Alexanderexis Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Witam, Od paru godzin siedzę i szukam odpowiedniego kolimatora do mp5. Zamiast zawężać pole poszukiwania, powiększa się ono dwukrotnie, a ja mam coraz większy mętlik w głowie. Już więcej szukać nie mogę, muszę sięgnąć rady. Szukam kolimatora do mp5. Musi być mały ,jak najmniejszy (oczywiście bez przesady),np. Aimpoint Micro T1 i sprawiać wrażenie niewidocznego. (używam mp5 jako bocznej/ CQB) Musi być sprawny i w miarę wytrzymały. Nie chcę jakiegoś z wysokim montażem, najlepiej jak najniższym. Najlepiej jakby był zamknięty i zgrabnie wyglądał na broni. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 http://allegro.pl/deltashop-kolimator-mini-aimpoint-cover-i2204469844.html Może taki? Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Pytasz sam siebie?Kto ma lepiej wiedzieć jak nie ty? Osobiście uważam że do mp5 najbardziej pasują dedykowane kolimatory te które nie potrzebują pontażów wpisz w google kolimator mp5 na na 100% znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 (edited) Albo sobie robisz jaja, albo nie wiesz co piszesz, albo piszesz totalne bzdury, nabijając sobie bezszczelnie posty... Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Pierwsze co przeczytałem i mi doradzono (tu podziękuje Arendowi) to, żeby nie kupować kolimatorów dedykowanych do mp5. (szczególnie tych chińskich). Jasnowidzem nie jestem, z obrazka nie wyczytam, czy ten kolimator jest dobry... Doceniam chęć pomocy, ale proszę tych, którzy nie mieli widać w ogóle do czynienia z kolimatorami, o nie "pomaganie" mi i nabijanie sobie postów gdzie indziej... Przez takie właśnie wypowiedzi można nieźle się przejechać, gdybym nie przeczytał kilku(nastu) tematów, bym właśnie wyrzucił kase w błoto. PS Pisałem też coś o wynikach wyszukiwaniach w google pod hasłem kolimator mp5, ale nawet pewnie nie wiedziałeś, że prawie nic pod tym hasłem nie wyskakuje... (niedostępne). #Jest na allegro 1 sztuka, używana. Słyszałem, że z tym kolimatorem są jakieś problemy (już nie pamiętam jakie, pomieszały mi się tematy). Edited April 11, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Aimpoint T1. Mam i polecam. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Ja używałem przez dwa miesiące taki kolimator: http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-o-i2259013997.html Potem uznałem że tak jak ja celuje z MP5 nie będzie mi potrzebny. Ogólnie dobrze mi się z niego celowało, punkt celowniczy miałem bez problemu nad przyrządami mechanicznymi i to wszystko na niskiej szynie. Regulował się łatwo, ale nie jestem pewny czy do CQB się nada możesz zahaczyć o ścianę i coś może pójść. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 Głównie zależy mi na mobilności i zgrabnym wyglądzie. Zamontowałem eotecha i od razu sprzedałem. :wink: Mocną konstrukcją też nie pogardze. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Moim skromnym zdaniem do MP5 najlepiej, przynajmniej wizualnie pasuje celownik holograficzny, ale jeśli Ci nie odpowiada, to może Aimpoint z szyną montażową. PS. Albo sobie robisz jaja, albo nie wiesz co piszesz, albo piszesz totalne bzdury, nabijając sobie bezszczelnie posty... Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Pierwsze co przeczytałem i mi doradzono (tu podziękuje Arendowi) to, żeby nie kupować kolimatorów dedykowanych do mp5. (szczególnie tych chińskich). Jasnowidzem nie jestem, z obrazka nie wyczytam, czy ten kolimator jest dobry... Doceniam chęć pomocy, ale proszę tych, którzy nie mieli widać w ogóle do czynienia z kolimatorami, o nie "pomaganie" mi i nabijanie sobie postów gdzie indziej... Przez takie właśnie wypowiedzi można nieźle się przejechać, gdybym nie przeczytał kilku(nastu) tematów, bym właśnie wyrzucił kase w błoto. PS Pisałem też coś o wynikach wyszukiwaniach w google pod hasłem kolimator mp5, ale nawet pewnie nie wiedziałeś, że prawie nic pod tym hasłem nie wyskakuje... (niedostępne). Jesteś niezwykle agresywny i to nie jedynie w tym temacie. Czy myślisz, że przyspoży Ci to sympatyków? :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Użytkownicy aimpointów pozdrawiają psujące się pokrętła (machamy). Oj Powała Powała :D. Agresywny? W tym przypadku Alexanderexis ma całkowita rację. Edited April 12, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Dobra, nie Aimpoint, to może AAOK80. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Do mp5 polecam serię EOtech :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Jak kolega wyżej ja również polecam ci Eotecha. Jeżeli chcesz mniejszy to model 551 albo XPS. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Czy Wy jesteście jacyś ślepi? Musi być mały ,jak najmniejszy (oczywiście bez przesady),np. Aimpoint Micro T1 i sprawiać wrażenie niewidocznego. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 EO551 jest mały. Sprawiać wrażenie niewidocznego - niech zakupi z allegro kolimator otwarty za 20-25zł ... Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Dokładnie 551 jest mały. A o XPS już nie wspomnę. Jeśli mu nie pasuje to T1. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (...) Zamontowałem eotecha i od razu sprzedałem.(...) Do mp5 polecam serię EOtech :icon_biggrin: Jak kolega wyżej ja również polecam ci Eotecha. Jeżeli chcesz mniejszy to model 551 albo XPS. Koledzy, czytaliście cały temat? Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Tak przeczytałem. Wątpię żeby miał akurat założonego XPS albo 551. Prędzej 552 który na mp5 wygląda śmiesznie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 551- 100x50x70mm. To ten mały o którym mówicie? XPS jest zdaje się 3mm krótszy i ze 3mm niższy. Szukaj kopii doctera może? 46x26x25mm. Quote Link to post Share on other sites
alex51 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Ja zamontowałem taką szynę: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3584 na tym posadziłem EOTech'a 552 od TomekPL - gra i pierdzi :icon_biggrin: - http://airsoftphotos.net/album/show/242744#wmasg-box/242744/242750 Dedykowane są marne jakościowo, a ponad to widziałem zaledwie jeden model. Bardziej od EOTech'a na MP5 widziałbym co prawda coś takiego: http://www.militaria.sklepy24h.pl/index.php?page=produkt_info&produkt_id=6900&limit=&promocja=&nowosc=&produkt_szukaj=&szukaj=&radio_szukaj=w_nazwa ale nigdzie nie miałem możliwości "zmacać" go przed zakupem... Edited April 12, 2012 by alex51 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 To co podałeś, ten otwarty sam mam, zajebisty ale kolega chciał otwarty więc go nie doradzałem. Choć lepiej wyglądającego koli na mp5 nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Wbrew opini Arenda właśnie kupiłem G3 1x25. Zobaczę jak się będzie sprawował. Już co do opinii, że plamka zajmuje cały wizjer nie potwierdzam jej. "Posmotrim, uwidim" jak mawiali nasi niegdysiejsi "bracia". :wink: Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Co do eotecha, średnio jestem przekonany. Kolimator (eotech) kupiłem od TomkaPl (POLECAM!), ale na mp5 jest o wiele za duży. Czy znajdzie się kolimator jak opisałem w temacie w miare mały (nie musi być jakieś micro), lub, żeby zgrabnie leżał na broni? Chodzi mi o to, że nie chcę takiego kolimotora, na połowę długości body i równie wielkiej długości. Ten otwarty, z szybką się nie złamie? Mam wrażenie, że stuknięcie nim spowoduje jakąś awarie. Powała, mógłbyś napisać coś o tym kolimatorze, który kupiłeś? Oczywiście jak dojdzie. :wink: Wiem, że ciężko jest wybrać dla mnie kolimator, doceniam chęci i liczę na dalszą pomoc. # No, na razie wybrałem sobie 2 kandydatów - 1, 2, 3 - brak Edited April 12, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Właśnie dziś go dostałem. W weekend go przetestuję. Edited April 12, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Dex juz chyba napisał ale powtórzę. Dobrym wyborem będzie też docter. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Może będę trochę wybredny, ale docter jakoś w ogóle mi się nie widzi. Dla jasności mowa o tym? (te pierwsze) KLIK Edited April 12, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts