Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Jestem leworęczny, spokojnie - wiem gdzie się nosi zrzutówkę. Wukaszowi chodziło chyba czy będę nosić z tyłu na tyłku, z boku czy na udzie.

Tylko jeszcze jedno pytanie - czy mając na pasie tylko cargo i zrzutówkę, po zapełnieniu jej kilkoma magami pas będzie stabilny ? Konkretnie mam na myśli pas od Thora I PSTG.

Nie, chodziło mi o informację czy masz dużo miejsca. Jeśli masz to olej dyndająco-majtająco-wkurzający worek i montuj torbę zrzutową, która może robić również za cargo. Oczywiście jest problem w finansach jakimi dysponujesz (Bo taki WKS praszkowy znacznie przekracza budżet ale to taka właśnie koncepcja) ale i to się da obejść. Bierzesz jakieś posiadane cargo i szukasz kogoś kto ci zrobi to co na poniższym zdjęciu jest z tyłu.

http://i230.photobucket.com/albums/ee56/gogeartactical/custom/emo8.jpg

Lub tylko klapę jak w WKS.

EDIT.

PS jeśli pas będzie niestabilny z kilkoma pustymi magami to coś z nim jest nie tak. Więc przypuszczam, że nic mu nie będzie.

Edited by Wukasz

Poza tym to jest tylko 6 magazynków:/ Lubliniec i praszka mają w swojej ofercie worki sztywne do których wchodzi ok 10-12 magazynków do m4, albo 9-10magów do akm. I cena nie jest dużo wyższa, a przynajmniej materiał i szycie pewniejsze.

Dzięki za pomoc. Wukasz - też myślałem nad tą torbą, ale po pierwsze nie wiedziałem czy da się na PALS zaczepić a po drugie ciut za droga jest jak na moje fundusze.

Chyba zdecyduję się na worek produkcji PSTG - nie potrzebuję dużego wora, bo potem będzie mi tylko przeszkadzał, a narazie nie zamierzam nosić więcej niż 6 magów.

Worki zrzutowe PSTG występują w sumie w 3 rozmiarach. Standardowo dostępny na stronie jest worek najmniejszy i o dziwo najpopularniejszy (dedykowany do około 6 magazynków od M4 lub 4 AK). Dostępne są także worek średni (rolowany) na 8-10 magazynków do M4 i 6-7 do AK oraz duży, tzw afgański (nazwany tak ze względu na powstanie z myślą o misjonarzach, którzy zamawiali jakiś czas temu ich "na potęgę", worek również rolowany) - posiada dodatkową taśmę stabilizującą go na udzie, bo miał za zadanie pomieścić minimum 12 magazynków do beryla. Naturalnie worek można stworzyć także do potrzeb indywidualnych