3siek Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Tak na marginesie to słyszałem że kilku naszych chłopaków w Afganistanie testuje tam MSBS-y. Niedługo mają je wprowadzać. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Uprzejmie proszę o niewypisywanie bredni. Da się to załatwić? Nie wiem, gdzie to słyszałeś, ale albo Ty masz problemy ze słuchem albo Twój informator czegoś się naćpał. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Moze kolega mówił mu o MBS'ie :wink: Quote Link to post Share on other sites
3siek Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Jestem w jednostce strzeleckiej. Kuple z jednostki ponoć gadali z jakimiś żołnierzami z Afganistanu właśnie o tym, ze tam już jest kilka egzemplarzy. Quote Link to post Share on other sites
TheNoddingDonkey Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 http://specjalsi.blogspot.com/2012/01/specjalsi.html Czyżby to było JWK ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Przecież zostało napisane tutaj kilka razy, że to NIE JEST DWS. 3siek - u mnie w jednostce mówili, że Beryl to najlepszy karabinek (ups, przepraszam, karabin szturmowy) na świecie, oczywiście zaraz po kabeka aka. :) Quote Link to post Share on other sites
TheNoddingDonkey Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Zostało napisane raz, że to nie jest DWS. Ale nie zostało napisane dlaczego, więc czemu przyjmujesz to jako pewnik ? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Wystarczy Ci wiedzieć, że jest to SKW/SWW i tyle. Więcej nie jest ci potrzebne. Quote Link to post Share on other sites
TheNoddingDonkey Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Ale dlaczego jest to SKW/SWW ? Jeśli to nie problem, to bym prosił, bym o dowód. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 (edited) Kucze, może Panowie ze zdjęcia mają ci przesłać skan strony z przydziałem służbowym z książeczki wojskowej? Człowieku, niech Ci starczy, że to SKW/SWW. Nawet osoba, która siedzi w tym o wiele głębiej niż Ty i ja potwierdziła to -.- Edited April 21, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
TheNoddingDonkey Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 (edited) Po co te nerwy ? To że nie przyjmuje wszystkiego na słowo to chyba nie jest jakaś wielka wada. I odrazu mówie, że bynajmniej nie uważam się za znawce w tym temacie. A to że mam wątpliwości, że to jest SKW/SWW biorę stąd, że to zdjęcie pochodzi z bloga Janusza Walczaka, który był rzecznikiem DWS i dodatkowo chyba wie komu robił zdjęcia. Edited April 21, 2012 by TheNoddingDonkey Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Walczak nie jest, ani nigdy nie był rzecznikiem DWS. Rzecznikiem DWS jest ppłk Ryszard Jankowski, a Janusz, kiedy jeszcze służył, był rzecznikiem Dowództwa Marynarki Wojennej, a następnie Dowództwa Operacyjnego SZ (ale to jest coś biegunowo odległego od DWS). Obecnie jest dziennikarzem, a te zdjęcia robił podczas ostatniego pobytu w Afganistanie ze 3 miesiące temu, z widoczną na jednym ze zdjęć Edzią Żemłą. Więc, bardzo Cię proszę, nie rozbijaj gówna na atomy i przyjmij do wiadomości to, co Ci pisali przedmówcy. W zasadzie mógłbym napisać, że spytam Janusza komu robił zdjęcie, ale nie jest mi to do niczego potrzebne, bo ja akurat wiem, kto w tym kraju używa ACR. Quote Link to post Share on other sites
TheNoddingDonkey Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 W przypadku tego że był rzecznikiem DWS, to przepraszam nie doczytałem. Po prostu skoro te zdjęcia zrobił Janusz Walczak i napisał na swoim blogu, że są to komandosi z JWK to logicznym było dla mnie, że na zdjęciach są oni. Najwidoczniej się więc pomyliłem i przepraszam za próbę dyskutowania z wami na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Ustalmy coś - na części zdjęć są żołnierze podlegli DWS, ale goście z ACR zdecydowanie pod DWS nie podlegają. Quote Link to post Share on other sites
TheNoddingDonkey Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Ok, teraz już wszystko rozumiem, dzięki za wyjaśnienie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Ale dlaczego jest to SKW/SWW ? Jeśli to nie problem, to bym prosił, bym o dowód. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 16, 2017 Report Share Posted October 16, 2017 No to a propos wyżej wspominanych użytkowników ACR - jak widać chyba bardziej cenią 416'tki ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts