Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór repliki przejściowej

Recommended Posts

Witam wszystkich gdyż jest to mój pierwszy post.

Mam problem z wybraniem mojej repliki przejściowej. Mam do wydania max 200 zł i waham się między dwiema replikami:

CM.030 http://www.taiwangun.com/pistolety-maszynowe-aeg/replika-pistoletu-cm-030-cm.html

i

M56B http://gunfire.pl/product-pol-1152194980-Replika-strzelby-M56B.html

Proszę o szybkie i przydatne rady :)

PS: Przepraszam najmocniej za dubla ale miałem mały problem z internetem.

Edited by Qdłaty

Wybrałbym CM.030.

Piszesz, że to ma być replika przejściowa. Jak długi okres czasu zamierzasz jej używać? W chwili obecnej, przy takich temperaturach raczej niewiele zdziałasz z Glockiem, a tym bardziej w warunkach leśnych. Nie zmienia to faktu, że powinien on stanowić dla Ciebie dobry trening, a w przyszłości będzie mógł z powodzeniem pełnić rolę repliki bocznej.

No chyba, że główną replikę masz zamiar kupić za kilka miesięcy. Wtedy lepiej M56, bo kilka miesięcy latania z AEPem mogłoby Ci się nie spodobać. Przy czym od wymienionej wyżej pompki nie spodziewaj się jakichś wygórowanych osiągów.

EDIT:

Z tego co widzę Glock jest niedostępny, a pozostałe AEPy kosztują ponad 200 złotych.

W takiej sytuacji zostaje Ci M56 od DE, albo coś ze stajni GA (dostępne na www.airsoftguns.pl).

A dlaczego ? Ja mam i nie narzekam.

Działają w porządku, ale niestety pod względem użyteczności, pomimo tych trzech kulek przegrywają z 3-krotnie tańszą pompką od AGMu. To za sprawą krótszego zasięgu i mniejszej celności.

Co nie zmienia faktu, że w CQB się bardzo fajnie sprawdzają, a w lesie umożliwiają konkurowanie z typowymi replikami elektrycznymi.

Po pierwsze dziękuję za szybkie odpowiedzi. Po drugie replikę przejściową zamierzam mieć kilka miesięcy (co do cm.030 to się zastanowię). Po trzecie mój kolega szer.Maciuś (razem z nim jestem w narazie nieistniejącym teamie :)) mówił mi osobiście że jego replika się sprawdza i dorównuje cm.028. Po czwarte Wiciok jeżeli ten shotgun się nie opłaca to co twoim zdaniem lepiej jest zakupić (oczywiście do ok. 200 zł)?

Mam Glocka CM.030 i szczerze polecam. Jeżeli ma to być replika przejściowa to bierz właśnie to. Ja biegałem trochę z samym Glockiem i dawał radę. Później przyda Ci się jako broń boczna. Jak dla mnie najlepsza broń boczna: nie za dużo FPS, full auto, nie zamarznie jak gaziaki, tani, magazynki też tanie i się nie psują tak szybko.

A shotgun? Miałem na samym początku. Nic z nim później nie zrobisz, jak już będziesz miał replikę główną, ewentualnie nada się do CQB.

Taka dobra rada dla wszystkich: Uczcie się też na cudzych błędach.

Jakbym miał do wyboru pomiędzy tymi dwoma... Brałbym M56. Dlaczego. Ano dlatego że ma większy zasięg i dłuższą lufę co przekłada się na zwiększenie wartości bojowej.

Wstydziłbyś się takie farmazony pisać. Elektryk zawsze bije sprężynę w walce jeśli mówimy o chińskich replikach do szturmu.

Stalker, gdyby w tym porównaniu zamiast M56 od DE stało MP003 od AGMu - zdecydowanie na początek postawiłbym właśnie na pompkę :). Ale to tylko ze względu na zdumiewającą (w swojej klasie cenowej) celność Mośka od AGMu przy zachowaniu niezłego zasięgu.

Taa stalker, zwłaszcza powyżej 20 metra :D. Wtedy AEP jest cudownym rozwiązaniem, wręcz idealnym.

Akurat mam takie doświadczenia. Ale że to Klocek Cymy z lufą KM i gumą podobna + zamontowanym lipolem to inna sprawa. Zdziwiłbyś się dex, oj zdziwił. A właścicielem wynalazka jest kolega Kocur666.

Masz filmik:

A do założyciela, nic mądrzejszego niż zakup pompki a'la AGM nie usłyszysz, uwierz. Sam osobiście czasem lubię z nią pobiegać i powkurzać pro-uber-lans kolegów z wypasionymi elektrykami ;-).

Edited by Tuksiak