paputexx Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 (edited) Witam:) chciałbym wiedziec jaki kolor `dodatków` typu nakolanniki, plecak, kamizelka itd najlepiej pasuje do munduru polskiego wz 93? jakich kolorów uzywa wojsko polskie, który kolor tez bedzie dobry a który wogóle bee? ;p z góry dzięki i wybaczcie jesli taki temat juz był :) Edited May 1, 2012 by paputexx Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Jak wz.93 to chyba logiczne,że najlepiej pasować będzie wz.93 ? No fakt,że nakolanników nie dostaniesz w tym kamuflażu,dlatego weź alty w olive ;) Poza tym jakbyś przejrzał chociaż kilka zdjęć WP to wiedziałbyś w jakich "kolorach" używają "dodatków" ;) Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Jakie ładnie wyglądają to jest kwestia bardzo osobista i ilu ludzi zapytasz, tyle będziesz miał różnych odpowiedzi. IMHO olive, ranger green, pewnie też nato olive, czarny daje radę i CB też ujdzie. No i dodajmy też, że każdy producent też ma trochę inne kolory, na innym materiale też ten sam kolor inaczej wygląda. Ja porównuję kolory z MIWO P. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Ja wyznaję zasadę, że ma nie wyglądać a maskować. Te dopasowywanie kolorów szpeju pod mundur zajeżdża mi rekonstrukcją Jacykowa. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Te dopasowywanie kolorów szpeju pod mundur zajeżdża mi rekonstrukcją Jacykowa. Jesteś obrzydliwy :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 IMHO olive, ranger green, pewnie też nato olive, czarny daje radę i CB też ujdzie. No, czarny jest najlepszy... do demaskowania. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Po nicku i treści posta wnioskowałem, że napisała go kobieta... Powiedz mi, autorze tematu, co się stanie, jeśli do munduru wz93 dobierzesz sobie, hm, niemodne dodatki w DPM... albo Woodlandzie? Niedokładne zgrywanie się kolorów psuje kamuflaż predatora, a moze od razu zabiera tyle punktów lansu, że nawet airsoftowcy z cymą 028 i we flecktarnie się śmieją? ;) Kup sobie taka kamizelke w takim kamuflazu, ktory ci sie podoba... Ale zgaduje ze zeby dodatki byly modne i sie podobaly, musza pasowac do mundurku. Cóż, this is airsoft... Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 No, czarny jest najlepszy... do demaskowania. Ale czarny wyszczupla :hahaha: :hahaha: +5 do rispektu u innych aesgejów. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
paputexx Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 hehe nie, nie jestem kobietą ;p dobierając do munduru wz93 `niemodne` dodatki w DPM albo Woodlandzie nic sie nie stanie, jesli bedzie to funkcjonalne, to nie ma znaczenia jaki to kamuflaż. i o to chodzi by było wygodnie i funkcjonalnie. no ale wygląd tez sie liczy, chociaż troszke ;p dlatego pytam jaki kolor najlepiej wyglada na mundurze wz 93 ? nawet jeśli bedzie to Urbancamo a bedzie funkcjonalne to nie widze zadnych przeciwwskazań by polączyc ze sobą tez dwa typy kamuflaży.. a co do airsoftowców z cymą 028 - to ja nim jestem miedzy innymi ;p;p Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 (edited) Chłopie, mixy to podstawa naszej zabawy :D Zresztą nie tylko tutaj się to obserwuje - żołnierze czy policjanci też czasem pojawiają się w całej palecie barw ;) Do WZ.93 ładnie pasuje woodland i CCE - z kolorów jednolitych, to już tu wspomniana oliwka, RG :) Edited May 2, 2012 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Królik, było pytanie "który pasuje". Czarny też jest dobry, tym bardziej jak chce się bawić w CQB. Nie było określone, że tylko do lasu. Tu już pytający musi sobie pomyśleć, co do jakich warunków mu pasuje. Niech się trochę wysili kolega. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Witam:) chciałbym wiedziec jaki kolor `dodatków` typu nakolanniki, plecak, kamizelka itd najlepiej pasuje do munduru polskiego wz 93? jakich kolorów uzywa wojsko polskie, który kolor tez bedzie dobry a który wogóle bee? ;p z góry dzięki i wybaczcie jesli taki temat juz był :) :icon_razz2: Kolory, które nie pasują: - różowy, - pomarańczowy, - żółty, - fioletowy, - niebieski, Biały i czarny pasują do wszystkiego. Czerwony jest sexy. :icon_razz2: Najlepiej "pasują" stonowane odcienie zieleni, ewentualnie brązu. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Królik, było pytanie "który pasuje". Czarny też jest dobry, tym bardziej jak chce się bawić w CQB. Nie było określone, że tylko do lasu. Tu już pytający musi sobie pomyśleć, co do jakich warunków mu pasuje. Niech się trochę wysili kolega. Nie, czarny nie jest dobry, bo czarny po prostu demaskuje - czarny, jako czarny praktycznie nie występuje w naturalnym środowisku i dlatego wszelkie czarne dodatki nie nadają się do czegokolwiek. Chyba, że bawisz się w pododdziały AT. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 No i o tym mówię. Nie określił konkretnie kierunku swoich zabaw. Napisałem wszystkie możliwości, a potem niech sobie zdecyduje. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Nie, czarny nie jest dobry, bo czarny po prostu demaskuje - czarny, jako czarny praktycznie nie występuje w naturalnym środowisku i dlatego wszelkie czarne dodatki nie nadają się do czegokolwiek. Chyba, że bawisz się w pododdziały AT. Dawno, dawno, dawno temu niejaki oddział na G używał połączenie czarny + wuzet (pewnie "z braku laku", no ale...) :) Quote Link to post Share on other sites
paputexx Posted May 2, 2012 Author Report Share Posted May 2, 2012 chyba jednak zdecyduje sie na Olive. jest duzy wybór - czarny wyszczupla :biggrin: ale demaskuje, czerwony jest hehe sexy :biggrin: ewentualnie troche pomiksuje i zobaczymy co to wyjdzie ;p Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Dawno, dawno, dawno temu niejaki oddział na G używał połączenie czarny + wuzet (pewnie "z braku laku", no ale...) :) Dawno, dawno temu Brytyjczycy mieli białe spodnie i czerwone kurtki. I co z tego wynika? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 To, że jak kolega chce zobaczyć jak wygląda takie połączenie, to niech dotrze do fotografii jednostki o której wspomniałem :P Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Ahaaa... Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 http://img.hopaj.pl/images/b/a/baa8c1b31cb413ead2bace55aa010c89.jpg ;) Quote Link to post Share on other sites
johny1mob Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Się pośmialiśmy, doprawdy wyborny dowcip... Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Co kto lubi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts