mutant100 Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Otóż planuję kupić replikę do ok 700-750 zł. Przeglądałem troche tematów na temat tych raplik i szczerze zdania są podzielone. Czy moglibyście doradzić mi którą wybrać? Za odpowiedzie wielkie dzieki :) Linki: Scar AGM: http://gunfire.pl/product-pol-1152192294-AGM-055B.html Scar Boyi: http://gunfire.pl/product-pol-1152191234-Replika-karabinu-automatycznego-SC-01-BLACK.html XM8 SRC: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/xr-8-gen-iii-black-src.html Cymka 0.48s: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-048s.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 SCAR AGM nieprodukowany, SCAR BOYI do dupy, XM8 nie znam, CM.048s do dupy z zewnątrz, w środku bije na łeb każdą replikę w tym przedziale cenowym. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 (edited) Co do XM8, to się nim kiedyś interesowałem i po poszukiwaniach, jakoś nie miał zbyt szałowych opinii. Głównie średnie lub też kiepskie (jakoś wykonania elementów zewnętrznych - spasowanie). Edit: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/27417-xm8-src/page__hl__xm8 - temat o nim. Edited December 12, 2011 by SterylizatorPL Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted December 12, 2011 Author Report Share Posted December 12, 2011 (edited) Czyli najlepszą opcją w tym przedziale cenowym to raczej Cymka? No faktycznie miałem nadzieję że scar będzie git, bo i ma szyny, wiec mozna by było go ciekawie napakować. A niestety w cymie takiej fantazji nie będzie ;) A może za tą kaske znalazł bym coś ciekawszego? Jeśli macie jakieś propozycje to dawać Edited December 12, 2011 by mutant100 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Do Cymy możesz tak samo dokupić szyny - zamiast frontu, na pokrywę zamka, montaż boczny itp. Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted December 12, 2011 Author Report Share Posted December 12, 2011 ok. A kałach czemu z zewnątrz do dupy? Na zdjęciach speshopu wyglada całkiem nieźle. Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 http://www.asg.com.pl/LMT_Defender_Patrol_Carbine_M4_Commando_ASGKWA,p,5236.php Wprawdzie na zamówienie ale jest to markowa replika z pancernym gb. A tu recka: http://ersoftkk.blogspot.com/2011/11/kwa-kwa-kwaczek-kaczka.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Jeśli nie masz jakichś wymagań co do zgodności z oryginałem i użytymi materiałami, to jest z zewnątrz ok. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Z tych czterech to ten kałach będzie najlepszy, jednak brałbym wersję z pełną kolbą, bo te składane na dół bardzo często ulegają jakimś uszkodzeniom. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Z tych czterech to ten kałach będzie najlepszy, jednak brałbym wersję z pełną kolbą, bo te składane na dół bardzo często ulegają jakimś uszkodzeniom. Ke? Chyba ktoś coś zmyśla. Akurat w CM.048 lepiej wziąć wersję S - ona ma zatrzask kolby ze stali. A wersje z kolbą stałą mają obsadę kolby ze znalu. Więc - nie podpowiadaj innym, jeśli nie jesteś pewien. ;) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 (edited) Wersja ze stała kolbą jest za to lepiej wyważona. Cyma jest dobrą repliką z niezawodnym gearboxem. Zastanów się też nad AK Boyi, zwłaszcza z serii stalowej oznaczonej S. Edited December 12, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Wersja ze stała kolbą jest za to lepiej wyważona. Tak jest. Chyba, że ktoś biega z AKMS "na taliba", ze złożoną kolbą, jak ja, wtedy wyważenie jest jeszcze lepsze :D Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Miałem okazje strzelać ostatnio z Bojca AKMS i mam mieszane uczucia. Fakt, wyglada świetnie i ma tez niezłe osiągi, ale... ta kolba jest pieruńsko niewygodna :/ Z pól minuty się z tym szarpalem żeby jako-tako leżała. Mocna jest i bardzo sztywna, z tym nie ma wątpliwości, jednak złożyć się z tego, to istna męczarnia. Nie wiem jak cyma wyglada w tej kwestii. Jeśli masz możliwość, to w swoim środowisku pomacaj i porównaj, a potem zdecyduj. Jeśli chcesz Scara, to jak dla mnie tylko VFC :) Cudo! Tylko Ci niestety nie starczy pieniazkow. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Miałem okazje strzelać ostatnio z Bojca AKMS i mam mieszane uczucia. Fakt, wyglada świetnie i ma tez niezłe osiągi, ale... ta kolba jest pieruńsko niewygodna :/ Z pól minuty się z tym szarpalem żeby jako-tako leżała. Mocna jest i bardzo sztywna, z tym nie ma wątpliwości, jednak złożyć się z tego, to istna męczarnia. Nie wiem jak cyma wyglada w tej kwestii. Jeśli masz możliwość, to w swoim środowisku pomacaj i porównaj, a potem zdecyduj. Jeśli chcesz Scara, to jak dla mnie tylko VFC :) Cudo! Tylko Ci niestety nie starczy pieniazkow. Myślę, że to już wina radzieckiej myśli , a chińczyk za wiele poprawić by nie mógł :P A jak komuś niewygodnie, to czasem mam gumowe nakładki na kolby AKM/AKMS - polecam. :P Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted December 13, 2011 Author Report Share Posted December 13, 2011 Dzieki chlopaki za pomoc ;) tylko powiem wam kurde ze ten scar boyi naprawde sprawia wrazenie fajnej repliki. kumpel z druzyny ja ma i strzela tez calkiem niezle. moze podpowiecie mi cos odnosnie tej repliki? od razu mowie ze na vfc mnie nie stac ;D i sorki za brak polskich znakow bo z telefonu pisalem posta.;) Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Przeczytaj sobie temat o tej replice i wszystkiego się dowiesz. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Dzieki chlopaki za pomoc ;) tylko powiem wam kurde ze ten scar boyi naprawde sprawia wrazenie fajnej repliki. kumpel z druzyny ja ma i strzela tez calkiem niezle. moze podpowiecie mi cos odnosnie tej repliki? od razu mowie ze na vfc mnie nie stac ;D i sorki za brak polskich znakow bo z telefonu pisalem posta.;) To po co nam dupę zawracasz, skoro chcesz wziąć SCARa od początku? Widzisz, różnica jest taka, że u Ciebie ma go Twój kumpel, a u mnie mam go ja, moja "kumpela" i jeszcze kilku znajomych. I nie narzeka na niego tylko dziewczyna. Czemu? Bo "i tak jest śliczny w tym kolorku". A cała reszta najchętniej by go siekierą porąbała, bo strzela na poziomie cm.028. Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted December 13, 2011 Author Report Share Posted December 13, 2011 Lesio wyluzuj, tylko pytałem nie ma się co spinać... Quote Link to post Share on other sites
zovlad Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Że tak wtrące. Miałem tego scara i używałem jakiś czas też CM28. Scar strzelał zdecydowanie lepiej, natomiast CM28 jeszcze działa, AGM już nie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 SCARy AGM są w miarę ok, to Boyi są naprawdę do dupy. Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Lesio to teraz pytanie. Czy SCAR BOYI nada się do kupienia i zrobienia go pod CQB? Tzn. Moc na poziomie 300FPS max i w miarę duża szybkostrzelność. Zależy mi również na dużej ilości szyn RIS. Do lasu mam kałacha ze stajni CA(od dwóch lat bez awarii na 480FPS) także mi to w zupełności wystarcza i potrzebuje coś do budynku, a SCAR mi się najbardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 W sumie nie do mnie pytanie ale odpowiem :) Z chinolami jest zawsze loteria. Albo bedzie dzialalo wieki, albo walnie po tygodniu. Lubisz ryzykowac - kupujesz Scara od Boyi'a, nie lubisz - nie kupujesz. P.S. Arend, nie maluj mi posta na czerwono za brak Polskich znakow :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Akurat 300 FPS i fajny silniczek + odpowiednie zębatki, przy tym dobra gumka, doszczelnienie i boyi będzie działał sprawnie. 300 FPS to nie jest żadne obciążenie. Tu masz, jak Paulina swojego do budynków zrobiła: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts