Powała Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 (edited) W związku ze sporem w temacie o kaburach, ciekaw jestem preferencji jakie dominują w sposobie noszenia replik broni krótkiej. Ankieta jest wielokrotnego wyboru. Edit. Już poprawiłem, choć ten warunek spełniało pytanie o inny sposób noszenia, ale wedle życzenia, rozszerzyłem. :icon_biggrin: Edited June 30, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Kabura na pasie nie jest kaburą biodrową? I jaki sens ma ta ankieta? Poparcie Twojej tezy w innym temacie (w razie pomyślnych wyników głosowania), czy co? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Mati, chodziło o takie cuś: http://milspecmonkey.com/prototypes/safariland-6004-mod7.jpg Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 30, 2012 Author Report Share Posted June 30, 2012 Kabura na pasie nie jest kaburą biodrową? I jaki sens ma ta ankieta? Poparcie Twojej tezy w innym temacie (w razie pomyślnych wyników głosowania), czy co? Odpowiedź masz w moim poście: (...) ciekaw jestem preferencji jakie dominują w sposobie noszenia replik broni krótkiej. Nie szukam żadnego poparcia i nie zamierzam niczego komentować, ani udowadniać... Quote Link to post Share on other sites
StalkerPMC Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Udowa, z tym że nie noszę typowej kabury dedykowanej, tylko takiego "placka" od Flyye: Generalnie ta kabura jest o tyle wygodna, że jest płaska. Nie ma tam części które mógłbym o cokolwiek zachaczyć. Używanie jej jest wygodne, i mogę dobyć klamkę z generalnie każdej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 A schować? Bez patrzenia jedną ręką. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Ja używam kopii Serpy i Safariland od ACM i nie narzekam. Oczywiście nie miałem styczności z oryginałami dlatego nie narzekam ^^ Preferuje noszenie na udzie. Jest dla mnie wygodne i poręczne. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 1, 2012 Author Report Share Posted July 1, 2012 Do kamizelki UTG stosuję kaburę udową. Do oporządzenia S95 - "pasową". Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Safariland (na panelu udowym - albo udo, albo mid-ride) über alles :D Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Do garniaka mam kydexa na pas, do PC mam piersiową panelową od EAGLE'a, a najczęsciej stosuję wysoką udową - siedzi wyżej niż normalna udowa, ale też i sporo niżej niż biodrowa - jakoś przy mojej pochylonej, "niskiej" postawie, najbardziej mi pasuje podczas normalnych działań. Quote Link to post Share on other sites
Ślepy68 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Używam kabury udowej,. mocowanej na na dwóch paskach. Przez krótki czas miałem kaburę troczonej za pomocą jednego szerokiego pasa, ale było to przereklamowane doświadczenie. Kabura przesuwała się w czasie biegu i czołgania - żyła własnym życiem, dlatego wymieniłem ją na model dwupaskowy z taśmą udową zaopatrzoną w szeroką gumowaną taśmę udową, która zapobiega niekontrolowanemu przemieszczaniu się pistoletu. Jedyną wadą jest tu brak zabezpieczenia lufy od spodu. Trzeba pamiętać o tym żeby czołgać się/wskakiwać do okopu na lewą stronę. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Używam Serpy na pasie lub na kamizelce (klatka),a czasami Safarilanda na udzie. W zależności od konfigu i terenu. Ankieta bez sensu. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 7, 2012 Author Report Share Posted July 7, 2012 (edited) Używam Serpy na pasie lub na kamizelce (klatka),a czasami Safarilanda na udzie. W zależności od konfigu i terenu. Ankieta bez sensu. Nie pisałem, że jest obowiązkowa, nie widzisz sensu, po co się wypowiadasz? Ps Jeśli nie dostrzegłeś, ankieta jest "wielokrotnego wyboru" Edited July 7, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
GOUKI Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Jak dla mnie ankieta super, jak najwięcej takich pytań :) Preferuję kaburę udową Blackhawk na Colta, a gdy zawiedzie broń główna i boczna: Mam Glocka 27 jako pistolet defensywny w kaburze z kydexu zamocowanej poziomo na kamizelce :) Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Nie pisałem, że jest obowiązkowa, nie widzisz sensu, po co się wypowiadasz?PsJeśli nie dostrzegłeś, ankieta jest "wielokrotnego wyboru" Czemu ankieta jest bez sensu? Mati13k Ci to w poście wytłumaczył. A wypowiedziałem się, bo miałem do czynienia z kaburą udową/pasową/na klatce. No ale nic nie zastąpi ładownicy S95. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 W tym przypadku lepiej by się sprawdziła kieszeń na saperkę od S95 :D Na liście brakuje kabur wewnętrznych w kamizelkach oraz trzymania pistoletu w ładownicy na magazynek. Pomijam rozwiązania służące do skrytego przenoszenia broni. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 (edited) Czemu ankieta jest bez sensu? Mati13k Ci to w poście wytłumaczył. A wypowiedziałem się, bo miałem do czynienia z kaburą udową/pasową/na klatce. No ale nic nie zastąpi ładownicy S95. Bardzo błyskotliwa riposta... :icon_confused: W tym przypadku lepiej by się sprawdziła kieszeń na saperkę od S95 :D Na liście brakuje kabur wewnętrznych w kamizelkach oraz trzymania pistoletu w ładownicy na magazynek. Pomijam rozwiązania służące do skrytego przenoszenia broni. Jest opcja "inny sposób mocowania (opisz)"... :wink: Edited July 9, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts