Lolstrike Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Witam, posiadam tę replikę http://gunfire.pl/product-pol-1152193312-JG1338.html i mam pytanie, która precka i gumka hop-up będą do niej najlepsze? Oraz czy wymiana dystansera ma wpływ na celność/zasięg? Jeżeli tak, to który polecacie? Link to post Share on other sites
OFF Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Lufa guardera 6.02 (średnica) ,albo jak masz więcej kasy to Prometheusa,gumka guardera przeźroczysta (dystanser w zestawie jest). Ogólnie to o Gietkach JG masz odpowiedni temat,radziłbym tam jeszcze zajrzeć. Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Najlepszy to będzie Prometheus albo KM Head, ale nie wiem, czy cię stać. :wink: Dobre i tanie są lufy Ultimate. I używaj dobrych kulek, poczujesz zadziwiającą poprawę nawet mając chińską lufę. Link to post Share on other sites
hokager Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 -Gumka Hop-up G&G (Zielona) -Lufa precyzyjna Systema 6.03 -Akumulator Lipo 7.4 v 20 C -Kulki Guarder 0.25g Zazwyczaj dystanser jest w zestawie z gumką,więc nie ma sensu go kupować osobno. Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Lufa guarder 6.02 , gumka g&g zielona ( dystanser w komplecie ) . Jak na początek to wystarczy . Link to post Share on other sites
Lolstrike Posted January 17, 2012 Author Report Share Posted January 17, 2012 Czy ta lufa http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_374&products_id=6459&name=Guarder_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.02_-_590mm_-_PSG-1 będzie pasować? Link to post Share on other sites
Suchy20Mech Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Miałem dawac trzy ostrzezenia , ale tego co kolega "napisał" zdzierżyć nie mogłem. Wobec tego to jest ostrzeżenie pierwsze i ostatnie. Arend Edited January 17, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Podstawowe pytanie, jaki masz cylinder, pewnie ten z otworem, i jaką masz teraz długość lufy?, w/g linka 24cm ale już moja gieta w wersji C miała preckę 26cm. Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Autorze, na twoje pytania padły dziesiątki pytań. Poszukaj. A ta lufa ma prawie 60 cm... Link to post Share on other sites
Arius Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 -Lufa precyzyjna Systema 6.03 Od kiedy Systema ma 6.03? Co do lufy to z tak krótkich nic nie polecę, ale możesz zmierzyć tłumik i dodatkowo z nim umieścić lufę - tylko będziesz musiał liczyć się z tym, że możesz ja uszkodzić zdejmując tłumik choćby to podłączania baterii. Jeśli masz identyczną długość tłumika jak ja mam w swoim GFC to rozsądnie będzie 363mm poszukać lufy. Nie mniej jednak ja bym odradzał takie zakupy. Ponoć długość nie ma, aż tak wielkiego znaczenia, lepiej krótsza ale lepszej firmy. Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Arius - sam sobie przeczysz. Najpierw piszesz o zbyt krótkiej lufie, a potem, że długość nie ma znaczenia (bo nie ma). Link to post Share on other sites
Arius Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 (edited) No, ale gościu wyskoczył z 590mm i kto wie, może kwestia ego i kompleksów - you never knows, może potrzeba jest komuś zaimponować ;) To jeszcze aby post miał ręce i nogi. Jak masz kasę http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=442 Jeśli nie aż tyle to http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=610 Edited January 18, 2012 by Arius Link to post Share on other sites
Lolstrike Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 Jako że nie chcę zakładać nowego tematu to odświeże ten. Czy jeżeli chciałbym wymienić sprężynę na SP120/SP110 to czy oprócz akumulatora muszę wymienić coś jeszcze? Chodzi mi głównie o wytrzymałość stockowego GB, czy poprostu nowa sprężyna może coś "nadwyrężyć". Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Autorze, na twoje pytania padły dziesiątki pytań. Poszukaj. A ta lufa ma prawie 60 cm... Czy to zdanie ma do końca sens ?? :D Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Jako że nie chcę zakładać nowego tematu to odświeże ten. Czy jeżeli chciałbym wymienić sprężynę na SP120/SP110 to czy oprócz akumulatora muszę wymienić coś jeszcze? Chodzi mi głównie o wytrzymałość stockowego GB, czy poprostu nowa sprężyna może coś "nadwyrężyć". No, przydałoby się zmienić to i owo. A co konkretnie, to sobie już przeczytasz w temacie o tej replice, umieszczonym w dziale "Upgrade i tuning". Link to post Share on other sites
Lolstrike Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 Ok, wyczytałem, że przy zmianie sprężyny na mocniejszą warto wymienić: -dysze -tłok -głowica tłoka -głowica cylindra oraz ewentualnie silnik i cylinder. Wszystko OK, tylko nie mam pojęcia co jakiej firmy brać. Jakieś rady? Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 (edited) Słabo coś czytałeś... W pierwszej kolejności: Łożyska na metalowe, prowadnica metalowa łożyskowana, kable. Głowicy tłoka też nie zaszkodzi zmienić (mi się połamała, ale np wielu osobom na forum działała poprawnie), zmianę tłoka też pasowałoby wykonać. Tyle jeśli chodzi o GB powinno wystarczyć do sp110/120. Jak ROF będzie za słaby, to nie zaszkodzi też zmienić silnika. Z dyszami jest problem - trzeba dorabiać, albo wstawić dyszę od auga i kombinować z komorą, lub popychaczem. Wymieniać cylinder bez zmiany dł lufy to bezsens (chyba, że na BU). Głowicy tłoka też nie ma po co zmieniać, chyba że chcesz montować wyciszony zestaw głowic. Edited March 1, 2012 by wiciok Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Czy to zdanie ma do końca sens ?? :D Wybacz, jakoś tak mi się napisało :P Oczywiście post miał brzmieć "Na Twoje pytania padły dziesiątki odpowiedzi". Link to post Share on other sites
arend Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Wszystko na temat tuningu znajdziesz w odpowiednim dziale. Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum WMASG.PL Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts