MICHAL Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Na dwóch edycjach Arden był kolega z BARem (na ostatniej już nie). Bardzo ładny kawałek repliki :icon_biggrin: Tylko jest problem z dostępnością dodatkowych magazynków. Mnie garand już przestał się podobać - chyba przez to, że tyle się na niego czeka. Bardziej interesuje mnie M1 Carabine. Może kiedyś, w dalekiej przyszłości Ares zrealizuje swe plany co do serii Classic Line. Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 (edited) G&G rozważa nad zrobieniem repliki G43. Na targach ARMS&Hunting 2012 mieli swoje stoisko i został im pokazany oryginalny G43 aby zachęcić ich do zrobienia repliki. Mam nadzieję że wezmą się za zrobienie g43... Edited November 15, 2012 by Witzland-942 Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Ja mam thompsona M 1928 CG i polecam. Jedynym problemem są magazynki - dość drogie no i tylko w wersji hicap. A tak z zupełnie innej beczki skoro przerabia się m 14 na Garanda to może jakiś magik przerobiłby ZB 26 na Brena, albo stena na lanchestera. Rozmarzyłem się ;) Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 (edited) Na dwóch edycjach Arden był kolega z BARem (na ostatniej już nie). Bardzo ładny kawałek repliki :icon_biggrin: Tylko jest problem z dostępnością dodatkowych magazynków. Mnie garand już przestał się podobać - chyba przez to, że tyle się na niego czeka. Bardziej interesuje mnie M1 Carabine. Może kiedyś, w dalekiej przyszłości Ares zrealizuje swe plany co do serii Classic Line. Nie trzeba czekać na M1 Aresa. Wyszła całkiem fajna replika Marushina M1 Carbine z blowbackiem i 440 fps, mag 32 kulki, co prawda karabin w wersji late ale jednak. Był na Gunfire i szybko zniknął. http://gunfire.pl/pr...inu-M1-CO2.html Dzwoniłem do nich i może będzie znowu dostępny przed swiętami lub po. Pytałem też o BARa ACM ale dalej cisza o tym. Ja mam thompsona M 1928 CG i polecam. Jedynym problemem są magazynki - dość drogie no i tylko w wersji hicap. A tak z zupełnie innej beczki skoro przerabia się m 14 na Garanda to może jakiś magik przerobiłby ZB 26 na Brena, albo stena na lanchestera. Rozmarzyłem się :icon_wink: Myślę, że magik prędzej zrobiłby BRENA z miniaka (cenowo byłoby chyba taniej). Jak do przyszłego roku Brena nie wypuszczą Chińczycy to będę kombinował sam ze znajomym emerytowanym rusznikarzem. Na razie zbieram dokumentację. Lanchester jest bardzo ciekawy ale chyba zbyt mało rozpoznawalny jak na replikę drugowojenną. Podobno jeden batalion spadaków z 1 DPD pod Arnhem był w nie wyposażony ale i to niepotwierdzona informacja. Ja bym optował za Stenem w wersji MkV ale to też marzenie. :icon_biggrin: Edited November 15, 2012 by historian1970 Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Nie napisałem tego, ale chodziło mi o wersję elektryczną. Do gaziaków jakoś się zraziłem. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Lanchester jest bardzo ciekawy ale chyba zbyt mało rozpoznawalny jak na replikę drugowojenną. Podobno jeden batalion spadaków z 1 DPD pod Arnhem był w nie wyposażony ale i to niepotwierdzona informacja. Ja bym optował za Stenem w wersji MkV ale to też marzenie. :icon_biggrin: Plany są: http://www.jedendojednego.fora.pl/przerobione-repliki-asg-i-atrapy,15/sten-mk-v-ze-stena-mk-ii-agm,2778.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 A co z BARem z ACMu? Na wyspach mają go już za 300 funciaków a u nas cisza. Pisałem w tej sprawie na ich fb. Gunfire czeka na ostateczną wersję tego karabinka z drewnianymi okładzinami, wtedy wprowadzi go do sprzedaży. Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 (edited) Pisałem w tej sprawie na ich fb. Gunfire czeka na ostateczną wersję tego karabinka z drewnianymi okładzinami, wtedy wprowadzi go do sprzedaży. Swietnie , po lekkiej przeróbce może też robić za naszego Browninga wz.28. Mam zdjęcie dziadka z 1937 roku jak nadzoruje obsługę tego rkmu podczas strzelania w 1 PP Legionów. Edited November 16, 2012 by historian1970 Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Bron boże brać m1 od g&h, opinie w internecie tragiczne, wszystko do wygooglownia. Quote Link to post Share on other sites
kacxd Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Tak, nadrobiłem ostatnio temat o M1 Garand od G&H i już wiem wszystko.... Zostaje mi czekać na ICS albo brać BARa jak wyjdzie Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) BAR już jest w magazynie GUNFIREa tylko robią rzekomo testy i zdjęcia dlatego jeszcze nie jest na sklepie a Garand ICS nadciąga˛wielkimi krokami, więc się nie przejmuj kolego. Edited December 23, 2012 by historian1970 Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 M14 od biedy udaje też drugowojennego Garanda (tylko ten długi magazynek ciężko przerobić na krótki). :icon_cry: a bo widzicie kolego- wcale nie trzeba (i nie wolno!) rżnąć oryginalnych od M14! Kolega z Wielkopolski zdaje się który przerobił ślicznie swojego M14 na Garandziora jeszcze w 2007r (gość na ostatnim D-Dayu Paraglite'ów na wybrzeżu) opracował piknie adaptację tanich magów do strzelby sprężynowej oraz magwella do nich. Praca prosta, znacznie łatwiejsza niż rzezanie metalmagów do M14 bo w tworzywie a i cena ŚMIESZNIE mała. Podobny system znalazlem u Jankesów na forum WW2. A w temacie BARa u Gunfire to czuję się zrobiony w CH.. lekko mówiąc. Kaska czekała, ja odświeżałem forum co kilka minut a tu pojawiło się i od razu niedostępny. Od redakcji WMASG dowiedziałem się że sprowadzili 1-2 sztuki dla siebie i dla znajomego. RZEKOMO jedna z nich poszła do JAKIEJŚ recenzji, ale z pewnością nie do WMASG. Nieładnie. Teraz miesiącami przyjdzie czekać na dostawę. Niski chwyt kurna.... :( Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Ah jak by zrobić replike mausera lub mosina z zewnętrznym zasilaniem HP lub co2 . Wtedy snajperstwo ww2 mogłoby rozkwitnąć . Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 (edited) Tylko właśnie to zewnętrzne zasilanie - butla, przewody nie bardzo pasują do klimatu WW2. Sam mam zrobionego Mosina na bazie MB03 ale zanim poprawię osiągi stockowego MB upłynie trochę czasu i pieniędzy. Najlepszym wyjściem dla strony niemieckiej w kierunku snajperskim jest zrobienie G43 na bazie M14. Tylko zrobienie pokrywy zamka jest praktycznie nie możliwe bez użycia projesjonalnego sprzetu do obróbki metalu... Edited January 22, 2013 by wania56 Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 No jest problem, ale da radę. BTW- szuka ktoś kolby do G43 lub G41 dobrej? Jest w trójmieście fachowiec który prawdziwe cudeńka robi za fajną kasę. Bergmanna też machnie a i na zamówienie cudeńka idą że hej. Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Ah jak by zrobić replike mausera lub mosina z zewnętrznym zasilaniem HP lub co2 . Wtedy snajperstwo ww2 mogłoby rozkwitnąć . Taki mam plan na następne 2 miesiące, jak coś zacznę rzeźbić to założę temat :P Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 No jest problem, ale da radę. BTW- szuka ktoś kolby do G43 lub G41 dobrej? Jest w trójmieście fachowiec który prawdziwe cudeńka robi za fajną kasę. Bergmanna też machnie a i na zamówienie cudeńka idą że hej. Na Bergmanna to nawet ja bym się połasił... Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 napisz do Promanta- jego już zdaje się jest na ukończeniu :) Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Łatwiej już chyba zrobić Mp28 z Sten'a: Sam Sten już w stoku ma w miarę dobre osiągi. Na pewno lepsze niż stockowe MP40 AGM'u. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Wania ten MP 28 ze zdjęcia to przeróbka ze stena? Twojego autorstwa? Szacunek. Napisz coś więcej o nim. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Nie moja, to przeróbka ze znanego forum: http://ww2aa.proboards.com/index.cgi?board=armoryarchives&action=display&thread=6417 W niedalekiej przyszłości chciałbym sobie zmontować to cudo :) Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 takowe również rośnie u Proma- tylko zdaje się prace ustały z powodu innych zobowiązań finansowych :) któż z nas tego nie zna :D Quote Link to post Share on other sites
janik44 Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podłączę się do tego -> miał ktoś styczność z thompsonem po bolt modzie ?? Jak bardzo to wpływa na osiągi? Zastanawia mnie ile energii i fps'ów można na tym stracić?Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tomcajs Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Kumpel miał coś podobnego, tylko bardziej chałupniczego. Po prostu połączył osłone żyłką z głowicą tłoka. Efekt bardzo fajnie wyglądał. Co do różnic fps - nie był mierzony na chrono, jednak tak na oko porównując z innym nie tuningowanym to wielkich różnic nie było. A tak z innej beczki, miał już ktoś w łapach tego Garanda z ICSa? Jak to cudo się sprawuje ? Quote Link to post Share on other sites
NNico Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 http://www.shootnscoot.co.uk/ Znacie ten sklep i te konwersje?:) Co o nich sadzicie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts