Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Guardery, pęcherze gazowe

Recommended Posts

Postanowiłem przeprowadzić testy używanych przeze mnie guarderów 0,28.

Co się okazało były one zadziwiająco niskiej jakości. 7/10 kulek posiadało pęcherze gazowe o średnicy >=1mm, z czego jedna miała łezkowaty pęcherz o długości 2,5mm.

Trafiła mi się kiepska partia, czy z guarderami ogólnie jest coś nie tak?

Proszę niech kto może i chce sprawdzi swoje kulki. Jak tylko będę miał dostęp do internetu z kompa (piszę teraz z komórki) wrzucę zdjęcia pokruszonych kulek.

Dla posiadających facebooka:

https://www.facebook...&type=1

dla nie posiadających:

Informacja z profilu specshopa:

"Dotarła do nas informacja z firmy Guarder, iż na rynku pojawiły się podróbki produkowanych przez tą firmę kulek. Podróbki różnią się znacznie jakością od pierwowzoru i mogą doprowadzić do uszkodzenia repliki, ale szczęśliwie dość łatwo odróżnić je od oryginalnego produktu: ich opakowania posiadają naklejoną etykietkę. Oryginalne kulki Guarder posiadają opakowania z nadrukowaną etykietką.

Gdyby w Wasze ręce trafiły takie kulki, prosimy o informację!"

Jak wygląda Twoje opakowanie tych kulek?

Edited by Bojeq

Od ponad roku nie używam guarderów. Moim zadaniem bardzo się popsuły .Mimo powiedzmy oryginalnych opakowań do końca i tak człowiek nie wie co siedzi w środku . Kupowałem tylko na taiwanie.Obecnie tylko G&G do 0,30 g. Dasz parę groszy więcej ale za to nie wku... się .

Mam zdjęcia rozciętych Guarderów sprzed jakoś 1,5 roku, kupione bodajże w BBmaxie, wszystkie miały pęcherze. Mogę zaraz sprawdzić jakąś "świeższą" paczkę. Dla porównania - G&G nie byłem w stanie rozgnieść*/rozciąć/nic, mają duużo lepsze tworzywo.

Edit: * - Guardery rozgniatałem lekko kombinerkami i pękały na pół. G&G tylko się trochę spłaszczały.

Edited by Akkenoth

W ramach ciekawostki, po przeczytaniu tego tematu z ciekawości rozgniotłem kilka biodegradowalnych Rocketsów i ZERO pęcherzyków.

Brak pęcherzy to nie wszystko. Liczy się też kulistość kulki. Powiedz jeszcze jak te Rocketsy latają (nie spodziewam się cudów).

• 1 month later...
  • 3 years later...
  • 2 months later...

Ta totalna egzotyka najczęściej wypada lepiej niż większość dostępnych u nas kulek. Ale fakt, G&G to obecnie najlepsze co można kupić w wagach 0,25-0,3g.

Guardery tak, ale tylko w butelkach. Workowane często odbiegają jakością i w sumie nie wiadomo czy to ogólnie seria słabiej wykonana czy podróbki, bo worki nadrukować każdy sobie może, a i zszywacz (bo unikatowo i max bezpiecznie, worki sa zszywką zabezpieczone) się pewnie znajdzie.