endo5 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Witam, Nie znalazłem żadnych informacji na temat repliki G17 w wykonaniu WE . Może ktoś mógłby podać parę infomacji jak się sprawuje w praktyce. Quote Link to post Share on other sites
artuu89 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Posiadam od niedawna tą replikę. W pudełku dostajemy replikę, magazynek i instrukcję. Wykonanie całkiem niezłe, fajnie leży w dłoni. Razi duży napis na korpusie "made in taiwan", każda replika ma "numer seryjny" na zamku i komorze nabojowej, wykonanie "oznaczeń" jest dobre. Wadą jest ścieranie się farby z górnej części komory nabojowej i spory luz na lufie zewnętrznej (góra-dół, ale taśma izolacyjna na razie daje sobie z tym rade) i nie działa wskaźnik załadowania. Replika ma niezły BB, ładnie kopie. Ze względu na warunki na zewnątrz zrobiłem test celności na około 10 metrów, celowałem w środek, bez ustawiania hopa, trafienia były w okolice 4 i poniżej (średnica tarczy 12 cm), temperatura 19*C. Swoją replikę kupiłem za 330 pln i uważam, że jest całkiem przyzwoita. Podobno części są zamienne z TM, na pewno magi z TM pasują i na odwrót. Na razie czekam na cieplejszą pogodę. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Jeśli będziesz miał okazję porównać z Glockami od KSC/KWA, Army i TM to proszę Cię o mały wpis na forum- przyda się. Quote Link to post Share on other sites
artuu89 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Czekam właśnie na Glocka KSC od kolegi. Niestety jest uszkodzony i będę mógł porównać tylko wygląd zewnętrzny, ale fotki do tego postaram się zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Gieniu Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Interesują mnie Wasze opinie na temat Glock'a 17 WE http://gunfire.pl/product-pol-1152196495-Replika-pistoletu-G17.html http://gunfire.pl/product-pol-1152197826-Replika-pistoletu-WE-057-4-Gen.html Warte to jest swojej ceny? Może ktoś ma, dotykał, strzelał? Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Kolejny klon TM ale nawet fajnie wykonany,pasuja magi TM,Army,zamki i cała reszta też pasuje:) Quote Link to post Share on other sites
Gieniu Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Jak jest z trwałością, bo Army z tego co pamiętam też było klonem TM i tam dosyć szybko wycierał się mechanizm (chyba) spustu? Miałem teraz Hi-cape WE i na jakość wykonania oraz trwałość narzekać nie mogłem, ciekawe czy podobnie będzie z tą repliką... Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Dlatego zmieniłem z Army na WE:) lepsze wykonanie,matowa fakura korpusu a minusy to farba na zamku i ta blokada spustu:) potrafi sie sam zablokować po szybkim przeładowaniu ale kropla kleju rozwązała problem. Quote Link to post Share on other sites
Gieniu Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Czyli generalnie zadowolony jesteś? Masz któryś z tych modeli które podałem w pierwszym poście? Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Mam ten z pierwszego linku i narazie dobrze sobie radzi. Quote Link to post Share on other sites
Gieniu Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Zamek zostaje w tylnym położeniu po ostatniej kulce? Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 tak, to normalne:) Quote Link to post Share on other sites
Gieniu Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 tak, to normalne:) W końcu jestem posiadaczem repliki Glocka, WE-057 - czyli to samo co posiadasz Ty. Czy u Ciebie na odciągniętym zamku do tyłu lufa też jest dosyć luźna? Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 W końcu jestem posiadaczem repliki Glocka, WE-057 - czyli to samo co posiadasz Ty. Czy u Ciebie na odciągniętym zamku do tyłu lufa też jest dosyć luźna? Może nie mam dokładnie glocka 17 od WE, ale od KWA i TM i tam też jest luźna. P.S. W oryginalne też tak jest :D Quote Link to post Share on other sites
Gieniu Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Skoro tak to mi się podoba :icon_mrgreen: a jak jest ze spustem, bo u mnie w WE jest strasznie "głęboki", w zasadzie dopiero na samym końcu oddawany jest strzał? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 @Gieniu, osobiście brałbym tego drugiego, większa prędkość wylotowa, a mieści się jeszcze w najczęściej określanych ograniczenia do CQB, no i 4 generacja. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Moglibyście zrobić fotę lufy zewnętrznej a dokładniej to imitacji komory nabojowej od strony komory HU? Bo nie wiem czy do tego Glocka będzie pasować lufa Guardera do Glocka od TM'a. Quote Link to post Share on other sites
Gieniu Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 @ rumak tak na szybko klik Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Gieniu dzięki za foty;) Co prawda chodziło mi o tą drugą ściankę komory nabojowej ale i tak zdołałem dostrzec, że lufa stalowa od Guardera nie będzie pasować do tego Glocka ( Glock 17 od Army ma taką samą lufę jak ten od WE a tam nie pasuje) :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Odkopuje ;) Mam pytanie do użytkowników glocka 17 (3 i 4 generacji) od WE- czy nadal działa, jakie awarie przeżył (albo i nie ;) ), co trzeba w nim wymienić i ogólne zalety i wady (to klekocze, tamto wypada itp.). Czy pasują do niego gumki H-U do vsr? Z góry dziękuję za odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
rfengineer Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 (edited) Witam, ja odkopuję temat ponownie. Dziś zakupiłem wspomnianego Glocka 17 od WE w sklepie Military.pl w Sopocie. http://www.military....ack_13133t.html Przy wyborze kierowałem się paroma względami: - chęcią zakupu repliki od ręki w sklepie (przymierzenie i obejrzenie na żywo), - sklep udziela serwisu i 1 rocznej gwarancji, - brak tak naprawdę bardzo negatywnych opinii (co forum, co człowiek, to opinia :icon_razz2: ), - w sklepie podobno tylko jeden egzemplarz wrócił na serwis (zawór) oraz to, że nie jestem maniakiem ASG, a bardziej chcę rekreacyjnie postrzelać do celu z dziewczyną i znajomymi. Replika jest fajna, ciężka, wg mnie fajnie wygląda metalowa obudowa zamka, która malowana jest chemicznie i ma fajny szaro-granatowy odcień. Nie ukrywam, że podobają mi się na boku oznaczenia G17 Tactical. Pierwsze strzelanie wywarło na mnie dobre wrażenie, nabicie magazynka gazem starczyło na 2 komplety kulek. Puszki nie przebija, ale z kartonem się rozprawił ładnie. Po większej ilości strzelań napiszę jak się sprawuje. Edited December 28, 2012 by rfengineer Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Czy ktoś jeszce posiada może tego glocka i jest w stanie opisac jak klamka sie spisuje po dluzszym uzytkowaniu ? Quote Link to post Share on other sites
Johan91 Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Mam takowego od września, wygląd i waga super tak samo blowback. Niestety ma też pare wad (przynjamnie mój) po około 2000 kulek złamała sie lufa zewnętrzna :icon_confused: , gwarancja to objeła wiec naprawa przebiegła bez problemu (części są w miarę dostępne). Druga wada to nie naciągnięcie całego mechanizmu podczas pierwszego przeładowania (bede próbował to naprawic) trzeba mocniej przycisnąć zamek do korpusu i wtedy działa, strzela jak zły :icon_razz2: . Mi dał i daje kupe radochy, a nie tam jakiś bzyczący elektryk. Następna replika to na bank będzie karabin GBB od WE. Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Właśnie zastanawiam się nad kupnem tego Glocka od WE... jak na razie nie znalazłem alternatywy w tej cenie. Macie coś? Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Czy może się jeszcze ktoś z posiadaczy tego glocka, pochwalić wrażeniami z użytkowania ? Zastanawiam się nad sprzedażą mojego colta 1911 od Army, aby kupić glock - po prostu o wiele lepiej leży mi w ręce. Glock od WE jest kompatybilny z TM więc nie powinno być problemu z dostaniem do niego części zamiennych. Warto ? :zastanawia: Pozdrawiam Kocur :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts