petarda Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Witam Czy miał ktoś do czynienia z taką lufą koloru (orange) precyzyjną bądź nie precyzyjną. Dla porównania obok leży stok ICSa ( kolor miedzi) Nie mam akutalnie możliwości zmierzenia jej średnicy tak więc identyfikacji nie będzie taka łatwa. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Przepraszam za jakość zdjęć. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 to po prawej to miedź? :D to raczej jakiś stock, CA np. ma nieraz stockowe lufy niebieskie. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Nie wiem o co chodzi, jedna ma być orange w a druga w kolorze miedzi. Tymczasem jedna jest zwyczajnie szaro-bura (jak stock w ICSie ale nie koniecznie) a druga jakaś żółta. Link to post Share on other sites
Padaka Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 (edited) Ta jedna nawet odcieniem przypomina JBU 6.01 (ten plastelinowy szary) - ale wtedy miał by na niej oznaczenia :) ps jak na JBU za słaby frez na końcu lufy Edited January 3, 2012 by Padaka Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 kolor podobny tez do KMH. Ale nie sądzę, żeby to było to. Link to post Share on other sites
slepy Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Kolega się pyta o lufę w kolorze żółtym. A ta druga to miedziany stock, przyglądnijcie się trochę. Osobiście się z taką lufą nie spotkałem, nie licz że to jakaś precka jest. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Kolega się pyta o lufę w kolorze żółtym. A ta druga to miedziany stock, przyglądnijcie się trochę. Osobiście się z taką lufą nie spotkałem, nie licz że to jakaś precka jest. Wydaje mi się, że dobry nick wybrałeś. :P Gdzie Ty tam widzisz żółty i miedziany? :D Link to post Share on other sites
Dread Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Pomijając fakt, że kolor "orange" nazywało się zawsze pomarańczowy. Swoją drogą prawdziwy facet rozróżnia cztery kolory - czarny, biały, fajny i pedalski. Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 (edited) To ta z prawej jest fajna, ta z lewej pedalska;p Edited January 4, 2012 by Jey85 Link to post Share on other sites
echelon_ Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Czytam i nie wiem którą lufę mamy zidentyfikować :D Jak tę miedzianą to niemalże identyczną miałem w G36C od JG. Link to post Share on other sites
Hannon Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Tą po lewej Panowie macie zidentyfikować. :P Po prawej jest stockowa ICS, o szarym, stalowym odcieniu. Na zdjęciu wyszła niespecjalnie szczęśliwie ale to ICS. :) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Tą po lewej Panowie macie zidentyfikować. :P Po prawej jest stockowa ICS, o szarym, stalowym odcieniu. Na zdjęciu wyszła niespecjalnie szczęśliwie ale to ICS. :) 'Auotr tematu pisze, że po prawej ma kolor miedzi. Albo ja nie umiem czytać. :P Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Ja widzę dwa zdjęcia gdzie lufy są raz ułożone tak a raz na odwrót :D. Link to post Share on other sites
petarda Posted January 4, 2012 Author Report Share Posted January 4, 2012 Panowie czepiacie się że napisałem kolor miedzi chodzi mi identyfikację lufy o żółtej lub pomarańczowej bo kolor zależy od światła Link to post Share on other sites
Zambezi Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 To jest jakieś anodowane alu, nie? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Mi to trąca ICSem zwykłym. ICS dawniej dawał różne kolorowe lufki, na pewno między innymi w takim kolorze. Nie jest to anodowane, lufy aluminiowej nie można anodowac bo anodowanie nie daje gładkiej powierzchni tylko bardziej chropowatą. Link to post Share on other sites
Zambezi Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 (edited) Anodowanie daje powierzchnię jaką chcesz (w zależności od rodzaju stopu jaki się użyje jak i od samego procesu). Oczywiście, powstają mikropory dzięki którym da się barwić potem. Nie trzeba anodować środka od razu. Choć można, daje to twardszą powierzchnię co przy aluminiowej lufie może być przydatne ;). Ale to szczegół, lufa nie musi być aluminiowa od razu ;) Już nie będę dawać zdjęcia, lecz link, porowatość wygląda tak: http://gregers.republika.pl/obrazki/surface_micro.jpg Edited January 4, 2012 by Zambezi Link to post Share on other sites
bamper12 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 'Auotr tematu pisze, że po prawej ma kolor miedzi. Albo ja nie umiem czytać. :P Ja się nigdzie nie doczytałem, żeby autor pisał... PRAWO, bądź LEWO.... Pzdr. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 No o tym Zambezi mówię. Chcesz mieć coś takiego w lufie? Bo ja nie. Chropowata nie oznacza, że jest jak papier ścierny. Link to post Share on other sites
Zambezi Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 (edited) To jest jakiś stock zapewne, nie musi być precyzyjna ino ładna... ;) Poza tym, anodować od środka nie trzeba. Wystarczy zatkać lufę np mosiężnymi zatyczkami i się nie poanoduje.. Edited January 4, 2012 by Zambezi Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Ja stawiam na stock ICSa. Widywałem takie. Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Swoją drogą prawdziwy facet rozróżnia cztery kolory - czarny, biały, fajny i pedalski. Nie mogłem się powstrzymać! Prawdziwy mężczyzna rozróżnia trzy kolory - fajny, pedalski i ch**wy :icon_razz2: A ja Wam powiem, że kupiłem bratu na allegro jedną z tych gównianych elektrycznych replik co cena nie przekracza 150zł ... oczywiście się rozpadł, a ja dobrałem się do środka. Lufka była w kolorze trochę jaśniejszym niż na fotce. Choć wątpię, aby to była lufka z AirSzitGuns :icon_razz2: Pozdro :) Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Ja widzę dwa zdjęcia gdzie lufy są raz ułożone tak a raz na odwrót :D. I właśnie to czyni ten temat ciekawym. No i nie dyskryminujemy daltonistów, bo każdy jednakowo nie wie o co chodzi i każdy może coś napisać ;D Link to post Share on other sites
petarda Posted January 4, 2012 Author Report Share Posted January 4, 2012 Temat do zamknięcia problem rozwiązany to lufa ICSa jeśli ktoś na przyszłość był by ciekawy. Link to post Share on other sites
Recommended Posts