michal25 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Mam pytanie odnośnie o spasowanie magazynka bębnowego z adapterem: http://www.taiwangun.com/magazynki/elektryczne-magazynki-boxy/elektryczny-magazynek-bebnowy-do-m4-boyi.html z takim adapterem jaki siedzi w mojej Giecie: http://www.taiwangun.com/magazynki/elektryczne-magazynki-boxy/elektryczny-magazynek-bebnowy-do-m4-boyi.html Sprawdzałem na Boxie, ale jest za mało miejsca (adapter jest za szeroki) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Popraw link do adaptera. Quote Link to post Share on other sites
michal25 Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 Mam pytanie odnośnie o spasowanie magazynka bębnowego z adapterem: http://www.taiwangun.com/magazynki/elektryczne-magazynki-boxy/elektryczny-magazynek-bebnowy-do-m4-boyi.html z takim adapterem jaki siedzi w mojej Giecie: http://www.taiwangun.com/magazynki/dodatki-do-magazynkow/adapter-magazynkow-od-m4-do-g36-p-j.html Sprawdzałem na Boxie, ale jest za mało miejsca (adapter jest za szeroki) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Najszybciej jest napisać/zadzwonić do krakmanów i spytać. Zresztą według mnie jeśli nie będzie pasować to jest to sprawa milimetra lub dwóch które będzie trzeba przeszlifować w adapterze. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Raczej powinien pasować bo porównując z bębnowym do G36 to do G ma mniej miejsca więc jak już będzie coś nie tego to lekko przypiłowanie zewnętrznej części adaptera powinno załatwić sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) @Michał25, mam dwa pytanka: 1. Po co Ci adapter, jeśli są "bębenki" dedykowane do G36 i to do wyboru i koloru? :zastanawia: 2. W ogóle po co Ci "bębenek"? Z Giety taki RKM jak ze mnie hurysa. Z doświadczenia, sam próbowałem, teraz "bębenek" poniewiera się w zbrojowni, pewnie już nigdy nie będzie w użyciu. Edited June 16, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 @Michał25, mam dwa pytanka: 1. Po co Ci adapter, jeśli są "bębenki" dedykowane do G36 i to do wyboru i koloru? :zastanawia: 2. W ogóle po co Ci "bębenek"? Z Giety taki RKM jak ze mnie hurysa. Z doświadczenia, sam próbowałem, teraz "bębenek" poniewiera się w zbrojowni, pewnie już nigdy nie będzie w użyciu. Nie pomyślałeś,że już ma ten adapter i magi od M4? :P Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 @Michał25, mam dwa pytanka: 1. Po co Ci adapter, jeśli są "bębenki" dedykowane do G36 i to do wyboru i koloru? :zastanawia: 2. W ogóle po co Ci "bębenek"? Z Giety taki RKM jak ze mnie hurysa. Z doświadczenia, sam próbowałem, teraz "bębenek" poniewiera się w zbrojowni, pewnie już nigdy nie będzie w użyciu. Sorry za taki mały off-top, a co jest nie tak żeby G36 przerobić na RKM (czyli coś w rodzaju MG36)? (Może odpowiedź się przyda autorowi.) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Sam miałem coś w stylu mg36 i była to bardzo fajna replika. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Nie pomyślałeś,że już ma ten adapter i magi od M4? :P Pardone, masz rację nie pomyślałem. Sorry za taki mały off-top, a co jest nie tak żeby G36 przerobić na RKM (czyli coś w rodzaju MG36)? (Może odpowiedź się przyda autorowi.) Niestety, właśnie tylko "coś w rodzaju". Jak już pisałem, próbowałem, niestety wynik użycia G36 z "bębenkiem" jak RKM, jest dość mizerny. Próbowałem tego rozwiązania (G36 [JG] - 420 fps, bateria 9,6V) dwukrotnie w tym roku na Ardenach i na Manguście, PORAŻKA. :maniak_zle: Edited June 16, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Niestety, właśnie tylko "coś w rodzaju". Jak już pisałem, próbowałem, niestety wynik użycia G36 z "bębenkiem" jak RKM, jest dość mizerny. Próbowałem tego rozwiązania (G36 [JG] - 420 fps, bateria 9,6V) dwukrotnie w tym roku na Ardenach i na Manguście, PORAŻKA. :maniak_zle: A co było nie tak? Quote Link to post Share on other sites
michal25 Posted June 17, 2012 Author Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Znaczy tak mam gietĘ która jest już trochę styrana i chcĘ ja jeszcze trochę pomęczyć,a jeśli magazynek nie będzie pasował to trudno mam jeszcze m4 sporo mocniejsze od giety. Dzięki wszystkim za odpowiedź. Edited June 17, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Znaczy tak mam giete która jest już trochę styrana i chce ja jeszcze trochę pomęczyć,a jeśli magazynek nie będzie pasował to trudno mam jeszcze m4 sporo mocniejsze od giety. Dzięki wszystkim za odpowiedź Napisz mi na PW czy to ładnie pasuje, bo też chciałbym tak zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 A co było nie tak? W oddziale mieliśmy Minimi i porównanie obydwu replik wypadło bardzo mizernie. Bieganie z "bębenkiem" jest średnio wygodne. Masz świadomość, że posiadasz replikę szturmową, a magazynek zawadza koszmarnie. Jedynym plusem jest nieporównywalna z innymi replikami pojemność magazynka (3000 kulek). Używaliśmy jej we trzech na zmianę i opinie były zbieżne. Ale zależy co kto lubi. Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 W oddziale mieliśmy Minimi i porównanie obydwu replik wypadło bardzo mizernie. Bieganie z "bębenkiem" jest średnio wygodne. Masz świadomość, że posiadasz replikę szturmową, a magazynek zawadza koszmarnie. Jedynym plusem jest nieporównywalna z innymi replikami pojemność magazynka (3000 kulek). Używaliśmy jej we trzech na zmianę i opinie były zbieżne. Ale zależy co kto lubi. Ok. Dzięki myślałem, że ten bębenek nie będzie przeszkadzał. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Tak jak napisał Powała kwestia indywidualna. Jak dla mnie było super. Najdłuższa gieta z dwójnogiem + bęben i ustawiłem się na dachu co tworzyło biały grad na dole. Kiedyś pewnie sprawię sobie taką po raz drugi. Quote Link to post Share on other sites
-Evers- Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Ponownie wracam do pytania przedmówcy ponieważ mam ten sam dylemat a w temacie nikt do końca nie powiedział czy taki adapter będzie pasował i prawidłowo funkcjonował z tym magazynkiem. Proszę o jakieś informacje ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 A to BOX w m249 niby ne przeszkadza? W realach ASG to jeden z grubsza pies z przewagą raczej gutka- masa o wieeele niższa niż krówki. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Napisali Ci, że może to wymagać podpiłowania, czegoś jeszcze nie zrozumiałeś? Quote Link to post Share on other sites
-Evers- Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 (edited) Podpiłowanie = wejście maga do adaptera, a mi chodzi bardziej o to pytanie, które nie padło odnośnie podawania kulek przez magazynek (chodzi o prędkość), aby nie było pustych strzałów. Edited November 12, 2012 by -Evers- Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 A to BOX w m249 niby ne przeszkadza? W realach ASG to jeden z grubsza pies z przewagą raczej gutka- masa o wieeele niższa niż krówki. Nie zrozumiałeś mnie. Posiadacz "świnimi" ma tę świadomość, że to replika broni wsparcia, że w szturmie dość trudno się nią posługiwać. Posiadacz G36 z bębnem ma świadomość (a przynajmniej powinien ją mieć), że to nie jest replika broni wsparcia, bo w tej roli to zawsze tylko ersazt, a przy szturmie bęben jest raczej niewygodny. Wszelkie "krzyżówki" i próby dostosowania repliki do roli, do której nie jest przeznaczona uważam za chybione. Z G36 z bębnem, taka sama replika broni wsparcia, jak z tego samego G36 z super lunetą, replika karabinu wyborowego. Ersazt, ersatz, ersatz... :maniak_zle: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 A, znaczy się kwestie wyglądowe a nie techniczne/ergonomiczne. To spoko. Z G36 z bębnem, taka sama replika broni wsparcia, jak z tego samego G36 z super lunetą, replika karabinu wyborowego.Ersazt, ersatz, ersatz... :maniak_zle: Nie, tu już typowo pleciesz ale niestety, nie chce mi się rozpisywać bo zmykam na zajęcia. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 (edited) Tak uważam, choćby ze względu na parametry repliki szturmowej, gdzie standardem jest zasięg 40-50 m, gdy tymczasem od snajperki oczekujemy minimum 70 m, a od broni wsparcia dużej szybkostrzelności. Ani zastosowanie samego bębna szybkostrzelności, ani sama luneta zasięgu - raczej nie zwiększą... Ps Dobra, czekam na argumenty przeciwne. Edited November 13, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 (edited) Argumenty? Po co? Ty masz swój świat. EDIT: zagadka: co jest INNE w m249 i gutku z wymienionych: -sprężyny? -silniki? (typ, nie sama długość) -zębatki? I ostatnia zagadka na deser: -co w elektryku wpływa na ROF? Edited November 13, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 (edited) Powała nie wie, że repliki da się tuningować zależnie od roli w jakiej się nią widzi. To tylko ASG i na upartego z prawie każdej broni da się zrobić karabin wsparcia do celów stricte jebankowych. Bez wycieczek osobistych proszę. Buniek92 Edited November 13, 2012 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts