mg34 Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Na gunfire.pl pojawił się nowy chiński M-24 : http://gunfire.pl/product-pol-1152196515-Replika-karabinu-snajperskiego-S24-Czarny.html Ciekawe czy będzie ona w jakimś "ludzkim" standardzie czy znów będzie to chiński mix jak snow wolf ? Jako że jest to replika zupełnie nowa , zapewne trochę poczekamy na opinie użytkowników :) Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 (edited) Na tą chwilę mogę powiedzieć, że chyba jest to taki sam mix jak snow wolf (sądząc po komorze hu). Listewka do regulacji hop up'a jest zaczerpnięta z systemu HU VSR (widać ją po lewej stronie łoża/lufy). Co oni się tak na to wszyscy uparli... Edited December 9, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Jakby nie patrzeć vsr'kowa komora jest dobra, zaryzykuje stwierdzenie że najlepsza, tylko szkoda że w większości spaprali sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Uparli się bo komora HU VSR jest najlepszą jaką można dorwać. Ale SW miał z nią wspólną tylko metodę regulacji, nic ponadto. Bliżej jej do komory z APS96 maruzena. Sama replika trąca mi SW. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 http://sniperairsoft.foroactivo.com/t6833-unboxing-m24-ak Jest ktoś w stanie na podstawie treści z linka napisać w jakimś ludzkim języku coś konkretnego o tej replice? Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Google translator - hiszpański na polski. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 (edited) Wcale nie znając hiszpańskiego: -Średnica cylindra taka sama jak w vsr. inny montaż rączki -W środku fajny tłok + prowadnica łożyskowana 7mm -Sprężyna 11mm -Fajny zestaw spustu jak ZT ale bardziej jak VT (cyt. bardzo wytrzymały i z dobrych materiałów) wygląda jakby tam coś ze stali było nawet! -HU z vsrki ale z mniejszą średnicą. (czyli) -Pasują lufy i gumy z vsr. -Dziwna głowica cylindra (długa dysza gwint jakiś taki dziwny) Jak ktoś widział parę sprężyniaków dopisze sobie własne wnioski ze zdjęć... EDIT: google translator często się wysypuje ;) Edited January 3, 2013 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Eee, cylinder jest niestandardowy, czyli już po ptokach. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 No ale co za problem cylinder od vsrki z rączką? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 No w sumie... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Co to jest VT? Ja tami widzę hybrydę spustu od M24 CA i ZT. Listwa ta wewnątrz niego na której jest łozysko trąca mi znalem z wyglądu. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 V-Trigger tj. ZT od PDI, cośtam się błyszczy ładnie jak stal ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Lol, ZT od PDI to najgorszy złom. To jedynie się cieszyć, że to nie jest kopia PDI. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 No już nie przesadzaj, nie jest taki zły, jest wytrzymały, działa, i spełnia swoje zadanie - spuszcza ;p Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 No tak, spuszcza. Na m170 spuszcza jak przywalisz w niego młotkiem, jak ten złom od G&H mniej wiecej :D. Nie przesadzam. Niech ręka boska chroni przed kupieniem triggera PDI. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 No ja używałem palca do strzelania, przy M190 LL i jakoś nie potrzebowałem młotka, chodzi lekko twardziej od LL, ale nie jest to niebo a ziemia, nie trzeba "używać młotka". Quote Link to post Share on other sites
Piątas Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Słuchajcie, stoję właśnie przed zakupem tej repliki, i czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć conieco. A dokładnie czy da się tą repliką przekroczyć barierę 500fps (oczywiście mam na myśli tuning). A jeśli tak to czy w Polsce są dostępne do tego części. Jestem wielkim fanem M24, a nie stać mnie na CA. Słyszałem conieco, że ta replika od A&K jest lepsza od Snow Wolfa. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy warto go kupić, lub czy jest to totalny złom. Dzięki za jakąkolwiek pomoc :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Masz tam temat po hiszpańsku (google translate), przeczytaj i będziesz wiedział... Quote Link to post Share on other sites
MrSer Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Z opisu na stronie do której link znajduje się powyżej wynika że karabin S24 od A&K nie jest zły . Powiedział bym bardziej jest dosyć niezłym wyborem jak dla snajpera z mniejszą ilością pieniędzy . "Myślę że z niego dało by się wyciągnąć to 515-550 fps" (cytat po Polskiemu) .A na yt ludzie mówią że replika jest solidnie wykonana . Więc pozostaje kupić i wyłożyć jeszcze "miedź" na tuning ;) Pozdrawiam serdecznie ! Quote Link to post Share on other sites
Igu43 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Mam pytanie, jak włożę w nią sprężynę m150 to ile będzie miała ok fps I zasięgu przy prec lufie i nowej gumce i czy wtedy będę musiał wymieniać resztę bebechów tj, spust, cylinder, prowadnicę, itp.? Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 ja tam mam rozkminę, bo pewien koleś chce wymienić się - jego M24 od A&K za mojego Colta 1911 od WE... co o tym myślicie? ;> Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Przeczytaj temat jeszcze raz i zrozumiesz, że karabin snajperski będzie ciężko z tego zrobić. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Przeczytałem temat już wcześniej, ale jedna strona to dla mnie troszkę za mało ;) Quote Link to post Share on other sites
vincenzo Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 (edited) Sorry za OT, możecie mnie nagrodzić srebrną łopatą :) Powiedzcie mi, czy w tej replice da się rozkręcić cylinder by wsadzić springa 140? lufa od AEGa nada się czy trzeba powydziwiać? Edited April 20, 2014 by vincenzo Quote Link to post Share on other sites
RangerPL Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Wznowię trochę temat. To w końcu jakakolwiek komora pasuje do tej repliki? Niby to to VSR ale inna średnica więc nie będzie pasowało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts