Johann Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Wiem, że kilka osób zamawiało z tamtej strony baterie, ładowarki. Prosiłbym o jakieś opinie ze szczególnym uwzględnieniem kontaktu i czasu wysyłki. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Dodatkowo kontaktować się nie musiałem. Przesyłki dochodzą w standardowym czasie - 10-14 dni. Musisz uważać, bo można zapłacić na koszyk zawierający produkty których nie ma na stocku w chwili realizacji zamówienia. Wtedy paczka czeka aż dojdą na magazyn brakujące rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 10, 2012 Author Report Share Posted April 10, 2012 Orientujesz się może czy oferują zmianę wtyczki w akumulatorze? Chciałbym wziąć koło 6 akumulatorów i pozmieniać im wtyczki z tamiya na t-connectory. :) Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 nie mam pojęcia czy robią takie usługi :(. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 W sobotę kupione i opłacone, dzisiaj (poniedziałek) już wysłane. Na razie same +, bo kontakt też imho bardzo dobry. Czekam na paczkę. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Po kilkunastu zamówieniach w tym sklepie mogę tylko napisać, że polecam. Ceny nawet wliczając przesyłkę są niskie i obsługa na wysokim poziomie. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 W sumie w ciągu 2 lat 5 zamówień: wszystkie na czas - pomaga możliwość śledzenia przesyłki i tak jak pisali koledzy wyżej: dostawa to kilkanaście dni, max. dwadzieścia kilka (nie zamawiałem niczego czego nie było na stock-u więc nie wiem co się dzieje w takim przypadku). Uwaga: 2 razy były braki w paczce (raz bateria: podstawa zamówienia :), raz konektory) ale bez gadania dosłali na własny koszt. Koszty przesyłki: do przyjęcia (jak na fakt, że z Azji, to nawet niskie). Dodatkowo fajna funkcja, która pokazuje ile możesz "dopakować" w ramach tej samej opłaty (można np. obdzwonić kumpli i powiedzieć: "mam 200 g. "luzu" - co Wam domówić" :)) No i ceny są baaardzo przystępne, oraz szeeeeeroki wybór (mają prawie wszystko co się może przydać w elektryce w ASG). Jedyna wada (jak dla mnie): czasami jak czegoś nie ma, to czeka się miesiącami na dostawę (mały plusik: jest powiadomienie mailowe). Quote Link to post Share on other sites
guzio29 Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 A teraz słów kilka ode mnie. Odradzam SpeedPost (poczta Singapurska) - niby pro, uber, elo a na 2 paczki - dwie zaginęły (realizowałem na początku listopada 2012r. obie). Proponował bym jak już paczkę lotnicza - idzie przez Zurich. Kontakt przez live center 24h - gorzej niż do d*py - nieogarnięci ci ludzie strasznie. Paczka via Zurich idzie standardowo ok 2 do max 3 tygodni. Po już ładnych kilku zamówieniach poza kontaktem w przypadku 2 w/w paczek i Speedpost'em nie mam nic do zarzucenia. Quote Link to post Share on other sites
grenadier Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Kilkanaście zamówień, bez większych zastrzeżeń (bodajże dwa niewielkie lipo okazały się do bani), jedynie czas oczekiwania, do miesiąca, jw. Szanowny przedmówca pisał, najlepsza opcja lotnicza przez Zurich. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 (edited) Dwa zamówienia w ostatnim czasie, trzecie w drodze, Sklep spisuje się świetnie. Zero problemów. Dość długi czas oczekiwania na paczkę (do 20 dni) ale idzie przeboleć. Pytanie ode mnie, czy jest jakaś uniwersalna strona z której można śledzić te najtańsze przesyłki? Śledziłem dwie na swiss post a trzeciej nima :( EDIT chyba sam sobie odpowiedziałem więc przyda się innym. Zależnie pewnie od tego z jakiego magazyny idzie paczka mozna poznać to po końcówce zamówienia, np końcówka SG to http://www.singpost.com końcówka Ch szło na Swiss Post International. Edited January 11, 2013 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 30 grudnia składałem zamówienie (li-po, wtyczki i pare innych drobiazgów). Paczka dzisiaj doszła, wszystko dobrze, nic nie uszkodzone. Coś nie tak ze śledzeniem paczki, może to brak przepływu informacji przez Poczte Polską, ponieważ w tej chwili ostatnią informacją jest wysłanie paczki 2.01.2013. Jeżeli chodzi o sam sklep to polecam. PS. Jakimś cudem paczka przeszła bez cła i bez VATu :) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 PS. Jakimś cudem paczka przeszła bez cła i bez VATu :icon_smile: Wszystkie 3 dostałem bez cła...za często jak na cud :)...w sumie to nigdy od żółtych jak coś zamawiałem nie miałem doliczeń. Quote Link to post Share on other sites
guzio29 Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 No to 25 stycznia szczęśliwa kumulacja. Odnalazły się te dwie zagubione paczki z listopada :D Nigdy nie zaistniały w rejestrze trackingu Poczty Polskiej :P Przy okazji pół godziny później miałem kolejną paczkę w standardowym czasie oczekiwania. Asortyment na +, czas oczekiwania na Air Parcel'a też na +. SpeedPost Singapur - kiepa, kontakt z klientem ze strony sklepu - kiepa. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 (edited) Zdarzyło się komuś dostać wadliwy/uszkodzony towar? Jak przebiegała reklamacja? Bo tak się składa, że jedna z baterii przyszła mi walnięta i chciałem nieco rozeznać teren. Edited March 28, 2013 by slepy Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 No miałem też walniętą Turnigy 11,1 - 2200 mAh Eklamacja... lutownica w łapę i heja :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
guzio29 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Podobno w ciągu tygodnia trzeba zrobić zdjęcie i im je wysłać z opisem szkody. Czy to coś da, nie wiem. Jak do tej pory nie miałem problemów z uszkodzonym produktem. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Coś ostatnio jest problem, od kiedy zaczęli wysyłać pocztą malezyjską - bateria od miesiąca jest gdzieś między Kuala Lumpur, a Pruszczem. I to nie tylko u mnie, wiele osób się skarży na forum modelarskim. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 W ciagu 2 lat 6 zamówień. Wszystko do RC w tym LiPo. Jakość/czas dostaw, oraz obsługa customer's service to loteria. Czasami mam wrażenie, ze po drugiej stronie siedzi robot albo autystyk :-o Najkrócej paczka (standard) szła 3 tyg. najdłużej to obecnie czekam już 3 miesiące :-o Nie liczcie, że w tej machinie biurokratycznej ktoś sie Wami sensownie zajmie jeśli coś pójdzie NieTak. Generalnie super ceny, niezła jakość i ryzyko niewiadomego czasu dostawy. Aha i nie ma możliwości customizacji, wszystko z katalogu. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 (edited) Coś ostatnio jest problem, od kiedy zaczęli wysyłać pocztą malezyjską - bateria od miesiąca jest gdzieś między Kuala Lumpur, a Pruszczem. I to nie tylko u mnie, wiele osób się skarży na forum modelarskim. Na efajkowym to samo. Wprowadzili ban na li-ion/li -po. Na dzień dzisiejszy żaden przewoźnik drogą lotniczą nie transportuje ich. Pozostaje surface mail. Znając życie przesyłka wróci do nadawcy, a ty dostaniesz zwrot kasy. Edited August 9, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Zamawiajcie lipole z magazynu w EU, ceny te same, idzie szybko. Quote Link to post Share on other sites
grom83 Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Ja zamawiałem u nich baterię do glocka cymy jakieś pół roku temu i do dnia dzisiejszego ani widu ani słychu. Kontaktowałem się z nimi 2 razy i 2 razy mówili mi, że to sprawdzą. Ale to chyba olali. W trackingu jest, że sobie paczka gdzieś krąży. Dobrze, że chociaż pieniądze niewielkie zapłaciłem. Ale więcej od nich nic nie zamówię. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 (edited) Na efajkowym to samo. Wprowadzili ban na li-ion/li -po. Na dzień dzisiejszy żaden przewoźnik drogą lotniczą nie transportuje ich. Pozostaje surface mail. Znając życie przesyłka wróci do nadawcy, a ty dostaniesz zwrot kasy. Co ciekawe, mieli dwie opcje wysyłki, airmaila lipo i nolipo. Paczka wedle trackingu niby wyszła z Malezji (w trackingu polskim list także figuruje jako wysłany z Kuala Lumpur). 11-Jul-2014 1535 Item sent to PRUSZCZ WER MPC PMIH (KLIA) 08-Jul-2014 2335 Item forwarded to carrier/agent MPC PMIH (KLIA) 23-Jun-2014 1738 Item posted over the counter MPC PMIH (KLIA) 13-Jun-2014 1140 Dispatch Pre-Alert 13/06/2014 In Transit Widziałem post, że gość zamówił w maju, paczka wyszła z Malezji 26.05, a tydzień temu dostał przesyłkę, więc zobaczymy. Edited August 12, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 A może przy zamówieniach wybierać opcję dostawy z magazynu europejskiego. Ja tak zamawiałem baterię i przyszła z Holandii w ciągu tygodnia. I jeszcze jest gwarancja, że nie będzie cła. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 (edited) Co ciekawe, mieli dwie opcje wysyłki, airmaila lipo i nolipo. Paczka wedle trackingu niby wyszła z Malezji (w trackingu polskim list także figuruje jako wysłany z Kuala Lumpur). 11-Jul-2014 1535 Item sent to PRUSZCZ WER MPC PMIH (KLIA) 08-Jul-2014 2335 Item forwarded to carrier/agent MPC PMIH (KLIA) 23-Jun-2014 1738 Item posted over the counter MPC PMIH (KLIA) 13-Jun-2014 1140 Dispatch Pre-Alert 13/06/2014 In Transit Widziałem post, że gość zamówił w maju, paczka wyszła z Malezji 26.05, a tydzień temu dostał przesyłkę, więc zobaczymy. Wczoraj czytałem przeprosiny pewnego sklepu, który wysyłał przez Malezję. Wszystkie przesyłki które miały iść jako airmail, zostały nadane drogą lądową. Stąd czas dostawy 45-60 dni. As many of you are aware of, Malaysia post changed some of FastTech's shipped packages from registered airmail to registered surface mail, without notifying us in advance and requesting for our (and customer's) consent. We apologize for this unfortunate decision that Malaysia Post did. FastTech is both upset by the single sided change and disappointed in the way our shipping partners have followed up on the matter. As a way to apologize to our customers, affected customers* will receive a credit that is equivalent to 20% of their order amount, with a maximum limit of $50.00 credit per order. As Malaysia Post's tracking site in most cases do not display a package's surface vs airmail status, Malaysia Post is currently working on a list of affected FastTech packages and they have provided us a list of one part which there is no your orders' record. Meanwhile, we encourage you to contact Malaysia Post (contact information below) to confirm if your package is shipped via surface mail. Once they confirmed , please kindly let us know. Źródło: http://www.e-papierosy-forum.pl/fasttech-com-ogolna-dyskusja-realizacja-zamowien-t54736-3920.html Edited August 12, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 O, ciekawe, dzięki wielkie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts