Jaszcząb Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Wkrótce zamierzam kupić preckę do mojej M16 KWA. Z tego co wiem stockowa lufa jest niezłej jakości, więc celuję raczej tylko w Promyka i KM - Head. Z tego co wiem: 1. Prometheus - najwyższa jakość i precyzja, jednak ze względu na wąską średnicę (6.03 mm) ma tendencję do zacinek. 2. KM - Head - niewiele gorszy od poprzednika przez większą średnicę (6.04 mm) - jednocześnie ma mniejsze skłonności do zacinek. No więc: 1. Czy na Promyku można jechać na kulkach Guarder bądź na G&G? Czy wymagane są jeszcze lepsze? 2. Czy różnica między lufami jest zauważalna? Czy znikoma? Z jednej strony chciałbym mieć celną replikę, ale jak pomyślę, że na akcji ta mi się parę razy zatnie... to dla tego myślę też nad KM - Head'em. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Aktualnie nie znam lepszych kulek niż G&G w normalnej cenie i lżejszej wadze. Nigdy nie miałem zacinek na G&G 0.25/0.28/0.30. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 (edited) Wg mnie kulki king arms wygrywają.Takie moje skromne zdanie.Brązowe g&g schodziły mi jak cholera.Wtedy było głośno o jakiejś wadliwej serii kulek,a king armsy lataly jak po sznurku :) mowa o 0.28 na stockowej lufie kwa usa :) A i jeszcze tak na boku. Jakbyś kiedyś kupował pmagi(ekonomiczne) to nie używaj kulek guardera.U nas w teamie w każdym z 12 magów się zacinały(mowa również o 0.28) Edited December 26, 2011 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 King Armsy to to samo, co mad bulle, jeśli dobrze pamiętam. Nie polecam. A o G&G mówię białych. Kolorowe zawsze były gorsze. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Po wadliwej serii 0,28 G&G kupiłem King Armsy, wywaliłem 4 paczki i latały lepiej nawet od "starych dobrych" G&G. Testowane na różnych giwerach, preckach promyka i stockach. Quote Link to post Share on other sites
DT_Kuba Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Jedyna zacinka, jaką pamiętam - w swojej długiej myślę karierze airsoftowej - miała miejsce, podczas użytkowania lufy km-head (no ale nie oszukujmy się, jechałem na kiepskich kulkach i ogólnie sporo pyłu wokół było). Później miałem trzy promyki, madbulla i znów km-heada. I powiem, że moim zdaniem - przy szturmówce szczególnie - lufy te są porównywalne osiągami. Przy km-headzie raz fabrycznie miałem skopany wlot lufy - wymagał przeszlifowania, więc w ramach focha wziąłbym promyka. Tobie natomiast radzę, żebyś wziął to, co tańsze. Zostanie na dobrą gumkę HU ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted December 27, 2011 Author Report Share Posted December 27, 2011 Z tego co piszecie widzę, że promyk lepszy, w dodatku tańszy. Rozumiem że przy dobrych kulkach nawet na Prometheusie można strzelać seriami? Może być nawet w karabinie wsparcia, pod warunkiem używania dobrych kulek? A jak z Guarderami? Dadzą radę w w/w lufie, czy będą się ciąć? Quote Link to post Share on other sites
DT_Kuba Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Guarder, pestki, gunfire, g&g, madbull - takich używałem (kolejność przypadkowa) i z każdych dało się strzelać bez zacięć. Pojedyńczo i seriami. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Na KA czasami zdarza się, że mniej FPS jest. Mierzyłem w tym samym czasie 0,20 KA G&G i Rockets'y. Na KA było około 15fps mniej, nie wiem czemu. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Nawet GunFire'ery nie zacinały mi sie w KM HEADdzie. Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Mam KM Heada u siebie w śwince i jadę na Guarderach. Nigdy nie miałem zacinki, a skupienie jest bardzo w porządku. Ba, wszak jak głosi napis na pudełku- "High Orecision Grade" ^^ Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted December 28, 2011 Author Report Share Posted December 28, 2011 Ok, więc zbieram na promyka. A czy wymienione przez jednego z poprzedników Pestki nie będą się ciąć w Prometheusie? Miał ktoś z nimi niemiłe doświadczenia? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Niech mnie ktoś oświeci - jaki sens jest wydawać ~250zł na naprawdę dobrą lufę, a potem strzelać z niej najgorszym możliwym kompozytem? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Ja pisałem o kulkach od GunFire, ponieważ wysypałem już wszystkie g&g które aktualnie posiadałem. Skupienie na nich jest dziadowskie, kiedy stosowałem kulki zamiennie (g&g i GF) miałem wrażenie, że używam dwóch innych replik. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Zaryzykuję stwierdzenie, że najważniejsze są dobre kule a potem dobra lufa. Słabe kule po prostu zawsze będą lecieć słabo, nawet wystrzelone z najlepszej lufy, a przynajmniej wyraźnie słabiej niż dobre kule wystrzelone z dobrej lufy. Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> I klasa -> Opisy i informacje" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Upgrade i tuning". Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Sądzę, że wiciok zakończył temat. Co za sens jest kupować ekstra lufę za 200-250pln, a sypać groch zamiast kulek... Lepszy efekt będzie podczas strzelania porządnymi kulkami na stockowej lufie. A jeżeli stać nas na lufę klasy Promka czy KmH to stać również na kulki G&G. Koniec i kropka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts