Qdłaty Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 (edited) Witam wszystkich gdyż jest to mój pierwszy post. Mam problem z wybraniem mojej repliki przejściowej. Mam do wydania max 200 zł i waham się między dwiema replikami: CM.030 http://www.taiwangun.com/pistolety-maszynowe-aeg/replika-pistoletu-cm-030-cm.html i M56B http://gunfire.pl/product-pol-1152194980-Replika-strzelby-M56B.html Proszę o szybkie i przydatne rady :) PS: Przepraszam najmocniej za dubla ale miałem mały problem z internetem. Edited February 9, 2012 by Qdłaty Quote Link to post Share on other sites
HaryWalker Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Jakbym miał do wyboru pomiędzy tymi dwoma... Brałbym M56. Dlaczego. Ano dlatego że ma większy zasięg i dłuższą lufę co przekłada się na zwiększenie wartości bojowej. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Wybrałbym CM.030. Piszesz, że to ma być replika przejściowa. Jak długi okres czasu zamierzasz jej używać? W chwili obecnej, przy takich temperaturach raczej niewiele zdziałasz z Glockiem, a tym bardziej w warunkach leśnych. Nie zmienia to faktu, że powinien on stanowić dla Ciebie dobry trening, a w przyszłości będzie mógł z powodzeniem pełnić rolę repliki bocznej. No chyba, że główną replikę masz zamiar kupić za kilka miesięcy. Wtedy lepiej M56, bo kilka miesięcy latania z AEPem mogłoby Ci się nie spodobać. Przy czym od wymienionej wyżej pompki nie spodziewaj się jakichś wygórowanych osiągów. EDIT: Z tego co widzę Glock jest niedostępny, a pozostałe AEPy kosztują ponad 200 złotych. W takiej sytuacji zostaje Ci M56 od DE, albo coś ze stajni GA (dostępne na www.airsoftguns.pl). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Nie brał bym raczej tych shotgunów na shellsy, z 3 lufami. Kiedyś fajne były shoty AGMu a teraz to przyznam, że nie wiem jakie polecają ale raczej te trzylufowe sobie odpuść. Quote Link to post Share on other sites
Szermacius1 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Nie brał bym raczej tych shotgunów na shellsy, z 3 lufami. Kiedyś fajne były shoty AGMu a teraz to przyznam, że nie wiem jakie polecają ale raczej te trzylufowe sobie odpuść. A dlaczego ? Ja mam i nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 90% posiadaczy tego http://allegro.pl/uzi-wersja-z-maksymalnym-wyposazeniem-asg-i2085724003.html tez nie narzeka. Bo ma nędzny zasięg i celność która praktycznie nie istnieje, jest awaryjna (rozdzielacz) a same shellsy należy utrzymywać w czystości. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 A dlaczego ? Ja mam i nie narzekam. Działają w porządku, ale niestety pod względem użyteczności, pomimo tych trzech kulek przegrywają z 3-krotnie tańszą pompką od AGMu. To za sprawą krótszego zasięgu i mniejszej celności. Co nie zmienia faktu, że w CQB się bardzo fajnie sprawdzają, a w lesie umożliwiają konkurowanie z typowymi replikami elektrycznymi. Quote Link to post Share on other sites
Szermacius1 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 (edited) Cóż ja sobie jakoś radze z cm 0.28 :p, osobiście polecam tego shota :D Edited February 9, 2012 by Szermacius1 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 (edited) Za obecną cenę m56 nie jest dobrą inwestycją. A wersja bez kolby to w ogóle porażka. Edited February 9, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Qdłaty Posted February 9, 2012 Author Report Share Posted February 9, 2012 Po pierwsze dziękuję za szybkie odpowiedzi. Po drugie replikę przejściową zamierzam mieć kilka miesięcy (co do cm.030 to się zastanowię). Po trzecie mój kolega szer.Maciuś (razem z nim jestem w narazie nieistniejącym teamie :)) mówił mi osobiście że jego replika się sprawdza i dorównuje cm.028. Po czwarte Wiciok jeżeli ten shotgun się nie opłaca to co twoim zdaniem lepiej jest zakupić (oczywiście do ok. 200 zł)? Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Mam Glocka CM.030 i szczerze polecam. Jeżeli ma to być replika przejściowa to bierz właśnie to. Ja biegałem trochę z samym Glockiem i dawał radę. Później przyda Ci się jako broń boczna. Jak dla mnie najlepsza broń boczna: nie za dużo FPS, full auto, nie zamarznie jak gaziaki, tani, magazynki też tanie i się nie psują tak szybko. A shotgun? Miałem na samym początku. Nic z nim później nie zrobisz, jak już będziesz miał replikę główną, ewentualnie nada się do CQB. Taka dobra rada dla wszystkich: Uczcie się też na cudzych błędach. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Po czwarte Wiciok jeżeli ten shotgun się nie opłaca to co twoim zdaniem lepiej jest zakupić (oczywiście do ok. 200 zł)? Cm.030 czy tam innego AEPa cymy, albo gaziaka NBB (bo porządnej klamki z BB za tyle nie kupi). Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 A myślałeś o Scorpionie JG ? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 (...))Wybrałbym CM.030.(...)Popieram całkowicie, uważam go za najsensowniejszą z elektrycznych klamek. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Jakbym miał do wyboru pomiędzy tymi dwoma... Brałbym M56. Dlaczego. Ano dlatego że ma większy zasięg i dłuższą lufę co przekłada się na zwiększenie wartości bojowej. Wstydziłbyś się takie farmazony pisać. Elektryk zawsze bije sprężynę w walce jeśli mówimy o chińskich replikach do szturmu. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Stalker, gdyby w tym porównaniu zamiast M56 od DE stało MP003 od AGMu - zdecydowanie na początek postawiłbym właśnie na pompkę :). Ale to tylko ze względu na zdumiewającą (w swojej klasie cenowej) celność Mośka od AGMu przy zachowaniu niezłego zasięgu. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Mam glocka jako boczniaka i w budyneczkach fajnie sieje na full auto:) Co prawda w lesie nie ma zasięgu długich, droższych replik, ale na niedalekie odległości też się da podziałać. Brałbym klocka :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Taa stalker, zwłaszcza powyżej 20 metra :D. Wtedy AEP jest cudownym rozwiązaniem, wręcz idealnym. Quote Link to post Share on other sites
Qdłaty Posted February 10, 2012 Author Report Share Posted February 10, 2012 No to raczej wybiorę pompkę, gdyż bardziej zależy mi na zasięgu niż na szybkostrzelności, ponieważ głównie będę się strzelać w lesie. Dziękuję wszystkim za rady i myślę że temat można zamknąć (chyba że ktoś jeszcze ma jakieś celne, dobre rady). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Tak- poszukaj obecnie polecanej pompki ale z jedna lufą. Taki "odpowiednik" dawnych pompek AGMu. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 (edited) Taa stalker, zwłaszcza powyżej 20 metra :D. Wtedy AEP jest cudownym rozwiązaniem, wręcz idealnym. Akurat mam takie doświadczenia. Ale że to Klocek Cymy z lufą KM i gumą podobna + zamontowanym lipolem to inna sprawa. Zdziwiłbyś się dex, oj zdziwił. A właścicielem wynalazka jest kolega Kocur666. Masz filmik: A do założyciela, nic mądrzejszego niż zakup pompki a'la AGM nie usłyszysz, uwierz. Sam osobiście czasem lubię z nią pobiegać i powkurzać pro-uber-lans kolegów z wypasionymi elektrykami ;-). Edited February 10, 2012 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Namieszam troszeczkę bo znalazłem ciekawą propozycję w naszym komisie: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/201525 Troszkę więcej jest o niej na allegro http://allegro.pl/ak-47-beta-specnaz-gratis-drogi-magazynek-i2099831171.html Z zewnątrz nie wygląda na mocno ściuchaną. W środku niewiadomo i trzebaby się sprzedającego zapytać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Tuksiak, ale o lufie i gumie (a przecież wiemy, że gumki KMH są rewelacyjne, tak samo lufy) nie było mowy ;]. Zauważ jeszcze, że ta guma i lufa kosztują mniej więcej (bo nie chce mi sie sprawdzać teraz) tyle co taki glock :D. No i obie te części są dość trudno dostępne. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Lufy są dostępne i to za grosze - tylko trzeba wiedzieć gdzie :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 24,90 dokładnie bodaj, czy coś w ten deseń :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts