wiciok Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Ktoś już tak kiedyś robił i opisał na forum - albo tutaj, albo w gazowych. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Sorki za odkop. Jak się w tym czymś wykręca śrubkę hop up? Bo kręciłem w obie strony z 10 minut i bez efektów. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Czym wyjmowaliście te pierścienie co na lufie są? Skubane mocno się trzymają. Quote Link to post Share on other sites
daniel96 Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 W jakim sklepie internetowym można teraz najtaniej dostać tą replikę? Oczywiście długą wersję. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Doszła kolejna usterka - pistolet strzela dopiero PO zwolnieniu spustu, i TYLKO wtedy, gdy spust naciska się, gdy pistolet trzymamy lufą do góry. Yesusmaria, ale gówno z tej repliki. ;) Czy ktoś miał taki problem z tą kupą? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Panowie, czy ktoś z Was przeprowadzał kiedyś downgrade tej repliki? Zastanawiam się jak obniżyć moc do ok 300-320 fps bez jakiejś kosmicznej ingerencji w bebechy repliki. Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 downgrade to odwrotność upgradeu czyli zamiast dodawać kulkę pod sprężynkę wyciągamy to metalowe łożysko spod sprężynki ;) albo inną miękką sprężynę. Chodzi mi o sprężynę która jest umiejscowiona w tym czymś, które pozwala na otwarcie repliki. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Dzięki za odpowiedź, ale już znalazłem interesujące mnie informacje na jakimś malezyjskim forum :). Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 A możesz dać linka do tego forum? Quote Link to post Share on other sites
synyster Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Doszła kolejna usterka - pistolet strzela dopiero PO zwolnieniu spustu, i TYLKO wtedy, gdy spust naciska się, gdy pistolet trzymamy lufą do góry. Yesusmaria, ale gówno z tej repliki. :icon_wink: Czy ktoś miał taki problem z tą kupą? Obstawiam, że chodzi o to co sie stało u mnie. sprawa wyglada tak : strzelał strzelał strzelał i przestał. spust chodzil ale nie działało tak jak powinno, wiec rozebrałem i w koncu doszedłem ze gdy naciskam spust młoteczek nie rusza się z miejsca, wiec zacząłem szukać przyczyny. Przyczyna tkwi w sprężynce : https://picasaweb.go...095021927524178 powinna ona znajdować się tak jak na zdjęciu, pod tym kawałkiem metalu. Wtedy końcóweczka tego metalu (od strony młoteczka) wygląda z zewnątrz tak : https://picasaweb.go...095021321229474 jeśli spręzynka jest na swoim miejscu i podtrzymuje ten metal, wtedy po włączeniu blokady spustu, on "zazębia się" pośrednio z młoteczkiem : https://picasaweb.go...095357142930066 Wtedy gdy ciągniesz za spust wszystko działa poprawnie. U mnie wyglądało to tak : https://picasaweb.go...095076914813154 w tym przypadku koncówka metalu była w takiej pozycji : https://picasaweb.go...095092781309714 a łączenie obu metalowych czesci nie zazębiało się do końca, w wyniku czego, bron nie strzelała, a spust chodził nawet przy blokadzie. https://picasaweb.go...095119311818418 Możliwe, ze Tobie się tak dzieje, ze strzela gdy dasz bron do góry, bo wtedy czasami zaskoczy na swoje miejsce i bez działania spręzynki. Wydaje mi się, choc nie jestem pewien bo nie mam drugiej repki dla porównania zeby sprawdzić, że ten odcinek spręzynki był dłuższy i zaczepiony tam, gdzie na zdjęciu jest zółta plama, tak by po strzale nie wracał do środka broni, lecz niestety mi sie chyba ułamał ten kawałeczek jakimś trafem. https://picasaweb.go...095092781309714 zaznaczam, ze gdy magazynek jest włożony, repka działa bez zarzutu, bo magazynek zajmuje wolną przestrzen w srodku, nie pozwalając odskoczyc sprezynce ze swojego miejsca, niestety przy braku magazynku wystarczy lekki ruch spustu zeby spręzynka wyskoczyla. na moje nieszczescie nie opracowałem jeszcze, jak zrobić zeby ta sprezynka była tam na stałe i nie odskakiwała I tu MOJA PROŚBA :D Czy ktoś może ma pomysł jak można by to zrobić zeby nie odskakiwało? Probowałem ją naginac, tasma izolacyjna przykleić do tego metalu, i wiele innych sposobów i niestety nic nie jest odpowiednio skuteczne ;/ lufa jest ruchoma ponieważ tak jest zbudowany mechanizm naciskajac spust mechanizm powoduje cofniecie lufy "załadowanie kulki" i potem moje ulubione młoteczek uderza w "iglice" i nastepuje strzał Jeszcze taka mała poprawka :icon_smile: Młoteczek robi za iglicę :icon_smile: To o co Ci chodzi to sie spłonka nazywa :icon_biggrin: Edited November 7, 2012 by synyster Quote Link to post Share on other sites
mate_ogr Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Witam. Czy ktoś z posiadaczy Rugera mógłby zrobić fotki i dokładne wymiary komory hop up oraz tego metalowego elementu zaraz przed nią na lufie. Chodzi mi o tą obejmę z dwoma wystającymi ząbkami jeśli dobrze pamiętam. Te elementy mi zginęły i chciałbym je dorobić. Niestety nigdzie nie znalazłem dokumentacji z wymiarami do tego. z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Youpi Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Witam Panowie, pozwolę sobie na dość mocny odkop :) Kupował może ktoś ostatnio Rugera? Dość dużo czytałem i interesuje mnie czy dalej istnieje problem 'luźnej' lufy, czy jest konieczna przy nim jakaś praca do wykonania, czy komora HU dalej jest gówniana i eksploduje od ciśnienia? Za wszelką pomoc z góry dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 (edited) lufa jest ruchoma ponieważ tak jest zbudowany mechanizm naciskajac spust mechanizm powoduje cofniecie lufy "załadowanie kulki" i potem moje ulubione młoteczek uderza w "iglice" i nastepuje strzał lufa musi sie cofać takie jest po prostu rozwiązanie tego pistoletu/karabinu Yesusmaria, ale gówno z tej repliki. ;) Edited July 24, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
Bingomak Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 Mam pytanie, w którą stronę powinna być skierowana śrubka od komory hop-up ? Bo nie mogę włożyć magazynka po złożeniu. Quote Link to post Share on other sites
piotox Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Jak zamontować szyne ris 22 na ruger mk1 wersja krótsza Jak zamontować szyne ris 22 na ruger mk1 wersja krótsza. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 coś kojarzę, że kombinowałem w miejsce szczerbiny. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Pytanie na szybko: rozwiązał ktoś problem sprężynki, dzięki której można oddać strzał (ta która pozwala także zabezpieczyć broń)? Quote Link to post Share on other sites
mozzart Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Wszystkie opisy dotyczace miekkiego spustu sa nie aktualne. Nie ma zdjec, nie ma opisow czesci. Czy ktos moglby zrobic jakies zdjecie gdzie nalezy wrzucic te magiczna blaszke i jak ona wyglada? Quote Link to post Share on other sites
ProSlayer Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 http://gunfire.pl/product-pol-1152192174-Replika-pistoletu-Ruger-MK1.html chodzi mi o osłabienie tej repliki do 300-350fps. Jest to możliwe? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Sprawdź gaz do zapalniczek. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Da się. Musisz wyjąć element z tyłu (dzięki niemu można rozłożyć replikę). W nim masz sprężynkę i kulkę. Ostrożnie wybij pin i wyjmij kulkę i sprężynkę. Weź zwykłą białą kulkę i zeszlifuj trochę, po czym włóż wszystko, wkładając zamiast metalowej plastikową. W zależności od tego jak zeszlifujesz kulkę uzyskasz mniejszą moc. Możesz też obcinać zwoje sprężyny, lecz w technice z kulką możesz z powrotem zwiększyć FPS'y. Ja osobiście strzelam gazem do zapalniczek, choć jest to trochę mało ekonomiczne. Mam włożone za to dwie całe kulki. Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 A może gaz 101 inc ? Skoro na klamki z bb jest za słaby, to do takiego rugera powinien być ok. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Tylko że 101 Inc, jak sam zauważyłeś, syfi klamkę jak diabli... Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 (edited) No to jest minus. Gdybym miał rugera to bym pewnie sprawdził. Zobaczymy, może jeszcze kupię rugera, to na pewno tu napiszę , jak sobie radzi na tym gazie. Chyba, że autor tematu ma dostęp do tego gazu to nie zaszkodzi przetestować. Edited October 4, 2014 by xenon500 Quote Link to post Share on other sites
woypop Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Nie ma co się bawić gazami. Tak jak luki527 napisał trzeba zmniejszyć siłę uderzenia kurka czyli osłabić spreżynę. Wyjęcie kuleczki całkowicie i odcięcie ze 3mm sprężyny (jeden cały obwód jak dobrze pamiętam) redukuje do około 300pfs w temperaturze pokojowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts