Ahmed Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Podziękowania :)No i do tego jeszcze ze dwa granaty za pasem :biggrin: Po co za pasem jak na nie też jest fajna torba :P Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 6, 2012 Author Report Share Posted May 6, 2012 Po co za pasem jak na nie też jest fajna torba :P Można i tak ;) Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 Przepraszam za dual posta. W miarę możliwości proszę moda o scalenie moich postów. Na razie skompletowałem bazę pod stylizację, w związku z tym mała recka. Knochencack Sturma w Splinterze: Wyhaczony na alledrogo za 150 zł. Wizualnie prezentuje się całkiem dobrze, kolory wydają się być inne niż na zdjęciach chłopaków z GRH FJR.1, ale do stylizacji jest OK. Ogólnie wrażenia pozytywne. Może kiedyś najdzie mnie natchnienie na kombi z Panther-store :) Pas skórzany brązowy z Rekonstrukcji.pl Nie mam na obecną chwilę zastrzeżeń, wydaje się być solidny. Zobaczymy z czasem. Trochę razi napis Hero Collection Poland :blink: Klamra stalowa LW Kupiona na allegro u sprzedawcy poleconego przez xxNDxx. Trochę ściorana, ale tym lepiej. W niedzielę na Muchowcu okaże się, czy nie będzie się odpinać ;) Spodnie szwajcarskie Wyglądają jak stare spodnie z garnituru. Na allegro chodzą po dwie dychy. Kupiłem je, żeby mieć w czym jechać na Twierdzę Alpejską. Na razie muszą uchodzić za spodnie LW w Blaugrau. Do wymiany. W planach po pierwsze spodnie spadochronowe, hełm M38 i chlebak. W dalszej przyszłości replika z ładownicami oraz P38. A na razie musi wystarczyć emka z siatką maskującą :wink: Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Trochę razi napis Hero Collection Poland :blink: Panie drogi - za pas od Hero to niejeden by niejedno zrobił :icon_biggrin: Reasumując - kawał dobrego zakupu :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Kolego jak chcesz ładne szeleczki do Bij do Dawida na all nick r-116 (tak tak jak ten bunker) http://allegro.pl/szelki-y-luftwaffe-i2328154635.html Pozdrów go od Kurta :) Ps. Nie to że reklamuję kumpla ale siedzi temacie od wielu lat i naprawdę robi porządne repliki ! Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 FG-42 Shoei dostępne od ręki w zibmilitaria :). http://www.zib-militaria.de/epages/61431412.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/61431412/Products/20195 Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 kurde drobne mi się skończyły :) Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 8, 2012 Author Report Share Posted May 8, 2012 Trzeba przyznać, że robi wrażenie :) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Tak na marginesie podobają mi się pozostałe ceny Dekusi, deko dekiem a polskie prawo prawem i tak bez stempelka CLK dupa zbita w tym przepięknym kraju :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 30, 2012 Author Report Share Posted May 30, 2012 Przed nadchodzącą stylizacją chciałbym polepszyć trochę małym kosztem poziom mojej stylizacji. Zamierzam obszyć knochensack. Wiem, że na bank trzeba przyszyć adlerka. Czy jednak umieszczać na rękawie szewron? W książce widziałem rysunek z FJ, który miał na knochensacku w splinterze szewron, jednak nie spotkałem się z takim czymś na fotach chłopaków z FJR1, szewrony były tylko na kombinezonach jednokolorowych bez kamuflażu :huh: Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Jest kilka fotek z szewronami na kombi w kamuflaż, ale akurat skaner mi padł, więc ich na razie nie wbiję na forum. Tu masz np. link do ładnego szewronu ze sklepu pana Przemka: http://www.rekonstrukcja.pl/product_info.php?cPath=22_42&products_id=346&osCsid=nhhbtmiailgghent Jeżeli zależy ci jednak tylko na stylizacji, to są u Jajnika na Alledrogo w Splittera i Sumpfa. Dodatkowo bawiąc się w szewrony, musisz pamietać, że przy ozdabianiu Fliegerbluse musisz zaopatrzyć się także w odpowiednią ilość mewek na patkach. P.S. Jeżeli szukasz czegoś ze szpeju FJ, to napisz do mnie na priva, to coś się znajdzie. Edited May 31, 2012 by Sepp Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 Dzięki za wyjaśnienie, Sepp, pw poszło. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted June 24, 2012 Author Report Share Posted June 24, 2012 Jak się przedstawia jakościowo knochensack Spearheada w splinterze B? Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Ma "przeklamane" kolory. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 Orientujecie się czy są w Polsce GRH odtwarzające jednostki LW oprócz FJR. 1 i Kampfgruppe Adler? Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 jest chyba jedna osoba w zgierzu ktora odtwarza /odtwarzala LW ale nie pamietam czy to nie adler. Pod ksywa Jakub tutaj na wmasgu jest, nie pamietam niestety koncowki :/ Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Jeszce chyba Stowarzyszenie Prusy, maja sekcję LW http://www.prusy.fora.pl/luftwaffe-fd,8/ Quote Link to post Share on other sites
Ukaosek Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/main.php?target=rekrutacja <<< Tutaj jest coś Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 (edited) Istnieje grupa ogólnopolska, "Spadochroniarze 1939- 1945". Jest to CHYBA jedyna grupa, która oprócz przebierania się w mundury rzeczywiście wykonuje skoki spadochronowe. Wczoraj miałem przyjemność pojawić się z tą grupą na małym wydarzeniu w Tomaszowie Mazowieckim; brakowało im ludzi, więc zostałem ubrany w mundur FJ i wypchnięty z czarnego terenowego Junkersa. Hełm niestety jako że był troszkę za mały, nie dodał mi szyku ^^ Edited August 12, 2012 by Uada Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Uada delikatnie mówiąc jest mały hehe, trzeba było zapodać furkę albo czapę M43 i było by pięknie albo choćbyś sobie nawet przewiesił ten hełm to fotunia i postać wyglądała by o niebo lepiej no ale jak się nie ma co się lubi :) Poza tym jager pełną gębą :) Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Phi, u nas w Sowietach to można sobie sznureczkiem elegancko dopasować hełm do głowy, a tu- monolit ^^ Sylwetki FJ są świetne i piękne, tylko ta cena sprzętu... Dla mnie, rekonstruktora RKKA, ceny niemieckiego szpeju i jego różnorodność są porażające. Ale przyjdzie jeszcze dzień.. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 (edited) Sylwetki FJ są świetne i piękne, tylko ta cena sprzętu... Dla mnie, rekonstruktora RKKA, ceny niemieckiego szpeju i jego różnorodność są porażające. Ale przyjdzie jeszcze dzień.. FJ to taniocha, polecam W-SS , ja już w 5 cyfrową liczbę wkroczyłem dawno dawno temu :icon_razz: . Edited August 16, 2012 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 FJ to taniocha, polecam W-SS , ja już w 5 cyfrową liczbę wkroczyłem dawno dawno temu :icon_razz: . Nie popisuj się :P ;) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Niestety pasja kosztuje a im dalej tym chcąc nie chcąc drożej i jak to zwykli mówić co niektórzy "my się nie starzejemy to nasze zabawki drożeją" Wszystko zależy jeszcze od tego czy twoja druga połowa cię wspiera czy też łypie na ciebie z pod byka :) Teraz korzystając z okazji ja się pochwalę :P Moja szanowna małżonka wspiera mnie nie od dziś i nie zapomnę jak swego czasu kupiła mi Fallschirmjager hose. Życzę każdemu takowej kobiety ! Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Moja szanowna małżonka wspiera mnie nie od dziś i nie zapomnę jak swego czasu kupiła mi Fallschirmjager hose. Życzę każdemu takowej kobiety ! Moja otworzyła przede mną Świat ASG, z którego istnienia jeszcze półtora roku temu nie zdawałem sobie sprawy. :maniak_luzik: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts