u użytkownika zielonapantera można dorwać kontraktowe ESSy za paredziesiąt złoty. Quote Link to post Share on other sites
internauta84 Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Co do okularów to tanie i dobre ma Peltor(z tego co pamiętam trzy kolory do wyboru). Do 270zł wybrałbym jakąś Cyme, choćby na początek 028 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Umm, tak, a w którym sklepie masz CM.028 za 270zł, kolego? :dry: Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Niech kupią nóweczki Cymki 0.28 albo jakieś używki cymy 0.31 na allegro chodzą po 260 zł. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Osobiście bym sobie kupił fajną sprężynkę. Czytaj dobrą strzelbę ( bo nie wiem jaką kolega ma teraz ) - np. od AGMu która ma zasięg porównywalny, jak nie większy niż większość stockowych chińczyków. Zainwestować w jakiś mundur i kamizelkę a w międzyczasie zbierać na AEGa. Aaaa, i niech nawet przez myśl nie przejdzie kupowanie "snajperki" za 250zł. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Przy czym shotgunów AGMu obecnie nie ma. Jedyna sensowna alternatywa to M58 od DE, ale w jego przypadku jest problem z dostępnością magazynków. Lepiej więc wg mnie nieco dołożyć i szarpnąć się na nówkę CM.028. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Zasięg zasięgiem ale brak ognia ciągłego to istotna wada. Dlatego większość używa elektryków. Na start coś z Cymy - 028, 031 lub 037 (strzelają tak samo). Polecam okulary SPECS na Allegro za ok. 15 zł - są balistyczne. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Ja polecę 0.37, bo kosztuje 300zł, a w niektórych modelach zandziesz GB z nowszej CYMY, czyli ten z 0.45, 0.40 i 0.48. Ogólnie to jest tak, że różne tam części siedzą, ale zazwyczaj lepsze niż w tej 0.28 jeśli już są inne. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 (edited) Ja polecę 0.37, bo kosztuje 300zł, a w niektórych modelach zandziesz GB z nowszej CYMY, czyli ten z 0.45, 0.40 i 0.48. Pierwsze słysze ... :icon_eek2: :bialaflaga: Edited December 8, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Gdybym ja miał na wydatek 270zł to w ogóle nie pakowałbym się w elektryka. Zaczął bym od broni bocznej i kupił jakąś gazówkę, a dopiero pózniej gdy nazbierałbym coś ok. 800-900zł porozglądałbym się za używką repliki M16/M4 G&P. Wydatek 315zł na np. Cm 0.28 jest dla mnie bezsensowny. (Przepraszam tutaj wszystkich użytkowników 0.28) Wiadomo, że jest coś takiego jak zrażenie się do ASG i wydane ok. 800zł pójdą w piach tylko dlatego, że nam już się nie chce chodzić na strzelanki, ale to jest ryzyko które moim zdaniem jest warte podjęcia. Nie rozumiem jak można zrazić się do ASG !! :) Pozdrawiam, R. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 A jaki sens ma pchanie się w gaziaka z taką kasą? Nie dość że tez będzie miał kasą na kupianego gaziaka stti to jeszcze będzie musiał na gaz wydawać. A tak poczeka dozbiera i coś sensownego kupi. A jak chcesz coś doradzić to przemyśl to, bo potem wychodzą takie pierdoły jak piszesz. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Ja polecę 0.37, bo kosztuje 300zł, a w niektórych modelach zandziesz GB z nowszej CYMY, czyli ten z 0.45, 0.40 i 0.48. Ogólnie to jest tak, że różne tam części siedzą, ale zazwyczaj lepsze niż w tej 0.28 jeśli już są inne. Czy masz jakieś źródła potwierdzające twoją tezę ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Ja polecę 0.37, bo kosztuje 300zł, a w niektórych modelach zandziesz GB z nowszej CYMY, czyli ten z 0.45, 0.40 i 0.48. Ogólnie to jest tak, że różne tam części siedzą, ale zazwyczaj lepsze niż w tej 0.28 jeśli już są inne. No no, tak jest... Czasem też zamiast instrukcji wrzucają banknot stu dolarowy, więc i tak się opłaca. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 A jaki sens ma pchanie się w gaziaka z taką kasą? Nie dość że tez będzie miał kasą na kupianego gaziaka stti to jeszcze będzie musiał na gaz wydawać. A tak poczeka dozbiera i coś sensownego kupi. A jak chcesz coś doradzić to przemyśl to, bo potem wychodzą takie pierdoły jak piszesz. Boże, typie... Taki ma przedział cenowy no to doradziłem mu replikę boczną.. dopiero pózniej mógłby zacząć zbierać na replikę podstawową. Pierdoły to piszesz ty wypominając wszystkim nowym użytkownikom duperele w postach jakie napisali. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Dobrze, To wytłumacz sens startowania w asg z pistoletem. Ja akurat staram się żeby zielony startował z czymś pozwalającym mu na w miarę równorzędną zabawę. Jakie będzie miał szanse z gaziakiem przeciw elektrykom. Zresztą jak jesteś taki doradca to czy choć pomyślałeś nad jakąś alternatywą zamiast tej 028 o której chłopak pisze. Bo pistolet nią nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts