Filip1994 Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/akumulator-li-po-1100mah-11-1v-20-40c-8fields.html nie chodzi mi akurat o tą baterie, ale o całą serie którą Taiwan wstawił czy ktoś może coś o tym powiedzieć, bo ceny śmieszne a nie wiem jak to oddaje. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Patrząc po wydajności prądowej, są słabe, relikty minionej epoki. Cenowo - drogo. Quote Link to post Share on other sites
Filip1994 Posted April 2, 2012 Author Report Share Posted April 2, 2012 @Seger czyli ogólnie żadna z tej serii bateria na Taiwanie nie jest godna polecenia ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Nie używam małych batek tylko duże z zapasem prądowym jak i pojemnościowym. Nie ma sensu brać batki, która ma zdychać. Kup coś mocnego, zmień ewentualnie sprężynę na mocniejszą lub zębatki aby mieć dobry rof i zapas mocy. Osobiście od 2 lat używam tylko li-po i jestem zadowolony. Kwestia kolejna to dobra ładowarka (dobra czyli nie turnigy i max b6, tylko lepsze.) Quote Link to post Share on other sites
filek Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Również podpinam się pod pytanie z tą różnicą, że chodzi mi o 8,4V NiMH dokładnie o tą: http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-8-4v/akumulator-nimh-3000-mah-8-4v-typ-large-8fields.html Używam FIREFOX'ów i generalnie jestem zadowolony. Zastanawiam się jednak czy te 8FIELDS są zbliżone jakością do FIREFOX, czy są może lepsze lub gorsze od nich? Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Kwestia kolejna to dobra ładowarka (dobra czyli nie turnigy i max b6, tylko lepsze.) Jakie są te dobre ładowarki, jeśli nie Turnigy i iMax B6? Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Ja też się zastanawiam jakie to są dobre ładowarki jak nie Turnigy czy iMax B6. Sam używam Hobby King Eco Six i nie narzekam poza tym że balanser mam na zewnątrz :/ Ale jakościowo nie różni się od takiego iMaxa którego już nie raz widziałem i bawiłem się w menu. Te ładowarki są tanie, dobre i proste w obsłudze i jak ktoś nie ładuje akumulatorów 24V to starczy :P Na warunki Airsoftowe w sam raz starczą. Quote Link to post Share on other sites
filek Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Ok, super, a teraz możemy wrócić do pytania a propo samych akumulatorów 8FIELDS? :) Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Witam, zamówiłem sobie akumulator 8 fields 10,8V tylko mam pytanie posiadam batimexa a batka 10,8V posiada 9 ogniw a na batimexie nie da się ustawić 9 tylko 8 lub 10, Mogę ustawić na 10 ogniw czy coś może się stać z batką? Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 raczej tym batimexem nie naładujesz tej batki, jak nie ma to trudno, a jakie masz prądy ładowania? Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 500 mah i 1000mah czytałem na forum batimexa ktoś się zapytał na ile ogniw ma nastawić ładowarkę żeby naładować batkę 10,8V odpisali żeby nastawić na 10 ogniw. Quote Link to post Share on other sites
Filip1994 Posted April 16, 2012 Author Report Share Posted April 16, 2012 Odświeżajac temat. Doszedł do mnie lipo 11,1 tej firmy o pojemności 1100. Na sprężynie m140 guardera działa baaardzo przyzwoicie.;) Polecam! Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Jakie są te dobre ładowarki, jeśli nie Turnigy i iMax B6? Robbe przykładowo. Drogie, ale warto. Quote Link to post Share on other sites
filek Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Odświeżajac temat. Doszedł do mnie lipo 11,1 tej firmy o pojemności 1100. Na sprężynie m140 guardera działa baaardzo przyzwoicie.;) Polecam! Jeśli po jakimś czasie nadal będą Ci elegancko działać to też napisz :) Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Nie dawaj na lipo większego prądu! ! ! Dobrze że trzaskot puchnącej baterii mnie obudził (ładowała mi się nad glową na półce) nie smiejcie się na błedach się człowiek uczy. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Jaki prąd ustawiłeś i po jakim czasie się to stało? Quote Link to post Share on other sites
magaw Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Witam.Czy posiada ktoś taką ładowarkę i jak się spisuje ? http://www.taiwangun.com/ladowarki_1/ladowarka_z_balanserem_do_akumulatorow_lipo_o_napieciu_7_4v_11_1v_8fields.html Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Taki sam złom jak inne tego typu. Nie warto. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Maiałem te baterie i nie polecam... podobnie jest z resztą szpeju na taiwangun Quote Link to post Share on other sites
mati-pie Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Odpowiadając na pytanie: nie warto kupować akumulatorów 8 FIELDS. Działać będą dopóki się nie zepsują, ale po prostu się nie opłaca. Są droższe i gorsze od np baterii Turnigy dostępnych na allegro.. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 (edited) Maiałem te baterie i nie polecam... podobnie jest z resztą szpeju na taiwangun Odpowiadając na pytanie: nie warto kupować akumulatorów 8 FIELDS. Działać będą dopóki się nie zepsują, ale po prostu się nie opłaca. Są droższe i gorsze od np baterii Turnigy dostępnych na allegro.. Zawsze warto pisać o bateriach jak gość się pyta o ładowarkę. Post o baterii jest sprzed kilku lat. 8fields są takie sobie... Ładowarka też taka sobie, brałbym z gunfire, bo jest o kilkanaście złotych tańsza, a jakość podobna. Co do szpeju to nie jest taki tragiczny - ładownice do magów są zdecydowanie lepsze niż te GFC, no ale - płacisz za jakość, możesz kupić szpej za 100zł i kilka razy tańszy. Wiadomo, który jest lepszy. Więc nie oczekujcie jakości uznanych marek w taniej produkcji czy to gunfire czy taiwana. Edited March 24, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts