Miszczo Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Stoję przed wyborem worka zrzutowego i nie wiem na jaki się zdecydować. Szukam czegoś na 4-6 magów. Cena - najlepiej gdzieś do 50zł. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Gdzie będzie montowany? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Miwo Praszka. Bardzo przyjemny worek. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted January 26, 2012 Author Report Share Posted January 26, 2012 Montowany na pasie, po prawej stronie, na godzinie 4. Na pasie będę miał sporo miejsca, bo magi poszły do MCR a na pasie będzie ( na razie ) tylko małe cargo i właśnie zrzutówka. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Po prawej stronie, czyli jesteś leworęczny? Jeśli nie, to polecam po stronie słabszej ręki ;) Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted January 26, 2012 Author Report Share Posted January 26, 2012 Jestem leworęczny, spokojnie - wiem gdzie się nosi zrzutówkę. Wukaszowi chodziło chyba czy będę nosić z tyłu na tyłku, z boku czy na udzie. Tylko jeszcze jedno pytanie - czy mając na pasie tylko cargo i zrzutówkę, po zapełnieniu jej kilkoma magami pas będzie stabilny ? Konkretnie mam na myśli pas od Thora I PSTG. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 (edited) Nie, chodziło mi o informację czy masz dużo miejsca. Jeśli masz to olej dyndająco-majtająco-wkurzający worek i montuj torbę zrzutową, która może robić również za cargo. Oczywiście jest problem w finansach jakimi dysponujesz (Bo taki WKS praszkowy znacznie przekracza budżet ale to taka właśnie koncepcja) ale i to się da obejść. Bierzesz jakieś posiadane cargo i szukasz kogoś kto ci zrobi to co na poniższym zdjęciu jest z tyłu. http://i230.photobucket.com/albums/ee56/gogeartactical/custom/emo8.jpg Lub tylko klapę jak w WKS. EDIT. PS jeśli pas będzie niestabilny z kilkoma pustymi magami to coś z nim jest nie tak. Więc przypuszczam, że nic mu nie będzie. Edited January 26, 2012 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Ja od siebie polecę tą torbę: http://allegro.pl/torba-na-zrzuty-odzyski-oliwka-milder-i2037431076.html Posiadam ją, jest wykonana z dobrej jakości materiału. Mi bez problemu mieści 6 magów od m4 Pzdr :) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Across321 z całym szacunkiem ale nie wiesz co to znaczy dobrej jakości materiał. Jak myślisz: dlaczego ten worek kosztuje tylko 33 złote a jest wykonany w Polsce? Z polskimi kosztami pracy. A 5 minut nie zajmuje, wiem akurat o czym mówię :) Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Poza tym to jest tylko 6 magazynków:/ Lubliniec i praszka mają w swojej ofercie worki sztywne do których wchodzi ok 10-12 magazynków do m4, albo 9-10magów do akm. I cena nie jest dużo wyższa, a przynajmniej materiał i szycie pewniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 (edited) Ja ostatnio kupiłem ten worek: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4236 i mogę śmiało polecić. Na 6 magów wystarczy spokojnie i masz dobrą jakość w niskiej cenie (niecałe 40zł). Edited January 26, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Polecam worki zrzutowe od PSTG. Jeśli masz magi do M4/M16 to może nawet do małego worka zrzutowego od PSTG Ci się zmieszczą,a cena podobna do tego co pokazał Marrtinez. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted January 26, 2012 Author Report Share Posted January 26, 2012 Dzięki za pomoc. Wukasz - też myślałem nad tą torbą, ale po pierwsze nie wiedziałem czy da się na PALS zaczepić a po drugie ciut za droga jest jak na moje fundusze. Chyba zdecyduję się na worek produkcji PSTG - nie potrzebuję dużego wora, bo potem będzie mi tylko przeszkadzał, a narazie nie zamierzam nosić więcej niż 6 magów. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Worek od PSTG jest malutki więc dobrze się namyśl. Od AK wchodziły mi 3 magi, 4ty już na słowo honoru siedział. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Zawsze można zapytać o rozmiary i poprosić o większy. Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Worki zrzutowe PSTG występują w sumie w 3 rozmiarach. Standardowo dostępny na stronie jest worek najmniejszy i o dziwo najpopularniejszy (dedykowany do około 6 magazynków od M4 lub 4 AK). Dostępne są także worek średni (rolowany) na 8-10 magazynków do M4 i 6-7 do AK oraz duży, tzw afgański (nazwany tak ze względu na powstanie z myślą o misjonarzach, którzy zamawiali jakiś czas temu ich "na potęgę", worek również rolowany) - posiada dodatkową taśmę stabilizującą go na udzie, bo miał za zadanie pomieścić minimum 12 magazynków do beryla. Naturalnie worek można stworzyć także do potrzeb indywidualnych Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts